Dostala jsem výpověď k 31.12 ale..
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dostala jsem výpověď k 31.12 ale..
Dobrý den, potřebovala bych se tu zeptat na jednu věc ohledně mé výpovědi…
Jde o to že firma zaměstnavatele skončila v insolvenčním řízení…firma zanikla 31.12. žádnou výpověď mi ani po dozadovani nedodal, tvrdil ze za mě bude platit dále zdravotní, dokud mi výpověď nedá..no samozřejmě že ne.
Dneska mi volal že mám připravenou výpověď k 31.12. ale je tam prý uvedeno datum kdy mi podal teda 29.1.
Chci se zeptat kvůli UP..je to problém nebo ne? Zítra mám jakoby poslední den se přihlásit. moc diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Už bych na tom pracáku dávno byla. Minimálně pro radu jak postupovat.
Příspěvek upraven 30.01.26 v 06:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vám zanikne zaměstnavatel, tak samozřejmě zaniká i váš pracovní poměr. Nemůžete u něj být zaměstnaná, když už neexistuje. Takže pokud k 31.12. úplně skončil, tak vy automaticky taky. Takže jste měla hned dostat výpověď k tomu 31.12. a pokud se nepletu, tak taky odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Společnost vstupem do insolvence nezaniká. pokud jsi neobdržela výpověď, jsi stále zaměstnancem. již byl v insolvenčním rejstříku prohlášen úpadek společnosti? k jakému datu?
- Citovat
- Upravit
Co je to za blbost? Pokud je firma opravdu v insolvenci, rozhodně nezaniká, ale začíná běžet insolvenční řízení, na ÚP si můžeš uplatnit nevyplacené mzdy, pokud jsou, a i z tohoto důvodu okamžitě zrušit PP, pokud jsi nedostala vyplaceno v termínu. Zam. Ti může dát výpověď z org. důvodů (pak máš nárok na odstupné) anebo se můžete na ukončení PP dohodnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud již byl úpadek prohlášen, zaměstnavatel ti nemůže dát výpověď, neboť již není oprávněnou osobou. tou je insolvenční správce. no a protože výpověď dosud není podepsána, není ani provedena odhláška zaměstnance. zakladatelka je stále zaměstnaná. jinak je v dotazu v podstatě 0 informací a žádný konkrétní dotaz, takže těžko radit. výpověď potřebuješ řešit konkrétně z jakých důvodů (již máš nové místo a chceš nastoupit?), poslední den na to se přihlásit kam?
- Citovat
- Upravit
Že je stále zaměstnaná, je jí ale houby platné, když nedostává mzdu a kdo ví, jestli má placené zdravotko.
Já už bych byla dávno na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit