Dotace na poloviční úvazek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já pracuji na poloviční úvazek a šéf na mě bere z pracáku dotace, takže ano je to možné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
• Příspěvek na vytvoření účelného pracovního místa od ÚP
Příspěvek od ÚP na vytvoření společensky účelného pracovního místa se vztahuje na osoby vedené většinou min. 5 měsíců v evidenci Úřadu práce. Firma může získat dotaci v průměru 10 000 Kč na 1 pracovní místo až po dobu 12 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem slyšela, že můžou být dotace, pokud je dotyčný dlouhodobě nezaměstnaný až 12000,– je to tak, nebo máš méně? nikde o tom nemůžu nic sehnat, nikde nic, nebo neumím hledat.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Podmínky dotace
Dotaci za vytvoření nového pracovního místa nedostanete jen tak. Podmínkou je většinou vytvoření pozice pro jedince, kteří na trhu práce příliš neuspějí. Nejčastěji se jedná o:
uchazeče vedené na úřadu práce nepřetržitě déle než 5 měsíců,
uchazeče se znevýhodněním kvůli jejich zdravotnímu stavu
uchazeče znevýhodněny svým věkem nebo zkušenostmi (bez praxe, mladí do 25 let a osoby nad 55 let)
uchazeče o zaměstnání, kteří pečují o malé dítě
uchazeče o zaměstnání, kterým je potřeba věnovat zvýšenou pozornost
Nově se uplatňuje sedmibodový plán, ten bere v potaz následující prvky:
Podpora mladých a absolventů
Podpora zaměstnání matek a dlouhodobě nezaměstnaných
Kurzarbeit – Projekt Vzdělávejte se pro stabilitu Účinnější rekvalifikace
Podpora podnikání nezaměstnaných
Pomoc obcím a neziskovým organizacím
Lepší poradenství
Uplatnění dotace v plné výši
Získání dotace to nekončí. Aby nedocházelo ke zneužití, je potřeba, aby byl zaměstnanec, na kterého byla získána dotace zaměstnán aspoň jeden rok na jedné (zřízené) pozici s dotací.
Podnikatelský plán je navíc nutné konzultovat s ÚP. Úřad práce také bude chtít samostatný peněžní účet, potvrzení o bezdlužnosti, doklad o vztahu k objektu a vyjádření praktického lékaře (k zdravotní způsobilosti žadatele k výkonu konkrétní podnikatelské činnosti).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já jsem slyšela, že můžou být dotace, pokud je dotyčný dlouhodobě nezaměstnaný až 12000,– je to tak, nebo máš méně? nikde o tom nemůžu nic sehnat, nikde nic, nebo neumím hledat..
to já nevím kolik na mě šéf má dotace
našla jsem toto
Příspěvek na vytvoření společensky účelného pracovního místa může zaměstnavatel použít na úhradu mzdových nákladů, včetně pojistného. Příspěvky jsou poskytovány v přibližné výši 10 000 Kč měsíčně na jedno pracovní místo po dobu maximálně 12 měsíců. Jednu osobu není možné opakovaně podpoři
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevíte prosím někdo, jak je to v případě, že zaměstnanec odejde z takto dotovaného místa třeba po 3 měsících? Musí pak zaměstnavatel dotace vracet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda je možné aby zaměstnavatel dostal dotace na zaměstnance, který bude přijat jen na poloviční úvazek a jinak splní všechny podmínky pro dotované zaměstnání. Máte s tím někdo zkušenost? Nemůžu k tomuto naprosto nic najít, nikde nic.. Když je dotyčný nezaměstnaný už rok a 2 měsíce? Doporučíte mi někdo nějaký odkaz, prosím? moc děkuji