Dopis s dodejkou

22.12.23 08:31

dopis s dodejkou

:mavam:
Byla jsem na 14 denním školení a domu mi přišel doporučený dopis s dodejkou.
Poslala jsem na poštu tchýni, ať to převezme a zjistí o co jde.
Nicméně, ji to nedali s tím že to je jen výhradně do rukou adresáta (mě) nebo bych ji musela zplnomocnit k vydání.
Dopis jsem ale díky uložní době nestihla vyzvednout, a včera jsem šla na poštu a tam mi sdělili, že se vrátil odesílateli.
Ptala jsem se, kdo je odesílatel ale že mi to říct nemůžou.
No jde mi o to, když jsem nestihla vyzvednout, a dopis nemám fyzicky u sebe a nevím o co jde, bere se dopis jako by byl doručen nebo ne?
Vůbec mě totiž nenapadá o co by mohlo jít dluhy ani exekuce nemám a nepodnikám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30318
22.12.23 08:36

Pokud by to bylo od soudu nebo něco podobného co se po uplynutí doby bere jako doručené, tak to hodí poslední den do schránky. Ty nemáš převzato, vrátilo se to a měli by ti to poslat znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65310
22.12.23 08:39
@temperament480 píše: :mavam:
Byla jsem na 14 denním školení a domu mi přišel doporučený dopis s dodejkou.
Poslala jsem na poštu tchýni, ať to převezme a zjistí o co jde.
Nicméně, ji to nedali s tím že to je jen výhradně do rukou adresáta (mě) nebo bych ji musela zplnomocnit k vydání.
Dopis jsem ale díky uložní době nestihla vyzvednout, a včera jsem šla na poštu a tam mi sdělili, že se vrátil odesílateli.
Ptala jsem se, kdo je odesílatel ale že mi to říct nemůžou.
No jde mi o to, když jsem nestihla vyzvednout, a dopis nemám fyzicky u sebe a nevím o co jde, bere se dopis jako by byl doručen nebo ne?
Vůbec mě totiž nenapadá o co by mohlo jít dluhy ani exekuce nemám a nepodnikám.

Nemas cislo zasilky? Na netu by mohlo byt, odkud to poslali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
22.12.23 08:47

Z takoveho dopisu se odtrhává poučení, ktere se hazi do schranky. Nekdy tam bývá odesilatel, jednaci cisli, neco, podle čeho poznáš, odkud vitr vane.
Na oznameni o doporucenem dopise bývá PSČ odesílatele, taky vodítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.23 09:08
@Mar__tanka1983 píše:
Z takoveho dopisu se odtrhává poučení, ktere se hazi do schranky. Nekdy tam bývá odesilatel, jednaci cisli, neco, podle čeho poznáš, odkud vitr vane.
Na oznameni o doporucenem dopise bývá PSČ odesílatele, taky vodítko.

Jediné, co se mi podařilo vyhledat z toho lístečků který mi nechali v schránce je podací pošta ta je někde v Olomouci tam jsem nikdy nebyla a nikoho tam ani neznám.
Jsem z Modletic u Prahy.
Nicméně, odesílatel na tom lístků co byl v schránce určený jako výzva k vyzvednutí uvedený není a ani když zadám číslo zásilky do webové výhledače odesílatele mi to neukáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.12.23 09:16

@temperament480 jsme sousedky :mrgreen: jinak k dopisu - není to bráno jako doručené. Pravdepodobne budou posílat znovu, vůbec bych se tím nestresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36017
22.12.23 09:49

Zařiď si datovou schránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
22.12.23 10:20

No, pořád u nějakých písemností existuje fikce doručení. Přeci jen- že by někdo něco nepřevzal a pak to bylo NIKDY doručené= neplatné? To asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.12.23 10:24

@Ivan PPZ takové se ale po uplynutí lhůty hází do schránky. A jsou tím považovány za doručené. U nás třeba katastr takto posílá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
22.12.23 10:29

To vracení záleží, jak to nastaví odesílatel, ne? Může chtít vrátit, nebo pohodit. Ale je divné, že pošta na základě lístečku není „ochotna“ sdělit nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12948
22.12.23 12:37
@Tichošlápek píše:
@Ivan PPZ takové se ale po uplynutí lhůty hází do schránky. A jsou tím považovány za doručené. U nás třeba katastr takto posílá

Ano, ale pokud nezatrhne po uplynutí lhůty hození do schránky, tak se to počítá jako doručené i v tom případě, že se to vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.12.23 12:47

@Sany80s aha, tak to jsem nevěděla :palec: díky za doplnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
22.12.23 13:28

Nainstaluj si aplikaci Pošta Online a číslo zásilky zadej tam, někdy se tam na rozdíl od sledování na webu zobrazí jméno odesílatele
https://play.google.com/…apps/details?…
Pokud to nezjistíš, nezbude než čekat, než se tě pokusí kontaktovat znovu.

Poučení pro příště:

Na oznámení o uložení co pošta hodí do schránky bývá ověřovací kód a na této stránce
https://www.postaonline.cz/…ranka.action
Můžeš na základě znalosti podacího čísla a ověřovacího kódu požádat o přeposlání na jinou adres (místo toho školení) nebo o prodloužení doby uložení. (může se to u různých zásilek lišit.

A nebo si pořiď datovou schránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
22.12.23 17:04

Před 10 minutami :-)

Vážený zákazníku,
bohužel se nám nepodařilo Vaši zásilku na adrese xxxxx Praha doručit. Zásilku máme pro Vás připravenou a od této chvíle si ji můžete vyzvednout.
Druh zásilky: Doporučené psaní Číslo zásilky: RRxxxxCZ
Odesílatel: Katastrální úřad pro hlavní město
Dobírka: 0 Kč
Datum uložení: do 8.1.2024
Adresa pro vyzvednutí: pošta – Praha xxxxx

Člověk si koupí nějaký domy na Václaváku a nakonec takový problém… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie