Doporučíte spotřebiče, které se vám osvědčily?

1416
23.6.25 16:11

Doporučíte spotřebiče?

Ahoj,

Podobné téma jsem nenašla, takže zakládám.

Pomalu finišujeme rekonstrukci a tak se začínám koukat po věcech do nového bydlení. Doteď jsme kupovali vždy jen přechodná řešení. Doporučil by mi někdo spotřebiče, se kterými je spokojený?

Hledám:

1. kávovar na zrna. Ideálně i s mléčnou cestou, ale co tak koukám, tak s ní často bývá největší problém.
  1. robot na zametání a vytírání. Takový, která má vlastní zásobník vody a nádobu na vyprázdnění bordelu. Je jich teď spousta a každý tvrdí, jak je ten jejich nejlepší.
  1. tyčový vysavač na rychlý úklid
  1. myčka. Poprvé kupuji a vůbec nevím, co si pohlídat. Chtěla bych, aby se sama otevřela po skončení programu a místo koše měla na příbory vlastní „šuple“
  1. Trouba. Vzhledem k menšímu prostoru asi i v kombinaci s mikrovlnkou.
  1. kuchyňský robot. Ideálně bych chtěla něco all-in. Nejčastěji peču chléb, ale uvítala bych i mlýnek na maso, blender či tyč.

Díky moc za jakýkoliv podnět! ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3291
23.6.25 16:30

Co mame a ako to funguje:

Delonghi Magnifica - Cela rodina je spokojna a ja kavu nepijem :-)

Robot na zametani - Ja som mal cleanmate a bol som spokojny, aktualne mam roomba a tiez dobre… No len samo sa to nevysype, neviedia sa spolu dohodnut, niekedy su dost otravny

Robot na vytirani - Neexistuje (podla mna) to ze ti to moktoru utierkou rozotrie spinu po celej podlahe nevolam vytirani, na vytirani mame Karcher FC7 a az na male kapacity zasobnikov a trochu neprakticku manipulaciu si nemozem stazovat, vsetko ostatne co som videl bolo o kategoriu horsie

Tycovy vysavac: Akykolvek, moc to nevysava (z principu nemoze) a zivotnost je mala, takze si za par EUR vzdy kupis novy, mali sme sencor, electrolux, bosch aj lidl.

Mycka: Vsecia chcu 60, ale my mame radi 40, plechy a hrnce to nezvladne (zalezi co/ako varis, ak robis tresku na pare tak to asi umyje, ale moj peceny bocik to neumyje). Vyberam podla spotreby vody a dlzky programu, rozdiel medzi znackami moc nevnimame

Trouba: Kombinaciu s mikrovlnkou fakt nedoporucujem, postraz si aby si mala samostatnu moznost zaplutia kazdeho vykurovacieho telesa a aby sa neovladala dotykovo (ked mas mokre/mastne ruky tak to nefunguje. Mame paru, samocistenie… nic z toho sme nepouzili, paru vobec nikdy, samocistenie iba raz zo zvedavosti. Chcel by som taku ze sa dvierka po otvoreni schovaju, ale taku nemali.

Robot: Rozpisal som sa tu, tak si mozes precitat, kazdopadne all-in-one je ako ty vsevedi tuto na emimine (vratane mna) vsetko vie, ale nic poriadne… https://www.emimino.cz/…rankovani/3/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
23.6.25 18:47

@IcePlanet7 u té trouby s mikrovlnkou je mi to jasné. Slýchám to také. Jenže já tam jinak tu mikrovlnku asi mít nebudu. Není jednoduše místo, kam jí nacpat. Tak si říkám lepší mít obojí trochu horší kvalitu, než nemít vůbec. I když třeba bych si na ohřev bez toho zvykla. Co já vím.

Za článek k robotu díky. Mrknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
23.6.25 21:07

Robotický vysavač Roborock, Xiaomi nebo Dreame. Existuje FB skupina robotických vysavačů, kde určitě poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.25 13:14

Taky jsme teď nedávno dokupovali věci do bytu a můžu dát tip aspoň na myčku, brali jsme Philco PD 1046 D TOW. Má příborovou zásuvku na příbory, Po domytí se sama automaticky otevře, takže nádobí doschne na čerstvým vzduchu. Kupovali jsme ji na Parolek Shopu, mají tam dopravu zdarma, zapojili ji a tu starou si rovnou odvezli, což mi přišlo super, protože jsme se tím nemuseli vůbec zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8945
8.7.25 13:18

Souhlasím myčku se šuplíkem na příbory. My jsme měli s košíkem jinou. Teď máme Whirlpool se šuplíkem na příbory. Je mnohem lepší. My máme teda myčku a hned vedle ní obří šuplík, takže oboje otevřeme a jen se přeskládává. Otvírají se asi dnes už mnohé. Loni jsme kupovali dceři do kuchyně. Etu tuším. Taky má šuplík na příbory, otvírání po dokončení mytí.
Za nás 60 tku. Malá by u nás jela moc často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
8.7.25 14:44

@Kelsey1 určitě chci 60. Teď máme na bytě jen 40 a je to dost peklo. Jakýkoliv větší hrnec znamená, že už se dolů nic jiného nevejde. A klidně by mohla běžet 3× denně. :)

@Janka Skalská díky, podívám se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1