Práce na ÚP – zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce na UP
Od příštího měsíce nastupuji jako referent v agendě zaměstnanost, školení bude i na nepojistné sociální dávky.
Do teď jsem pracoval jako prodavač (víc jak rok) a vůbec se mi nedařilo se posunout někam do kanclu i přes neskutečné množství rozeslaných životopisů. Personalisté asi nechtějí do kanclu prodavače, rozhodl jsem se tedy pro státní sektor s tím, že mi to snad ulehčí cestu k lepším pozicím později.
Máte někdo zkušenosti s podobným zaměstnáním? Vím, že když jsem nastupoval jako prodavač, tak mi všichni říkali, že budu litovat, ale nakonec to nebylo tak hrozné. Je mi jasné, že to není úplně ideální zaměstnaní, ale je to pro mě jen přechodná stanice na max rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechci ti brát iluze, ale práce na ÚP je pro většinu personalistů ještě pod tím prodavačem. Pokud se chceš někam posunout, tak využij práce ve státním a rozšiř si vzdělání. “Práce v kanclu” je tak obecný pojem, že se poněkud bojím zeptat na tvoje zaměření. Jaký obor si studoval? Čeho se ta práce v kanclu má týkat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nějak naivně jsem si myslela, že i na kancelářskou práci na ÚP je potřeba maturita a ono ne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heduš Homolková píše: Více
Samozřejmě že je, dokonce vzhledem ke specifické situaci na agendě dost často i vysoká nebo vyšší odborná škola.
Jinak, přes tuto práci obvykle něco lepšího v soukromém sektoru neseženeš, pokud to nebude přes známé.
Sranda je, že spousta lidí, kteří přišli ze soukromého sektoru včetně některých bank (mysleli si, že si jdou odpočinout), obvykle nevydrží zkušební dobu a pokud ano, časově to nezvládají a nechávají tam více hodin než jiní. Ale většinou odejdou, prý je toho moc.
- Citovat
- Upravit
Tak ono lze dělat prodavače i s maturitou ba dokonce s vejškou.
Dnes takové běžné práce v kanceláři díky technologiím mizí. Takže počítat s tím, že pro kancelářskou práci jsou potřeba zkušenosti a poslední dobou odborné znalosti. Dále je to o štěstí, způsobu prezentace (kolikrát nemehlo se odprezentuje lépe než šikovný pracovník), náhodě (být ve správný čas na správném místě) a známostech.
@pa3k, pokud máš rok praxe, počítej s mizivým platem (mrkni do tabulek třídu bez praxe) a s přidáním nepočítej. Záleží, na jaké pozici budeš pracovat - je rozdíl, zda na zprostředkování, evidenci nebo trhu práce anebo jde o projekt. Je to práce s lidmi (ale to jako prodavač budeš mít představu, jak se s lidmi pracuje).
Dodělej si vzdělání, rozšiř znalosti a pak šup někam jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hořec Hele plat mám s příplatky skoro stejný jako prodavač, takže v tomhle ohledu si v podstatě nepřilepším ani nepohorším. Hodně lidi si myslí, že ta tabulková mzda je to co budeš brát, ale jsou tam osobní příplatky, které dostáváš hned s nástupem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli Hele studoval jsem informatiku, ale se střední školou dnes v tom oboru moc nezmůžeš ještě k tomu v době AI, která zastane dost juniorských pozic. Když jsem byl v evidenci na UP, tak jsem udělal rekvalifikaci na účetnictví, to mě celkem i bavilo, ale je to jen rekvalifikace. Celkem by mě bavila i třeba personalistika nebo něco v kanceláři v retailu.
O rozšíření vzdělaní jsem přemýšlel no, uvidím jak to půjde na novém místě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heduš Homolková píše: Více
Maturita je dnes nová základní úroveň vzdělaní, potřebuješ ji všude. Na některých pozicích na UP nestačí ani maturita. Já maturitu mám, vedoucí týmu u nás na prodejně má bakaláře a pracuje v retailu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pa3k Zkus to. Třeba se tam zapracuješ a bude se ti dařit. Nikde není řečeno, že to budeš dělat až do důchodu.
Lidé přicházejí a odcházejí. Uděláš si úřednické zkoušky, zapracuješ se a může se naskytnou příležitost přejít na jinou pozici. Toto vždy říkám mlaďochům u nás. A ti aktivní jsou už zařazeni jinde. ![]()
Hodně štěstí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pa3k, já měla příplatky až po zkušební době. Což podle zákona o státní službě je 6 měsíců. I když je pravda, že u „fackovného“ si to již nepamatuji (zda bylo hned, nebo až později). Odměny kolikrát slibovali, ale pak bylo nula nula prd.
Nevylučuji, že mohly za ty tři roky, co už na ÚP nejsem, nastat změny. Pokud ti plat nevadí, tak je to tvoje věc. ![]()
Souhlasím, že dnes sehnat na hodně profesí juniorskou pozici je problém. Vše zvládá AI. Ovšem až senioři odejdou, tak nevím, kde vezmou nové seniory, když nechtějí juniory.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakože máš učňák a vzali tě na kancelářskou práci? No tak to už se nedivím, proč mě s vysokou nikde nechtějí. Očividně mě zastoupí prodavači ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Taky jsem se tomu divila, ale učňák nemá, má střední a šel dobrovolně dělat prodavače
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Na Chodově se teď po me uvolnilo místo, můžeš se přihlásit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit