Pracujete někdo v open space?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Klimatizace je problém všude. Chlapi, sportovci, obézní a lidé s vysokým tlakem většinou vyžadují nižší teploty, ženské a štíhlejší a starší lidé zase vyšší.
Někomu je ovívání příjemné, někdo průvan nesnáší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám v open space, je nás tam asi 20. Přežít se to dá, má to výhody i nevýhody. U nás je třeba chvílema docela sranda…zase ruší tě cizí hovory a hluk, já blbě slyším a když telefonuju a vedle se kolegyně nahlas baví a smějou, tak je to opruz.
ten hluk a šum tě může rušit v soustředění, podle mě to je spíš nevýhodné pro pracovní tempo.
tvoje hovory slyší každej, nemáš soukromí. Pokud dojde na nějaké výtky od vedoucích, tak to taky každej ví. zase se ledacos dozvíš ![]()
My třeba ve firmě potřebujeme dost pracovat v týmu, nebo se dozvídat informace od marketingu, nákupu, vývoje, obchoďáků, takže společné pracoviště umožňjue ty informace mít. je fakt, že někdy je zas třeba spíš přeslechneš, když někdo jiný ruší ![]()
N ale celkově mně to zas tak nevadí, já jsem si na to „nádraží“ zvykla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem tam, ale bylo nás asi 15. Když se soustředíš, okolí moc nevnímáš. Ze začátku mi to vadilo, lidi jsem neznala, ale když jsem se otrkala, bylo to fajn.
Klima mi vadila, vypínali jsme ji při odpolední nebo noční.
Já bych se třeba sama v kanceláři zbláznila, ale občas tady někdo popisuje divné kolegyně, tak to snad raději být sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem tam. Zpočátku tam nebyla ani klimatizace, jen větráky a z těch jsem v parném létě chytila zánět dutin. No ale ani klimatizace pak nebyla výhra - někomu je vedro, někomu zima, nesmí se větrat a mně ten „čerstvý“ vzduch prostě chyběl. ![]()
Práce v takovém prostředí má své výhody i nevýhody, ale než jsem si zvykla, měla jsem někdy pocit, že mi pukne hlava.
Naštěstí jsem po pár měsících dostala home office. A když člověk pracuje furt zavřený doma, tak pak kolegy v openspace jednou začas moc rád vidí i se vším tím kraválem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi jsem to zazila. Na praci pro korporaci mi mnohem vic vadily jine veci. Ackoli jsem zvykla na svuj klid, tak mi kolegove nevadili. Co se tyka klimatizace - jsem zimomriva, ale mela jsem u sebe vzdy svetr nebo pled a tak mi zima nebyla. Kdyz se Ti bude darit, tak casem muzes treba pracovat castecne z domova nebo si vyberes nejlepsi stul v mistnosti, budes na cast dne chodit do zasedacek, delat si pauzy, nasadis si sluchatka s hudbou nebo jenom jako ochranu proti hluku. Kvuli open spacu bych se prace nevzdala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuju v Openspace a nemůžu si to zase vynachvlit. Tím, že spolu s kolegama neustále musíme komunikovat, takže společný pracovní prostor nesmírně usnadňuje práci. Ale třeba my máme naprosto skvělej kolektiv, takže se často smějeme a bavíme nahlas…pak jsou ale samozřejmě zase chvíle, kdy se pracuje.
Co se týká klimatizace, u nás je to na dohodě. Když prostě někdo zahlásí, je mi zima, tak se klima vypne a nikdo to neřeší. Myslím si, že tyhle věci jsou prostě o vzájemný toleranci a ta může být problematická i v kanceláři o dvou lidech, natož v Openspacu.
Pokud je tohle tvoje jediná podmínka, zda nastoupit či ne…ten důvod mi upřímně přijde trochu hloupý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji, už osm let. Zvykala jsem si min. dva roky. Do dneška je problém skloubit klimatizaci a v zimě topení, aby to vyhovovalo všem. Každý ví co mám na svačinu a já vím kolikrát denně si kolegové vaří kafe. Kolegové jsou vcelku ohleduplní, takže hlasité telefonáty se řeší venku z kanceláře. Mně spíš chybí to soukromí a vadí mi, že každý vidí co dělám a nedělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
studie
Nedávno jsem četl zprávu o studii, která konstatovala, že to velmi škodí. Dokonce i ze strany zaměstnavatelů (zřejmě zatím jen v zahraničí?) už jsou prý nové trendy vytváření raději alespoň malého soukromí. Lidé jsou pak prý výkonnější, než ve stresujícím „openspacu“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja jsem ted nove v open space. Pred tim jsem mela 7 let svoji kancelar ![]()
Podle me hodne zalezi na povaze prace. Jestli musis sedet a pocitat a hodne premyslet, tak je to blby. Jinak ja porad mrznu
ale resim to satkem pres ramena, tak s tim dokazu zit. Co mi moc nevyhovuje je, ze mi kazdy vidi na obrazovku. Jasne, ze pracuju ale sem tam si chci taky zaridit neco sveho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuju v obřím openspace prostoru pro několik tisíc (fakt) lidí. Budova je sice vnitřně členěna do takových bloků, ale nejsou od seb odděleny a je to do vnitrobloku otevřeno i napříč patry nad sebou.
Pkud ti to nesedne, podle mne se na to zvyknout nedá. Dá se to tolerovat, dokud pro tebe ostatní benefity převáží. Mám tu plno kolegů, kteří tu dělají i mnohem déle než já a nezvykli si. Dva vedle sebe se spolu baví, za dalším přijde kolega z jiného oddělení něo probrat, dva lidé teleofnují a už je to prostě „brajgl“, protože tohle máš v každém malém oddělení prakticky to samé a jak mezi sebou nejsou odděleny, prostě tu máš setrvale takový šrumec v pozadí. Jakmile někdo přiveze ukázat novorozenou ratolest a té se u nás nelíbí, ví to okamžitě celý barák a chudák návštěva se urychleně pakuje.
Klíma je problém, typicky chlapi jsou větrací, ženy tolik ne. Zejména dvě drobné kolegyně v mém bezprostředním okolí jsou i v létě v kanceláři ve svetru, protože prostě jak jsou drobné, tak ten průvan je pro ně dost zlý.
Velikost budovy navíc občas svádí PR, MKT a jiné oddělení konat dole v přízemí různé nelidsky ozvučené akce, to je taky „bomba“ nápad. Naštěstí je to jen zřidka. Také tu máme cosi jako kavárnu - upřímně lituji kolegů, co kolem toho musí sedět.
Jediná výhoda: při dnešním sedavém zaměstnání beru jako plus, že absolvuji trochu delší procházku, než dojdu třeba do jídelny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit