Dotace na poloviční úvazek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.6.14 21:33

Dotace na poloviční úvazek

Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda je možné aby zaměstnavatel dostal dotace na zaměstnance, který bude přijat jen na poloviční úvazek a jinak splní všechny podmínky pro dotované zaměstnání. Máte s tím někdo zkušenost? Nemůžu k tomuto naprosto nic najít, nikde nic.. Když je dotyčný nezaměstnaný už rok a 2 měsíce? Doporučíte mi někdo nějaký odkaz, prosím? moc děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
25.6.14 21:47

Já pracuji na poloviční úvazek a šéf na mě bere z pracáku dotace, takže ano je to možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
25.6.14 21:51

• Příspěvek na vytvoření účelného pracovního místa od ÚP
Příspěvek od ÚP na vytvoření společensky účelného pracovního místa se vztahuje na osoby vedené většinou min. 5 měsíců v evidenci Úřadu práce. Firma může získat dotaci v průměru 10 000 Kč na 1 pracovní místo až po dobu 12 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.14 21:52

Já jsem slyšela, že můžou být dotace, pokud je dotyčný dlouhodobě nezaměstnaný až 12000,– je to tak, nebo máš méně? nikde o tom nemůžu nic sehnat, nikde nic, nebo neumím hledat.. :think:

• Citovat
  • Upravit
15054
25.6.14 21:53

Podmínky dotace
Dotaci za vytvoření nového pracovního místa nedostanete jen tak. Podmínkou je většinou vytvoření pozice pro jedince, kteří na trhu práce příliš neuspějí. Nejčastěji se jedná o:

uchazeče vedené na úřadu práce nepřetržitě déle než 5 měsíců,
uchazeče se znevýhodněním kvůli jejich zdravotnímu stavu
uchazeče znevýhodněny svým věkem nebo zkušenostmi (bez praxe, mladí do 25 let a osoby nad 55 let)
uchazeče o zaměstnání, kteří pečují o malé dítě
uchazeče o zaměstnání, kterým je potřeba věnovat zvýšenou pozornost
Nově se uplatňuje sedmibodový plán, ten bere v potaz následující prvky:

Podpora mladých a absolventů
Podpora zaměstnání matek a dlouhodobě nezaměstnaných
Kurzarbeit – Projekt Vzdělávejte se pro stabilitu Účinnější rekvalifikace
Podpora podnikání nezaměstnaných
Pomoc obcím a neziskovým organizacím
Lepší poradenství
Uplatnění dotace v plné výši
Získání dotace to nekončí. Aby nedocházelo ke zneužití, je potřeba, aby byl zaměstnanec, na kterého byla získána dotace zaměstnán aspoň jeden rok na jedné (zřízené) pozici s dotací.

Podnikatelský plán je navíc nutné konzultovat s ÚP. Úřad práce také bude chtít samostatný peněžní účet, potvrzení o bezdlužnosti, doklad o vztahu k objektu a vyjádření praktického lékaře (k zdravotní způsobilosti žadatele k výkonu konkrétní podnikatelské činnosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
25.6.14 21:56
@Anonymní píše:
Já jsem slyšela, že můžou být dotace, pokud je dotyčný dlouhodobě nezaměstnaný až 12000,– je to tak, nebo máš méně? nikde o tom nemůžu nic sehnat, nikde nic, nebo neumím hledat.. :think:

to já nevím kolik na mě šéf má dotace

našla jsem toto

Příspěvek na vytvoření společensky účelného pracovního místa může zaměstnavatel použít na úhradu mzdových nákladů, včetně pojistného. Příspěvky jsou poskytovány v přibližné výši 10 000 Kč měsíčně na jedno pracovní místo po dobu maximálně 12 měsíců. Jednu osobu není možné opakovaně podpoři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
7.3.15 20:50

Nevíte prosím někdo, jak je to v případě, že zaměstnanec odejde z takto dotovaného místa třeba po 3 měsících? Musí pak zaměstnavatel dotace vracet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat