Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny maminky Filipů a Danielů ![]()
potřebuji Vaši pomoc. Moje sestra čeká za pár dní své první dítko a v pátek se z UTZ dozvěděla, že to bude na 100% chlapeček, se kterým teda vůbec, ale vůbec nepočítala, protože na prvním UTZ jí dr. řekla, že to vypadá na holčičku a na dalších to pak nešlo vidět, protože prcek je asi stydlín a otáčel se zádíčkama. Sestra z radosti z toho, že se jim povedla vytoužená holčička, jméno na chlapečka neřešila. Byla to prostě Anetka a hotovo. Takže od pátku řešíme jméno na chlapečka. Projeli jsme net, kalendář atd. a vyšly nám jen dvě varianty se kterými víceméně souhlasí i švagr, který by samozřejmě byl nejraději, kdy byl synátor Honza po tátovi. To ovšem sestra nechce protože její manžel je Jan, jeho otec a děda taky, náš otec taky Jan. Takže je přejanováno.
Abych se dostala k věci: ty jména, se kterými je švára ochoten souhlasit jsou Filip a nebo Daniel, ale musíme mu říct několik alternativ, jak na dítě s těmito jmény volat, jinak bude Honza.
Takže prosím maminky Filípků a Danečků: jak říkáte svým chlapečkům?
Moc děkuji
Mishel
Ahoj,
my teda máme Jana,ale já chtěla Daniela. Líbilo se mi ze seriálu na Primě,sakryš nemůžu si vzpomenout na jméno,jak tam měli malého Daníka. Líbí se mi víc jak Filip.
Daník,Dáda,no a pak extrémy Daňulínek apod. ![]()
Nemám teda ani Filípka ani Daniela, ale známý ano a tady jsou alternativy:
Filip: Filda, Filípek
Daniel: Dan, Daneček, Dáda
ahoj, já mám sice holčinu ale na kroužek do MC chodí Filip i Daniel.
Takže Daniel: daníku (nejčastěji), dando, dane, danku, danielku, daníčku, dádo
Filip: filípku, fildo, fílo, filísku, file, filunko (!!!)
no a pak už jsou taková obecná jména- broučku, tutine ![]()
držím palce na šváru ![]()
Syn má ve školce Filipa a říkají mu všichni Fifa
Daniela máme v rodině…Dany, Dane, Daníku…
Jsou to pěkný jména, Honzíků je moc ![]()
Ahoj já mám Filipa. Volám na něj. Fildo, Fífo , Filípku , Filoušku (když byl malej)ale i Fifi
no různě . Ve škole mu řikaj Fífo podle nějakýho filmu nebo co .
Mám v rodině Filipa i Daniela a říkají jim
Dane, Danečku, Daníku, Daní, Daňulo, Daňdulo, Danďochu, Dando, Danďo
Filipe, Filípku, Fildo, Filí, Filďas, Fildas
Příspěvek upraven 04.06.12 v 14:04
Stázi, díky.
Fílísku se mi líbi
to je kouzelné ![]()
a díky za držení palců na šváru. Snad ho přesvědčíme ![]()
@stazinka09 píše:
ahoj, já mám sice holčinu ale na kroužek do MC chodí Filip i Daniel.
Takže Daniel: daníku (nejčastěji), dando, dane, danku, danielku, daníčku, dádo
Filip: filípku, fildo, fílo, filísku, file, filunko (!!!)
no a pak už jsou taková obecná jména- broučku, tutinedržím palce na šváru
Přesně tak. Honzíků je moc. Zvlášť u nás v rodině. Krom toho by se ségra zbláznila, kdyby na něj pokřikovali Jeňo nebo Jendo, takže jsme to zavrhli.
@Zebra píše:
Syn má ve školce Filipa a říkají mu všichni FifaDaniela máme v rodině…Dany, Dane, Daníku…
Jsou to pěkný jména, Honzíků je moc
ahojky mame filipka a manzel se taky jmenuje honza, nechtela jsem davat jmeno po nem , v rodine uz je taky prehonzovano
jinak mu rikame filipku,filo,filipecku, kdyz zlobi tak filipovici, fildo, filanku , filuno. me se to jmeno moc libi a jsem rada, ze jsme ho dali, je takovy tvarny, a i jeho vyznam je peknej.
my našemu Filípkovi říkame různě - nejčastěji Filípku nebo Fili ale taky Fífo,Fílo,Fifi,Fildo nebo Fifuško
Máme Filipa a říkáme mu Filí, Fildo Filípku Filďouši Filísku. A babi mu řiká Filousi ale to se mi nelíbí ![]()
holky, super! moc děkuju!
všechno si zapisuju a švára uvidí, jak se s těmi jmény dá kouzlit
![]()
Máme Daniela. Říkáme mu Dando, Dandíku, Daníku, Danís, Danečku, Daňucho
, když jsem naštvaná tak Daníne… A přitom když jsme ho čekali, tak se mu neřeklo jinak, než Daneček, oslovení Daník nebo Danda mi tenkrát vůbec nešlo přes pusu, ale všechno to tak nějak časem vyplynulo… ![]()
@lovelytelle
Mě se jméno Filip moc líbí, ta tvárnost právě. Má moc hezké tvary, jak pro malýho kluka, tak pro chlapa. Měla jsem spolužáka na VŚ, krásnej, urostlej chlapa a říkalo se mu File, strašně to k němu páslo. Já si na něj vždycky vzpomenu
, platonicky samo ![]()