Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, poraďte mi prosím autosedačku 18-36 kg. Ztrácím se v tom výběru. Máme isofix. Nejezdíme často, ale když jo, tak docela dálku. Je Britax Römer za 6,5 tisíce o tolik lepší než třeba Joie za 2,7?
Díky moc.
Máme cybexe s naklápěcí opěrkou hlavy a za mě je to top. Jediná sedačka do 36kg, kde dítě nepřepadává při usnutí dopředu a vejde se tam i při 150cm.
@Micilin píše: Více
Hledej naklápěcí, ne jenom polohovaci, opěrku hlavy.
@Micilin Mým dětem u Britax Roemer nevyhovoval Secureguard. Kluk to nesnesl hned v obchodě a moc si nedovedu představit, jak v tom cestuje větší slečna v šatech nebo sukni. Jinak mé děti se při nastupování často přidrží bočnice autosedačky, takže jsem potřebovala, aby byly pevné. Jako bonus jsem koukala i na to jak složité je sundat potah, ale toto nebylo stěžejní. Nakonec máme Cybex. Jinak testy některých autosedaček nejdeš zde
@Anonymní píše: Více
Doporučuju, co se osvědčilo mě. Anonym dáváš proč? Stydíš se.?
@Janli Prosim, muzu poprosit typ autosedacky? Do ted mame BeSafe - protismer, ale dcera uz ji ma knap. Nejradeji bych pokracovala v protismeru, ale ten je jen do 18kg. Dcera ma 2 roky a 14kg… A kolem 1m 😊
@Finkaa na tyhle testy neni uplne smerodatne odkazovat, krome bezpecnosti stejnou mirou hodnoti i obsluhu, ergonomii, nebo treba obsah potencionalne skodlivych latek. Par let zpatky treba v tomhle testu vysla spatne sedacka od besafe ciste kvuli „skodlivym latkam“ v nasivce nekde uplne mimo dite - ackoliv v bezpecnosti byla jedna z nejlepsich. Ale skore ji to srazilo dost, i kdyz se ty „skodliviny“ vyskytovaly v mnozstvi, ktere je dle normy naprosto OK, a i kdyz firma nasivku vymenila. Adac totiz nerespektuje Oeko-Tex® Standard 100. Vyleti tam pak do popredi treba sedacky diky tomu, ze jsou pohodlne, ale ne uz tak bezpecne, protoze vysledkem je prumer vsech kategorii. Krasny priklad je treba to, ze kladne hodnoti pultikovou sedacku od cybexu, coz je bezpecnostni sebevrazda (zvlast, kdyz na ni dite usne).
@Anonymní píše: Více
vždyť tam má ještě 4kg nebo je vysoká? Než pribere 4kg, to bude určitě rok, rok a půl trvat.
@Micilin Sedacka se vybira vzdy podle hmotnosti, vysky ditete a typu auta. Existuji i velke protismerky, pokud v nem chces pokracovat.
Co sedi jednomu nemusi sedet tvemu prckovi - proto je fajn bud nekam zajet si sedacku vyzkouset, nebo se zeptat odborniku. Doporucuju na FB skupinu Autosedacky - bezpeci pro deti, tam jsou schopni doporucit neco, co bude sedet.