Doporučenka z ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Doporučenka z ÚP
Dobrý den, vkládám problém mého kamaráda, který se sem nemůže přihlásit:
ahoj, docela pospicham, tak se omlouvam za chyby. Před par dny jsem psal, ze UP mi dal doporučenku na praci, ac hledam HPP a jsem na UP par mesicu tk jsem dostal, jak jsem později zjistil, doporučenku na DPP nebo DPC.
Druhy den jsem sel za zamestnavatel, ja vysokoskolak, no nic… pan na me koukam jak z jara, něco mi o sobe reknete, tak jsem mu něco malo řekl a z pana vypadlo, ze hledaji nekoho na zaskok, praci o víkendy i vsedni den, kratky dlouhy tyden. 16 a nekdy 30 hodin tydne. práce tak za max 6 tisíc. proste praci za duchodce co mají volno, vhodne pro studenty nebo duchodce, pripadne mamci na materske.
fajn, aby se me zbavil, tak mi napsal, ze jsem zarazen do výběrového rizeni, ale nevedel, ze me ještě uvidi, jelikož jsem se dozvedel, ze urad práce pak ještě další zaznam, jak jsem dopadl? a to, ze mi napsal, ze jsem zarazen do výběrovka jsem zjistil az při odchodu.
pripadam, si jak kreten. praci nemuzu najit pul roku:( razitko z této práce a ciste svedomi, ze nelzu, a ze me neberou a ozvou se az bude práce na hpp (telefon na me mají) mam. tak ze me napadlo si pak dopsat po datu pseudo prijimacim rizeni, ze nejsem vybran z duvodu, ze neodpovidam podminkam kandidáta. prijdu si jak kok.ot tam jit znovu a vysvětlovat jim o co jde, co pracak po me chce…ze mi musí dopsat, ze nejsem vybran z toho a toho duvodu.
mate někdo zkušenost??jsem fakt nasraej, travim denodenne na pc a hledam praci, uz propadam depresi a beru i prasky na hlavu
případně co mu napsat, aby pochopil co chci? chodit se mi tam nechce, mám už totalni nechut k tomu když další místo nevyjde, se tam vracet:(naskenovat mu doporucenkua poslat k dovyplneni??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsi v evidenci uchazečů, tak holt musíš dělat to, co po tobě úřad chce. Asi za to, že za tebe stát zaplatí pojistné?
Pokud se ti to nelíbí, eviduj se na pracáku jako „v domácnosti“, zaplatíš cca 1400 (nevím jistě, ověř si to) pojistné a nebude tě nikdo honit po nesmyslných schůzkách a dávat doporučenky na místa, kam tě nikdo nechce ani nechdeš ty a můžeš si hledat práci po své ose.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To že jsi vysokoškolák jak zdůraznuješ neznamená že nemůžeš vzít práci středoškoláka nebo pro vyučený, dneska se na to že máš vs moc nehraje prostě si najdi jakoukoliv práci a získáš čas na hledání lepší ono sedět na pracáku taky v životopise nebude vypadat pěkně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bike L Měl byste co nejrychleji přehodnotit své nároky. Je převis nabídky práce před poptávkou a vy jste 1/2 roku na ÚP. Nicméně, těžko můžete požadovat, aby vám kdokoliv psal potvrzení na přání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak psal kamarád, nerozlišuje lidi podle vzdělání. Sám dokonce dělal práci pro lidi se základnou/vyučákem, a proti srsti mu to nebylo. Příště lépe čtěte, ale chápu, že jeho text je narychlo a zbrkle napsaný.
Za další žije na malém městě, ve vesnici. Prahu na okraj, má hodinu cesty autem, Kladno to samé. A vidím to osobně, kecy, že je větší nabídka, než poptávka jsou víceméně lži, a je jedno jaké má, kdo vzdělání. Aspoň u nás se ta práce velmi obtížně hledá a zaměstnavatelé si vybírají a především tady je to o známostech.
Sama jsem měla nastoupit, ač mám DiS do zahradnictví, kde jsem si našla místo, už jsme se bavili o nástupu a za pár dní, cituji: včera tu byla jedna šikovná paní a ta místo dostala. A to mi řekl kluk, mladší, než já, který ještě před pár dny vytahoval smlouvu. Tak že si domyslete co chcete a není to jediná zkušenost.
Navíc, jak kamarád psal, hledá HPP a ne brigádu. Trošku odbíháme od tématu, kamarád mi říkal, že šéf mu řekl, že hledají studenty/důchodce/matky na mateřské, a aby se ho zbavil napsal mu, že je zařazen do výběrového řízení ( pravda to není, žádné nebude ), a že pokud, někdy, časem bude místo na HPP ozvou se mu. Co teď dál? Zase napsal tomu šéfovi, že pracáku to nestačí a musí mu tam dopsat, že ho nevzali, protože nesplňuje podmínky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bike L No co dál? A´t to řekne na pracáku, až tam půjde, tam do firmy asi zavolají, co proč jak. Ten, kdo má místa zveřejněná na úp, musí taky dodržovat pravidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to on ví, psal to. ÚP ho, znovu, pošle na místo, aby mu napsali, že ho neberou. Ptá se, zda má někdo zkušenost, že si to tam dopsal sám?
Nebo má raději, zase, oslovit, zaměstnavatele a jít tam jak trotl, opět? Já, jsem dnes vyslala kamarádku na to samé místo a výsledek je ten, že… Dali inzerát pouze a jen na úřad práce, ne žádné jiné servery, na kterých to stejně je( kde se píše x různých typů PP ) a řekli ji to samé, že je to přivýdělek, někdy o všední dny, někdy o víkendy. Plat na stránkách pracáku - lež, typ pracovního poměru - lež. A přitom se šéf dušoval, že to napsali správně.
Raději jsem kamarádovi poradila, ať zašle e-mail, aby to měl černé na bílém, a aby mu to tam dopsali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bike L Tak to má nahlásit na pracáku, že firma nenabízí to, co inzeruje a pracák si to vyřídí s nimi, ne? Sám ať si nikam nic nedopisuje, to leda zavání průserem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V pohodě. Už napsal email tomu šéfovi, zda by mu to dopsal a pracák bude informovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dopadlo to tak že kamaráda nevzali sami od sebe, protože hledali záskok za dovolené a na ÚP to prý bylo špatně definované. vhodné pro ozp, důchodce a studenty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit