Doprovod puberťáků na prodlouženém víkendu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2961
28.4.26 09:06

U nás jezdí manžel i starší dcera a syn jako vedoucí :-), protože do toho věku už naše děti dorostly… Jim to nevadí. S tátou na akcích nemají vůbec problém roky (naopak je to spojuje) (a manžel jim tedy nijak za zadkem nikdy nestál ani když byly děti). To že je tam něčí dítě se tam děje velmi často a naopak bych řekla, že často dostanou pak větší kartáč než cizí :-) A tedy volnost mají naprosto stejnou, ta pravidla platí stejně pro ně jako pro ostatní (tedy od mala).
Takže za mě naprosto v pohodě. Ale velmi záleží o jakou akci jde, jak to máte doma nastavené a jak to vnímají ty děti. :kytka:
Takže ano i naprosto ne.

Jinak u nás s 12 dětmi by dospělý sám nejel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8890
28.4.26 09:29

Byli jste někdy na pobytu nebo výletě přespávacím s puberťáky? Ta paní je senior. Opravdu vydrží být sama ve střehu 24/7? To nefunguje, že mládež zaleze do pelechu ve 22h a tiše chrní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
28.4.26 09:30

@Kelsey1 No u nás tedy ani nejsou vedoucí 24/7 k dispozici. V noci spí. A to tedy i na táborech. Noční hlídky si rozdělují i mez mladší děti. A tedy nezažila jsem to ani na soustředěních, že by trenéři v noci nespali a podobně.
Zase to není školka, kde učitelky mají i noční. Což se u nás na ŠVP normálně dělá a to ty děti v noci spí :-)
Jako samotnou bych ji asi jet taky nenechala, ale nevím jak komunikuje.

Příspěvek upraven 28.04.26 v 09:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
28.4.26 09:35

Ve 13 - 14 jsem sama jezdila vlakem se dvěma přestupy na internát. Tam nás v noci „hlídala“ jedna osoba na celý 4 patrový dům. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
28.4.26 09:37

@Okta A co se tam dělo :-)
Jinak souhlasím, u nás na intru (šli jsme po osmé třídě) byla jedna vychovatelka v noci na celý barák, která občas obešla patra a jinak seděla dole v kukani. V době kdy nebyl ani mobil :-)
My tedy nemající ten mobil a hodinky a podobné jsme občas jezdili i stopem :oops:, když jsme si utratili peníze na cestu domů. A kolikrát to byly stovky km. To tedy naši by nás zabili, ale tak stávalo se. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
28.4.26 09:42

@Snopy123 Nic, spali jsme :D. U nás taky obešla barák a pak spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
28.4.26 09:55

@Okta Tak to my občas ne. Tedy ne vždy :-) V noci jsme okny zdrhali z intru a podobně :-) Jednou nás někdo prásknul z baráku okolo, tak nám zadělali díru v plotě a tak :-)))
Ale měli jsme dost volný režim. Už tehdy jsme mohli na povolené vycházky do 22.00 hodin, pokud nám to vychovatel podepsal. Nesměli jsme tedy mimo okres, ale to nikdo moc nedodržoval, protože se na to nemělo jak přijít. Ale něco výrazného se za ty roky nestalo taky samozřejmě. Vždy jsme to udrželi v mezích. Ale že bychom všichni vždy ve 22.00 spali tak to ani omylem :) Ale tedy byla jsme na intru 30 let zpátky. Třeba naše dítě nejstarší mělo na intru dle mého tvrdý režim. Určitě tvrdší než my. I tak si zvládla najít hocha a randit :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7274
28.4.26 10:26
@vedma007 píše: Více

Noo právě.. jsem kukla na ty fotky co to jee… a tam nahaté dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 14:01
@KKK85 píše: Více

Jaký odkaz prosím?

• Citovat
  • Upravit
7274
28.4.26 14:35
@Anonymní píše: Více

Už jej smazala..měla tam odkaz na rajče, na rodinné fotky… nahé dítě na nočníku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 15:25

Tak tedy moc moudrá nejsem. Chtěla jsem znát objektivní názory, nezaujaté. Vím, že jsem dost opičí matka, ráda mám vše pod kontrolou, ale někdy je třeba asi dětem umožnit se osamostatnit…jen je toto ta správná příležitost? Děti už jednou na podobné akci byli, je to přibližně 3 roky zpátky, tenkrát ještě jeden doprovod byl, ale stejně říkali, že to bylo takové chaotické, že chodili v rámci hry sami po velkém městě, že se dokonce ztratili…ale měli kontakt na vedoucí apod…jako svým dětem věřím, nebojím se, že by vyváděli nějaké lotroviny…ale přece jen…připadne mi, že kdybych jela, cítili by se hloupě i před svými kamarády apod.., na druhou stranu bych si to ráda ošéfovala…

• Citovat
  • Upravit
3204
28.4.26 20:13

Velmi zalezi co je to za akcia, ake su tam podmienky, ake deti tam idu, aky bude program…

Samozrejme ze su tu nazory za aj proti… Mne osobne sa tiez zda trosku moc nechat 70+ cloveka samotneho na 12 pubertakov, podla mna by tam ‚asistent‘ mal byt.

Ja sa ale od toho dokazem odputat takze by som nesledoval svoje (resp partnerkine) deti - uz sme takto boli s partnerkou ako sprievod (+1 original dospely) na akcii kde bolo asi 30 deti, popravde ani si teraz spatne nedokazem vybavit kde partnerkine deti boli a co robili, viem ze raz za mnou dorazil mlady ze spadol (tosku odraty a krvavy, ale nic vazne), mlada 2× provokovala, ale viac fakt neviem. Musis sledovat vsetkych riesis problemy, pomahas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
28.4.26 20:55

Co je to za akci, kdo ji organizuje? To v cele organizaci neexistuje nikdo jiny nez tato jedna stará paní? Zažila jsem situace, ze vypadl domluvený doprovod, a vzdy se to řešilo tak, ze misto nej jel nekdo jiný. Ale ne rodic. Je to akce skoly, jede jiny ucitel. Je to akce skautu, jede jiny vedoucí. Je to akce fotbalu, jede jiny trenér… přece to neorganizuje cele sama ta jedna paní, ne? Ja jsem uz byla jako dozor na par akcích, kde byly moje deti. Manzel jezdí na tábory s našimi detmi. Zatim jim to nevadí, uvidíme, jak to bude dal. Kazdpadne u pubertaku je to uz jine, ono nelze delat dozor a zaroven se jim do niceho nemíchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
29.4.26 00:25

Upřímně, přijdeš mi jako úzkostná matka.
Ve 13 a 14 letech by se děti měly umět o sebe postarat samy. Moje dnes již dospělé děti jsou aktivní ve skautu a bylo zcela běžné, že ve věku mladším 15 let chodily v rámci hry samy neznámým terénem. Dokonce u kluků je ve věku 15 let při přechodu do nejstarších skautů zkouška, která sestává z toho, že v noci zavezou 15 letého na jemu neznámé místo a má se v určitém časovém limitu vrátit sám do tábora. Má s sebou pouze "hloupý " telefon pro případ krize. Ale jeho použití znamená, že úkol nesplnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.26 06:41

Zatím neví, zda pojedou vlaky s několika přestupy nebo objednanym malým autobusem, tak to by asi situaci zjednodusilo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin