Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ZItu píše:
Jezdím na tábory jako vedoucí a děcka za dopisy, pohledy, balíčky žádné dřepy, kliky nedělají. Normálně se při večerním nástupu rozdají a hotovo. Jediné dřepy, co se u nás dělají, jsou při rozcvičce, případně když děcka zlobí, tak za „trest“.
Ani já, jako dětský účastník před xx lety, jsem dřepy za dopisy nezažila.
Záleží jak kde, někde to bylo tak, že si dopis nedostala dokud si neodcvičila jinde ti řekli, co máš udělat a dělalo se po nástupu (já na to vždycky zapomněla
)
Pokud chces originalni pohled, videla jsem na mem oblibenem Fleru pani, ktera dela rucne kreslene pohledy pro vekovou skupinu řekla bych 3-9 let. Od obyčejného spojonování co k čemu patří až po křížovku nebo morseovku! Má to fakt vymakany a to si myslím, že zaboduješ! ![]()
NAšla jsem ti i její profil: http://www.fler.cz/shop/ladimar.
Snad se budou líbit i Tobě ![]()
Má skoro 6,5-letá dcera včera odjela poprvé na tábor a já už v pátek poslala pohled, aby tam v pondělí byl. Včera jsem si cvičně předepsala 3 pohledy a 3 dopisy, přes týden na to nebudu mít čas. Ne, nejsem magor, ale baví mě to. Vzpomínám si, když jsem jezdila na tábory já (a hrozně ráda), že mi táta posílal (učitel češtiny a literatury) úžasné dopisy, psané jakoby naším psem, proložil to nějakými kaňkami, otiskem tlapky. Vybavuji si, že tam bylo třeba kolik očůral patníků, kolik feneček potkal a která se mu líbila, že musí jít na stříhání a že to nesnáší a další psí starosti. Bylo to rozhodně záživnější než maminčiny „věcné“ dopisy, myješ se, nemáš hlad, oblékáš se teple atd. Takže jsem zvolila kompromis, jeden dopis bude psát náš kocour, další já, ale pokusím se psát za sebe také s nadhledem. No a jeden pohled pošle i její roční sestřička ve stylu:" Baba dudu, mimo kiki blé, dovi žužu fa." Prostě nesmysly. Jsem zvědavá jaký to bude mít úspěch. A díky za tip na tu žvýkačku v dopise, určitě využiji.
Nechápu proč někteří píšete aby nic neposílala
asi ano, je to věc povahy každého dítětě, ale u osmiletých dětí (a to jsem od 6 až do teď byla na minimálně jednom táboře za prázdniny, když jsem byla menší tak třeba i na 3) si neapamatuji, že by byl někdo, kdo by byl otrávený že mu přišel dopis/pohled/balíček. Jinak, moje mamka mi do cca 7-8 let psala každý den, nebo se o to alespoň snažila. Vždycky mi psala co dělají, jak se mají, kde byli, co je doma nového, že se na mě těšej a občas místo slov kreslila obrázky. A pak se tam všichni podepsali a malí bráchové tam přikreslili nějaký obrázek (občas mamka připsala např. „schválně jestli uhodneš co to Matýsek nakreslil!“). Když jsem byla starší (cca 8-10 let), psali mi podle toho, co jsem psala já domů. Když jí ode mě přišel asi tak 3. den ubrečený dopis že se mi stýská, že se mnou nikdo nekamarádí, že jsou na mě zlí (jako malá jsem byla děsně přecitlivělý introvert a na táborech kde jsem předem nikoho neznala jsem to měla dost těžké)a že chci domů, rodiče a babičky mi psaly taky každý den. Jednou mi takhle od mamky přišel dokonce i balíček, ve kterém byl dopis, pytlík bonbónů a malá panenka. Když ostatní holky které se se mnou předtím nebavily viděly, že mi přišel balíček s takovými super věcma, hned za mnou přišly, jestli si tu panenku můžou na chvilku půjčit a jestli jim dám bonbón. Do konce tábora jsem byla mezi holkama na plné čáře nejoblíbenější
.
Ahoj.
To já jezdila 10 let jako malá na víc táborů a Skaliny.. Přední Výtoň… Nový Řadový a plno dalších… ???????? A z toho na třech táboře h rok co rok jsme dělali dřepy za dopis a kluci kliky…