Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, doporučíte nějaký konkrétní kufr pro děti (4. třída) na školu v přírodě? Zatím nemáme doma žádný dětský a nevím, jestli můj by nebyl moc velký. Předem díky za tipy.
No já teda na školu v přírodě vozila klasicky kufr, do dětského by se vše nenarvalo. Asi bych zkusila cvičně zabalit vše co plánujete, ono se to nezdá, ale bývá toho dost
lepší větší kufr než menší, když to budeš mít nadoraz, tak až se dítě bude balit zpět, už se to tam nevleze, protože už to nesloží tak důkladně jako ty ![]()
Já dávala normální menší kufr, žadný dětský jsme nikdy neměli.
Jo, fakt to může být různý. Viděla jsem děti, jak na týden odjíždějí se zavazadlem, do kterého by se vešel celý můj šatník, kuchyň a kočičí záchod, ale i takové, co nacpaly všechny věci včetně holínek do většího sáčku na cvičky.
Osobně bych se snažila využít kufry/tašky, co už doma máme, jinak bych dítě někam vzala (třeba i do internetového obchodu), ať si vybere samo.
Jinak se mi líbí Little Marcel (spíš pro dámy a slečny) a lehký je třeba Travelite.
Nás prosily učitelky o zavazadla takové velikosti, kterou si zvládnou děti obsloužit samy, a to i po schodech (druháci). Synovi jsem sbalila na týden školy v přírodě do kufru velikosti palubního zavazadla. Takže prostě takový menší kufr na kolečkách. na madlo a zipy jsem mu přidělala reflexní zvířátka a jmenovku, takže si v záplavě asi deseti černých kufrů podobné velikosti ten svůj na dálku poznal.
Když jsem viděla některé děti s obřími skořepinovými kufry a představila jsem si je s tím na úzkém schodišti penzionu, tak to nemohly nikdy dát. Naštěstí většina rodičů opravdu volila menší zavazadla.
Já jsem měla dětský kufr pro dvouletého až pětiletého. Ctvrtak už by to asi neocenil
Dej mu nějaký normální kufr, jestli budeš kupovat, ať si vybere sam nějaký, co se mu bude libit, dělají se třeba i různé barevné, cool kufry ![]()
A ještě doporučuji takovou velikost kufru, aby se tam věci vešly s trochou rezervy. Málokterý školák zabalí nošené a používané věci při odjezdu, tak precizně jako se podařilo zabalit doma
@ivašot. píše:
A ještě doporučuji takovou velikost kufru, aby se tam věci vešly s trochou rezervy. Málokterý školák zabalí nošené a používané věci při odjezdu, tak precizně jako se podařilo zabalit doma
Oni mají sebou ještě batůžek, takže tam jel s kufrem a poloprázdným batohem, kde měl jen lahev, svačinu a penál, zpátky jel s blbě sbaleným kufrem a narvaným batůžkem, kam si dával všechno, co ještě posbíral po zavření kufru
A pro jistotu jsem mu dala do kapsy kufru ještě složenou plátěnou tašku s dlouhýma uchama a dva prázdné igelitové pytle, kdyby zapomněl, že špinavé prádlo musí narvat do holínek, nebo měl zrovna ty holínky ještě mokré a špinavé, tak aby měl možnost jít s kufrem, batohem a taškou.
Za mě hezké dětské kufry s potiskem najdete na Nejkufry. Mají tam velkou nabídků, zkuste se podívat na jejich stránky, třeba vás tam něco zaujme.
Děti vozí takový ten středně velký. Kupovali jsme co nejlehčí. Učitelka radila, aby šel otevřít na 2 půlky, že to takhle otevřené zašoupnou pod postel.
Jinak oblečení a boty se jim rapidně zvětšují, do malého kufru už by se pohodlně nevešly. Zpátky vozí navíc výrobky nebo výhry ze soutěží.
@BetkaAlzbet Taky jsme tam kufr pro syna sehnali. Hrozně moc si přál nějaký s obrázkem, tak jsme se dívali všude možně. Ale buď se nám nelíbil nebo se bály kvůli kvalitě. Nakonec mi kamarádka poradila tento eshop a syn si vybral a máme ho už nějakou dobu a pořád drží. Je opravdu hezky a kvalitně zpracovaný.