Doporučte bankovní účet pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
31.7.20 17:49
@petanah píše: Česká spořitelna to má taky, ale nevím jestli je podmínka mít u nich založených běžný účet..

Spořka má zpoplatněné výběry z bankomatů jiných bank. Ono se to nezdá, ale pro dítě je 40 Kč často 20% té vybírané částky.
Další problém je, že přecijen ty bankomaty nejsou všude. Dítě na to nemyslí dopředu. nemá možnost jako dospělák si sjet k bankomatu autem.
Další problém - třeba KB má obvykle v bankomatu jen 500 kč bankovky, stovky a dvoustovky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
31.7.20 17:59

@Lama Lama my nemáme z čs žádné poplatky za výběry kdekoliv, ani na našem účtě, ani na tom dětském. ani žádné jiné poplatky za vedení účtu, obraty atd. prostě komplet vše zadarmo..asi záleží, jak si to kdo zařídí, já jim pohrozila, že odejdu ke konkurenci právě skrze ty poplatky a najednou máme vše zadarmo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
31.7.20 18:11

@Lama Lama ja tam mam ucet
20 let a klukum jsem je tam pak zrizovala taky a nikdy me teda tak nevytocili. Mam ted 3 vybery zdarma i v bankomatech jinych bank, jinak poplatky zadne, syn si kupoval drazsi vec pred dvema tydny, jen mi napsal abych mu zvysila limit na karte a vsechno probehlo OK. Na mobilni aplikaci maji obcas odstavku, ale informuji predem, KB klic taky funguje; zatim nemam duvod ke stiznostem. Placeni v cizine jsem teda nezjistovala, do Anglie se skolou meli mit hotovost a s nami nevybira. On obecne moc nevybira, spis strka nasetrene do vkladoveho. A kdyz nekam jede, treba na tabor, ma vzdycky nejakou hotovost, kdyby nekde neslo platit kartou. Vsechny jeho platby hned vidim, pristi rok mu to zmenim na studentsky ucet. Jestli me nekdo stve, tak T-mobile, ale komercka zatim ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
31.7.20 18:24
@petanah píše:
@Lama Lama my nemáme z čs žádné poplatky za výběry kdekoliv, ani na našem účtě, ani na tom dětském. ani žádné jiné poplatky za vedení účtu, obraty atd. prostě komplet vše zadarmo..asi záleží, jak si to kdo zařídí, já jim pohrozila, že odejdu ke konkurenci právě skrze ty poplatky a najednou máme vše zadarmo :)

JO, tak to mi taky při odchodu nabízeli. Ale ne, na todle nehraju. maj se o mě starat furt, ne se vzpamatovat, až když jim hoří výpověď u pr.dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
31.7.20 18:25

@Ijen ty máš už asi starší děti. Ten nejmenší účet je fakt vopruz všech vopruzů, práva osekaná vpodstatě na spořící účet s možností výběru platební kartou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
31.7.20 18:31

@Lama Lama my máme ty účty na mě a na manžela. Nejsou vedené na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.8.20 08:29

Díky za tipy. KB asi nikdy nebyla volba, mám s nima taky blbé zkušenosti z minula (studentský účet), takže to je emocionální problém.

Ze spořky jsem taky odešla - v době, kdy všechny banky dávaly účty zadarmo, mi oni zvedli poplatky. Tak jsem u AirBank. A máš pravdu @Lama Lama, taky mi vadí ten princip, že člověk je pro banku kasička - a klient jen ve chvíli, kdy chce odejít (a to ještě musí být zajímavý klient, jen majiteli účtu rádi zamávají). Ale nebylo to tak zlý, že bych je proto zamítla :) A karta s vlastním obrázkem je vyloženě roztomilá. Ale vadí mi, že nemá přístup k internetovému bankovnictví: aby si mohla koukat na pohyby peněz atd.

Nakonec jsem pořídila mBank: mají tři výběry z bankomatu zdarma (i když stejně počítám, že dítě bude vybírat minimálně, po dvou až pěti stovkách by byla v mínusu na to tata, bude hlavně platit kartou), líbí se mi ta možnost mít přehled a zároveň aby ona si mohla přehazovat peníze na těch různých účtech, a kdyby se něco dělo, máme v dosahu (do 10 min) dvě pobočky.

Ještě jednou díky všem!

Ještě jednou děkuju za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
2.8.20 08:37

Vetru se s dotazem. Bagrista ma zrizeny detsky ucet u m bank, dite vsak uz bude jenom nekolik tydnu :,(. Musi zmenit ucet, nebo bude moci pouzivat ten puvodni s pravy dospeleho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.8.20 10:33

@matkabagristy

Jak probíhá změna mKonta pro děti na mKonto #navlastnitriko, když dítě oslaví 15. narozeniny?

Jakmile klient s účtem mKonto pro děti oslaví 15. narozeniny, je třeba, aby mBank osobně předložil svůj občanský průkaz a sepsal žádost o změnu údajů. K dodání občanského průkazu a doplnění několika dalších nezbytných údajů (email apod.) bude klient vyzván zprávou v internetovém bankovnictví.

Na dodání občanského průkazu má klient lhůtu 60 dní po datu jeho narozenin. Pokud do konce této lhůty občanský průkaz nepředloží, je mBank oprávněna odstoupit od Smlouvy o vedení účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
2.8.20 10:34

@Slečna Ferka bagristovi bude 18, ale diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
2.8.20 10:36

@Slečna Ferka ale donutil jsi me to najit :lol:
V den následující po 18. narozeninách klienta se mKonto na vlastní triko automaticky změní na standardní mKonto. Přechod je plynulý, automatický, bez nutnosti cokoli řešit nebo dokládat a týká se i všech spořicích účtů. Platební karta zůstává stejná, a aby i nadále bylo její vedení a výběry z bankomatů zdarma, je třeba zapamatovat si pravidla pro mKonto, konkrétně částku 1 500 Kč. – viz. mKonto 18+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.8.20 16:12

@matkabagristy Sorry, myslela jsem, že má to dětské, a on už odrůstá tomu pubošskému :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
2.8.20 16:25
@Slečna Ferka píše:
@matkabagristy Sorry, myslela jsem, že má to dětské, a on už odrůstá tomu pubošskému :)

jj, bagristova fotka v moji ikone klame telem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat