Doplatek za obyčejný dopis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
26.2.13 15:27

doplatek za obyčejný dopis

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s doplácením za obyčejný dopis. Odeslala jsem jedné paní látkovou čelenku na malé dítě v malé obálce jako obyčejný dopis. Dopis jsem vážila a neměl ani 50g, tak jsem tam nelepila 10kč známku. Paní psala, že musela pošťačce doplatit 15kč. Myslíte, že je možné, že tolik doplácela? Už jsem takhle posílala více věcí a nikdy jsem se s něčím takovým nesetkala. Děkuji :kytka:

Příspěvek upraven 26.02.13 v 18:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.2.13 15:29

Možné to je, pokud pošta vyhodnotila, že to je těžší než obyč dopis.. taky se mi stalo, doplácela jsem pár korun… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
26.2.13 15:34

Jo jednou se mi stalo, že po mně pošta chtěla doplatek.. Ale myslím, že to byl rozdíl 10 a 14 Kč a chtěli ty 4 Kč.. To by ti asi přesně řekli na poště, jak v takových případech postupují a jestli si neúčtují i nějaký poplatek navíc k doplatku.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
26.2.13 15:37

Po mně tenkrát chtěli doplatit rozdíl+pokuta a pokud to po paní opravdu chtěli tak já u toho tenkrát měla něco jako koresponďák, kde byla ta částka napsaná tak by ti to mohla okopírovat a je možné, že dopis vážil více než 50g, oni tam mají jiné váhy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
26.2.13 15:38

Já bych jí věřila, kdyby chtěla kecat, tak řekne že nic nedostala, když to nebylo doporučený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
26.2.13 16:08

Paní jsem těch 15kč zaplatila, hodnota té čelenky byla 20kč, takže to byl velmi úspěšný obchod :lol: :lol: Jen mě překvapilo, že si pošta tolik účtuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
26.2.13 16:21

@Janca9 …tak to se ti ten obchod fakt vyplatil :cert: (k tématu nemám moc co říci, jen jsem chtěla nějak vyjádřit, že s tebou soucítím :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
26.2.13 16:26

Me uz se taky stalo, ze na poste navazili vic, nez jsem doma navazila na digitalni vaze ja… :think: Ale nechtelo se mi tam s nima hadat.
Kazdopadne bych priste doporucila poslat to osobne na poste a mas po problemu s doplacenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
26.2.13 17:15

Nemusí to ani víc vážit ale dopis za deset musí být do 0,5 cm a nesmí byt nějak hrbolatý - prostě placka. Někdy se to toleruje, někdy je někdo přísnější - všechno je to o lidech :nevim: Každopádně 4 Kč je doplatek za dopis a zbytek je pokuta za nesprávné ofrankování. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
26.2.13 17:22

Ono je to občas i o tom, jak je obálka vysoká.. Ač podle selského rozumu obálka je prostě obálka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1608
26.2.13 17:22

U takového dopisu jsem měla rovnou sponkou připnutej koresponďák a na ten jsem měla ve známkách a odeslat. Pokutu si napočítají, to je fakt. Kolikrát jsem dala známku vyšší hodnoty, to vrátit nepřijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat