Dotaz na maminky Filipů a Danielů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
316
4.6.12 13:47

dotaz na maminky Filipů a Danielů

Zdravím všechny maminky Filipů a Danielů :mavam:

potřebuji Vaši pomoc. Moje sestra čeká za pár dní své první dítko a v pátek se z UTZ dozvěděla, že to bude na 100% chlapeček, se kterým teda vůbec, ale vůbec nepočítala, protože na prvním UTZ jí dr. řekla, že to vypadá na holčičku a na dalších to pak nešlo vidět, protože prcek je asi stydlín a otáčel se zádíčkama. Sestra z radosti z toho, že se jim povedla vytoužená holčička, jméno na chlapečka neřešila. Byla to prostě Anetka a hotovo. Takže od pátku řešíme jméno na chlapečka. Projeli jsme net, kalendář atd. a vyšly nám jen dvě varianty se kterými víceméně souhlasí i švagr, který by samozřejmě byl nejraději, kdy byl synátor Honza po tátovi. To ovšem sestra nechce protože její manžel je Jan, jeho otec a děda taky, náš otec taky Jan. Takže je přejanováno.
Abych se dostala k věci: ty jména, se kterými je švára ochoten souhlasit jsou Filip a nebo Daniel, ale musíme mu říct několik alternativ, jak na dítě s těmito jmény volat, jinak bude Honza.
Takže prosím maminky Filípků a Danečků: jak říkáte svým chlapečkům?
Moc děkuji
 Mishel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2969
4.6.12 13:57

Ahoj,
my teda máme Jana,ale já chtěla Daniela. Líbilo se mi ze seriálu na Primě,sakryš nemůžu si vzpomenout na jméno,jak tam měli malého Daníka. Líbí se mi víc jak Filip.
Daník,Dáda,no a pak extrémy Daňulínek apod. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
4.6.12 13:58

Nemám teda ani Filípka ani Daniela, ale známý ano a tady jsou alternativy:
Filip: Filda, Filípek
Daniel: Dan, Daneček, Dáda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
4.6.12 14:00

ahoj, já mám sice holčinu ale na kroužek do MC chodí Filip i Daniel.
Takže Daniel: daníku (nejčastěji), dando, dane, danku, danielku, daníčku, dádo
Filip: filípku, fildo, fílo, filísku, file, filunko (!!!)
no a pak už jsou taková obecná jména- broučku, tutine :lol:

držím palce na šváru :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9351

Syn má ve školce Filipa a říkají mu všichni Fifa :) Daniela máme v rodině…Dany, Dane, Daníku…
Jsou to pěkný jména, Honzíků je moc 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879

Ahoj já mám Filipa. Volám na něj. Fildo, Fífo , Filípku , Filoušku (když byl malej)ale i Fifi :P no různě . Ve škole mu řikaj Fífo podle nějakýho filmu nebo co .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
4.6.12 14:01

Mám v rodině Filipa i Daniela a říkají jim
Dane, Danečku, Daníku, Daní, Daňulo, Daňdulo, Danďochu, Dando, Danďo
Filipe, Filípku, Fildo, Filí, Filďas, Fildas

Příspěvek upraven 04.06.12 v 14:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
4.6.12 14:02

Stázi, díky.
Fílísku se mi líbi :palec: to je kouzelné :potlesk:

a díky za držení palců na šváru. Snad ho přesvědčíme :palec:

@stazinka09 píše:
ahoj, já mám sice holčinu ale na kroužek do MC chodí Filip i Daniel.
Takže Daniel: daníku (nejčastěji), dando, dane, danku, danielku, daníčku, dádo
Filip: filípku, fildo, fílo, filísku, file, filunko (!!!)
no a pak už jsou taková obecná jména- broučku, tutine :lol:držím palce na šváru :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
4.6.12 14:04

Přesně tak. Honzíků je moc. Zvlášť u nás v rodině. Krom toho by se ségra zbláznila, kdyby na něj pokřikovali Jeňo nebo Jendo, takže jsme to zavrhli.

@Zebra píše:
Syn má ve školce Filipa a říkají mu všichni Fifa :) Daniela máme v rodině…Dany, Dane, Daníku…
Jsou to pěkný jména, Honzíků je moc 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
4.6.12 14:06

ahojky mame filipka a manzel se taky jmenuje honza, nechtela jsem davat jmeno po nem , v rodine uz je taky prehonzovano :) jinak mu rikame filipku,filo,filipecku, kdyz zlobi tak filipovici, fildo, filanku , filuno. me se to jmeno moc libi a jsem rada, ze jsme ho dali, je takovy tvarny, a i jeho vyznam je peknej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
4.6.12 14:06

my našemu Filípkovi říkame různě - nejčastěji Filípku nebo Fili ale taky Fífo,Fílo,Fifi,Fildo nebo Fifuško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
4.6.12 14:08

Máme Filipa a říkáme mu Filí, Fildo Filípku Filďouši Filísku. A babi mu řiká Filousi ale to se mi nelíbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316

holky, super! moc děkuju!
všechno si zapisuju a švára uvidí, jak se s těmi jmény dá kouzlit :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854

Máme Daniela. Říkáme mu Dando, Dandíku, Daníku, Danís, Danečku, Daňucho :lol: , když jsem naštvaná tak Daníne… A přitom když jsme ho čekali, tak se mu neřeklo jinak, než Daneček, oslovení Daník nebo Danda mi tenkrát vůbec nešlo přes pusu, ale všechno to tak nějak časem vyplynulo… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
4.6.12 14:09

@lovelytelle
Mě se jméno Filip moc líbí, ta tvárnost právě. Má moc hezké tvary, jak pro malýho kluka, tak pro chlapa. Měla jsem spolužáka na VŚ, krásnej, urostlej chlapa a říkalo se mu File, strašně to k němu páslo. Já si na něj vždycky vzpomenu :lol: :lol: , platonicky samo :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence