Pracujete někdo v open space?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pracujete někdo v open space?
Ahoj,
máte někdo zkušenost s prací v open space kanceláři? Dejme tomu pro 40 lidí.
Byla jsem na pohovoru, práce by se mi líbila, ale tohle mi teda přijde strašné. Tolik lidí na jednom místě se přece musí rušit, vzájemně si vidí „do talíře“, vsadím se, že teď v létě musí být rozbroje kvůli klimatizaci, která tam při mojí návštěvě pracoviště fučela, byla tam až zima… atd. Šli byste do toho? Mě to odrazuje. Smutné je, že je to to jediné, co mě odrazuje, jinak je vše ok. Tak právě váhám.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pracovala jsem takhle u dvou spolecnosti. Zvyknes si na srumec, nijak mi to nevadilo. Klimatizace to je opruz i v kanclu o 7 lidech, taky zkusenost.
- Citovat
- Upravit
@Verun83 píše:
Pracovala jsem takhle u dvou spolecnosti. Zvyknes si na srumec, nijak mi to nevadilo. Klimatizace to je opruz i v kanclu o 7 lidech, taky zkusenost.
Díky.
A neměla jsi třeba pak nachlazená záda nebo jak ses bránila tomu fučáku? Dlouhodobě to nemůže být zdravé ani pro někoho, kdo problémy se zády nemá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enyf píše: Šla bych, kdybych neměla lepší možnost
Mě právě nic nenutí, práci mám, ale ráda bych změnu a toto je šance. Opravdu zajímavá práce oproti té, kterou dělám teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cipisek79 píše:
Díky.
A neměla jsi třeba pak nachlazená záda nebo jak ses bránila tomu fučáku? Dlouhodobě to nemůže být zdravé ani pro někoho, kdo problémy se zády nemá.
Pasminu pres ramena, kolem sebe dokola
. Bohuzel klimatizaci budes resit vsude.
- Citovat
- Upravit
@Cipisek79 píše:
Mě právě nic nenutí, práci mám, ale ráda bych změnu a toto je šance. Opravdu zajímavá práce oproti té, kterou dělám teď.
Tak to ti asi nikdo nepomůže, musíš si pro i proti zvážit sama. Vždycky tam hraje roli milion věcí: dojezdnost, mzda, benefity, kolektiv, šéfové, možnost kariérního postupu, stabilita práce, open space bych brala jen jako jednu z nevýhod. Já bych se mu třeba snažila vyhnout, hovořící lidi mě dost ruší. Přítel v open space dělá a je blízko nějakých paní, které pořád telefonují, ale zase tam prý může mít sluchátka při práci. Klimatizaci by chtěl mít puštěnou, ale stává se, že ostatní ji mít zapnutou nechtějí, ani větrák, tak se tam přítel peče, protože je na slunci u okna. No nechtěla bych být na jeho místě.
Pokud je ale jediná výhoda nové práce to, že je zajímavější, zůstala bych v současné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cipisek79 Já pracuji v open spacu. Zvykneš si. Záleží hodně na lidech, jak se budou chovat. U nás to je nic moc, pořád někdo velmi hlučně telefonuje, často pracovně, ale já se u toho špatně soustředím. Když je to moc, vezmu si sluchátka, třeba s hudbou. Někdy jen jako izolaci hluku
.
Co je pro mě reálný problém, je ta klimatizace
. A to i v zimě. Většině žen je u nás zima. Nemá absolutně smysl vysvětlovat otylým kolegům, že klepu kosu… Musím se výrazně víc obléknout a pak to jde. Někdy sedím i v bundě
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enyf píše:
Tak to ti asi nikdo nepomůže, musíš si pro i proti zvážit sama. Vždycky tam hraje roli milion věcí: dojezdnost, mzda, benefity, kolektiv, šéfové, možnost kariérního postupu, stabilita práce, open space bych brala jen jako jednu z nevýhod. Já bych se mu třeba snažila vyhnout, hovořící lidi mě dost ruší. Přítel v open space dělá a je blízko nějakých paní, které pořád telefonují, ale zase tam prý může mít sluchátka při práci. Klimatizaci by chtěl mít puštěnou, ale stává se, že ostatní ji mít zapnutou nechtějí, ani větrák, tak se tam přítel peče, protože je na slunci u okna. No nechtěla bych být na jeho místě.Pokud je ale jediná výhoda nové práce to, že je zajímavější, zůstala bych v současné.
Spíš bych to postavila tak, že open space je momentálně z mého pohledu jediná nevýhoda. Případné kolegy samozřejmě neznám, to bych poznala až časem, jaký je tam kolektiv. To je riziko pokaždé, když měníš práci. Já se toho bojím, ale vím, že všude se najde nějaký blbec, prudič, který dělá zle. To si nevyberu. Jinak práce, prachy, benefity, dostupnost, prac.doba… vše je ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuju a nevyhovuje mi to, ale prace me bavi a ma mnoho jinych pozitiv, takze jsem ochotna to prekousnout. Nejak asi neznam cloveka, kteremu by open space prislo jako dobry napad
Ale jo, delat se v tom samozrejme da, jde i o samotny kolektiv tam, on muze mit clovek kancl pro dva a kdyz je ten druhy debil, tak je to o dost horsi. Jestli touzis po zmene a tahle prace ti prijde zajimava a polepsis si i v jinych ohledech, sla bych do toho. A kdyz fakt zjistis, ze to nejde, v dnesni dobe neni neresitelny problem poohlednout se jeste jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarád z takovéto firmy zmizel hned ve zkušební době a to jich tam bylo „jen“ 15. Dalšímu to trvalo rok a to jen kvůli tomu, že se mu nevedlo sehnat jinou práci. Nezvykli si na ten šrumec, nebyli schopni se soustředit. Já mám kancelář jen sama pro sebe a něco takového si vůbec nedokážu představit, přijde mi to jako noční můra. V práci potřebuju používat hlavně mozek. Nedělám žádnou automatickou práci, u které můžu vypnout. Mně by z toho hrábnulo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem pracovala v open space a nevadilo mi to
Největší problém byl opravdu s klimatizací ale je fakt, že teď v malé kanceláři mi to nepřijde o moc lepší..
Asi záleží, jak moc u sebe budete mít stoly, jestli tam budou nějaké zástěny, jací budou kolegové apod. Ale celkově musím říct, že se mi v open space nepracovalo špatně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes se ve vetsich firmach pracuje prevazne jen v open space, manazeri sedi spolecne se vsemi vcetne reditele, nikdo nema uzavrenou mistnost. Takze si budes muset zvyknout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zudina Naopak, na takovém západě už od open space upouští a doufám, že se začne brzy i tady. Tady je např. jeden ze článků na toto téma: open space
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klimatizace je problém všude. Chlapi, sportovci, obézní a lidé s vysokým tlakem většinou vyžadují nižší teploty, ženské a štíhlejší a starší lidé zase vyšší.
Někomu je ovívání příjemné, někdo průvan nesnáší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit