Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky prosím doporučíte golfky pro chlapečka - 1,5 roku? Nemám žádný konkrétní požadavek. Důležitá je kvalita a skladnost
![]()
Spíš si ujasní, jaké jsou požadavky. Kvalit a skladnost je nic neříkající.
Bude v tom dítě trávit hodně času, nebo už samo slušně chodí a bereš golfky jen jako nouzovku?
Upřednostňuješ vození dítěte do tří let, nebo chceš trénovat malého chodce?
Kde s tím budeš jezdit (město vs i třeba na výlet).
Bude Ti dítě v golfkách spát?
To bych si promyslela a dle toho hledala.
Já třeba chtěla golfky jen na kratší pochůzky po městě, kdy většinu času dítě chodilo a já vezla prázdné golfky, do kočáru šel, až když byl unavený a pak tam i usnul. Takže jsem hledala golfky se spojenou rukojetí, do úplného lehu a s kvalitní dobře polohovatelnou opěrkou zad.
Skladnost, velikost košíku nebo nějaké „odpružení“ jsem řešit nepotřebovala.
Mě zas děti v golfkách nikdy nespaly (na delší akce jsem brala sporťák), takže já zas nepotřebovala plný leh, ale chtěla jsem dobrou ovladatelnost jednou rukou, tak jsem pořídila Nunu.
Cam Micro - lehoucke, skladne, ne moc drahe, dost velky kosik, polohovatelna rukojet, aretace. a vydrzi hodne ![]()
jeste se prodava i kolekce 2014 - levnejsi, kvalita stejna.
@jančamamča Tohle je moc obecné. Ujasni si, co od kočárku fakt chceš.
Já chtěla hlavně co nejnižší hmotnost, skladnost, kvalitu, spojené madlo, použitelný košík, polohovací záda, aby byl neokoukaný a nejezdilo jich moc… Takže mám Recaro Easylife
@Tichošlápek Já se tu přicucnu do diskuze. Monza Musca se mi líbí, jenže malý ještě nemá dva roky a přes 13 kg. vzhledem k tomu, jak moc rád jí se ta váha rozhodně ustalovat nebude. Takže dotaz zní: když je tam nosnost do 15 kg a já je plánuju brát jen když jdu na nákup nebo do města, ustojí to ten kočár? A nejsou to takové ty „hrkací“ golfky? Vydrží něco? Nebo radši koupit bazarové MacLaren s větší nosností?
@Šmušmu taky máme velkého kluka - cca těch 12 kilo a 21 mesicu. Golfky používám občas - rychlý nákup, výlet, doktor apod. Zatím ustaly kočičí hlavy, letadlo, kde je shodili z pasu i les. Ani jsem nevěděla jakou mají nosnost - zatím nám tedy drží bez problému a to v nich vozím i vodu a nákupy. Jen tedy určitě se nedají řídit jednou rukou. Já chtěla raději nové a tady nebylo vzhledem k ceně a recenzím moc co řešit. Na léto je super, ze mají prodluzitelnou strisku a jdou do lehu (syn občas usne venku)
@Tichošlápek No to je přesně to, co jsem chtěla vědět.
Taky budeme občas jezdit nějakou tou lesní cestou, ale jinak jen nákupy a doktor. Díky, rozhodla jsem se ![]()
Maminky omlouvám se, že píšu až teď
Včera jsem se nedostala
Moje golfky by měly jít až do lehu, mít stříšku, nemusí být úplně do terénu, ale zase aby se na výlet daly vzít ![]()