Doprovod puberťáků na prodlouženém víkendu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.4.26 00:03

Doprovod puberťáků

Syn a dcera mají jet na prodloužený víkend, spojený s nějakými aktivitami pro děti a mládež. Jedou s vedoucí, která je už ale staršího věku, určitě přes 70 let a další doprovod je nejistý. Dětí jede celkem cca 12. Na místě budou další oddíly se svými vedoucími. Pokud by se nenašel další doprovod ke skupině, který by pomohl při přesunech během cestování, případně dohlédl na děti přímo na akci, jeli byste vy, jako rodiče, pokud by vedoucí chtěla nějaký doprovod? Ona sama tvrdí, že 12 dětí přinejhorším zvládne, ale po pravdě z toho nemám úplně nejlepší pocit.
Moje děti samozřejmě nechtějí, abych jela, mají pocit, že by neměli dostatečnou volnost, že by si to tolik neužily apod…Jak byste se k tomu postavili?
Nechali byste jet vedoucí byť staršího věku samotnou?
Nebo byste se nabídli jako doprovod, i přes nevůli vlastních dětí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25031
28.4.26 03:42

Nepíšeš, kolik jim je, ale pokud jsou to puberťáci, tak bych je jet nechala a dala bych jim s sebou mobil, kdyby se přihodil nějaký problém. S nima bych nejezdila, respektovala bych jejich přání, že si to chtějí užít bez maminky za zády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 05:53
@MartinaIrena píše: Více

Těm mým je 14 a 13. Jinak ve skupině děti ve věku 9-16 let. celkovy počet asi 12

• Citovat
  • Upravit
22827
28.4.26 06:22

Ty jo, paní je odvážná, vždy by přeci měli být ve 2, co kdyby byl úraz a musela s někým odjet do nemocnice, kdo pohlídá zbytek? :think:
Mě by se asi nelíbilo, že jede sama :think: co dětem navrhnout, že sice pojedes, ale ne jako jejich dozor, ale jako podpora té vedoucí, kdyby se něco stalo a rozumně jim to vysvětlit a nebo nemůže jet jiný rodič?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 06:30
@lucynka25 píše: Více

Právě se to ve mě strašně mele…

• Citovat
  • Upravit
22827
28.4.26 06:31

To chápu, snad najdeš řešení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 06:34

Asi mám jinak nastavené hranice, ale za mě v pohodě. Mámě je 75 a pořád se účastní akci pro mládež a to včetně dozoru a je v pohodě. U vás už děti nejsou tak malé a na místě budou další oddíly.
Raději bych je poslala samotné, než jela s nimi, máma byla u nás ve středisku, ale nebyla moje vedouci. Na akce jezdila s námi za svůj oddíl a dodnes to nepovažuji za dobré řešení.

@lucynka25 pokud jde jen o přesun a na místě budou další oddíly, tak mi to přijde v pohodě. My jezdíme na akce často tak, že jeden jede autem s věcmi a druhý vlakem s dětmi. Syn teď jel tak, že s nimi šel kluk, co mu je 18 a druhý vedoucí přijel až večer po práci. Byli pod širákem.
I když tam je rodič „jen jako podpora vedoucí“, je tam pořád rodič a je to hrozný. Mám s mámou dobré vztahy, nijak se na akcích do mě nemontovala, ale stejně jsem pak raději nejela. Podobnou situaci řeším taky, letos musím na tábor, protože vypadla kuchařka a jedu jen na jeden týden, aby mel syn prostor i pro sebe. Oni pubertaci už chtějí svůj prostor. Přitom před lety mě tam měl rád.

• Citovat
  • Upravit
8888
28.4.26 06:35

Našim dětem by nevadilo, že pojedu taky. To spíš já odmítám jezdit na pobytové akce, kde mám děti. Nechci, ať mají mamku furt za zadkem. Ale tady by vznikla jiná situace. Nechtěla bych, ať jede jedna vedoucí na tolik mládeže/dorostu. Natož v jejím věku. Takže bych jela. Tvé děti mají problém. Otevřeně bych si s nimi o situaci promluvila. Už jsou dostatečně velké a dokáží chápat, že někdy je v životě nutné udělat ústupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12587
28.4.26 07:16

Tak ta paní z toho sama nemá dobrý pocit, když sama říká, že to přinejhorším zvládne.
Nemůže tedy jet jiný rodič?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
28.4.26 07:21

Nejela bych ani za nic, je to supr příležitost pro děti na cestě k dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12553
28.4.26 07:53

Nechala bych je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7269
28.4.26 07:59
@ivusha píše: Více

Ten odkaz na fotky je tu proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
28.4.26 08:09

Ne. Ať jede jiný rodič. Nebo třeba nějaká zábavná teta nebo tak :nevim: proč bys jela zrovna ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
28.4.26 08:26
@KKK85 píše: Více

ještě s nahým dítětem koupajícím se v bazénku a sedícím na nočníku 8o :roll: úchyláci mají pré :zed:
@ivusha smaž si to, tohle fakt není vhodné mít veřejně na netu

K dotazu - Celkem prekérní situace, asi bych úplně nebyla nadšená, že jede pouze jedna vedoucí, na druhou stranu ani já bych se takhle dětem do aktivitami se zájmovou skupinou míchat nechtěla. Jela bych pouze v případě, že by se dobrovolně nikdo jiný z rodičů nepřihlásil a vedoucí si k sobě druhého dospělého nesehnala. Dětem bych se to v tom případě snažila vysvětlit a během akce si zakázala je jakkoliv prudit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25103
28.4.26 08:59

A když na místě pak bude více dospělých, nestačil by doprovod jen na tu cestu? A obratem se vrátit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin