Dotaz ohledně přebalování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.24 14:37

Dotaz ohledne prebalovani

Ahoj holky, prehoupla jsem se do 2. trimestru a uz pomalu premyslim co vse koupit. Sjizdim vsechny mozne seznamu co je a neni potreba, konkretne si nevim rady u prebalovani… potrebuju takove ty jednotazove podlozky na prebalovani? Vsude na seznamech figuruji, me to prijde good max na cesty jinak na doma - nedelaji se nejake omyvatelne pokryvky na ty prebalovaky? Nebo jen ty pratelne latkove (ty jsem nasla)? Predstavovala bych si to tak, ze to bude nejaka mekka ale omyvatelna podlozka kterou pak pretahnu vlhcenymi ubrousky a je to :D Diky za rady vas zkusenych…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2236
1.10.24 14:44

Já jsem ty jednorázové podložky používala jen u doktorky. Jinak ano měla jsem omyvatelnou přebalovací podložku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64969
1.10.24 14:47
@Anonymní píše: Více

ty podložky se hodí, až je dítko trochu starší a přebaluješ ho už mimo přebalovací pult. Já je mám doma i pro vnoučata, dcera je tu přebaluje na posteli a ta podložka se fakt hodí. Nejraději čurají při přebalování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.24 14:52

Mám omyvatelnou podložku a upřímně? Ani tu už skoro nepoužívám. Jen když je pokakaný. Počůranou plenku vyměníš během minuty kdekoli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
1.10.24 14:58

Jednorázové podložky obvykle vyžadují u dětské doktorky. Často také v porodnici, kde se budou hodit i tobě, aby sis neušpinila prostěradlo.
Pak jsem je občas použila při přebalování na nějakých veřejných místech, jako nouzovku přes počůranou autosedačku… Takže občas se hodí, ale na doma nebo běžně moc ne. Celkem jsem jich spotřebovala tak pár desítek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35547
1.10.24 15:02

K doktorům jsem měla omyvatelnou, pokud máš přebalovací pult tak stačí klidně jen plena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
1.10.24 15:03

Mela jsem je na ven, doma jsem mela omyvatelnou - takovou tu velkou na prebalovaku a mensi „cestovni,“ kdyz jsem prebalovala jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5925
1.10.24 15:09

Buď jednorázové, nebo nějakou cestovní.
My ji využívali mimo domov a u lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6614
1.10.24 15:14

Doma na pultu mám tu měkkou naducanou plastovou, tam mám obyč muselinovou plenku, ať neleží na studeném, když ho prevlekam. Jednorázové mám jen k doktorce. Jinak mám podložku pod inkontinentni pacienty. Nechávám ho na tom válet s holým zadkem, ať se vyvetra, saje, takže může čůrat jak chce. Druhou takovou mám na přebalování na cesty, třeba v autě se hodí, je velká a saje rychle, takže nehrozí nic alcantare na sedadlech nebo tak :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
1.10.24 15:16

Já měla z toho materiálu PUL (značka bobánek, rozměr myslím 75×75cm, bez jákekoli další (savé) vrstvy) a na to jsem vždy dala klasickou látkovou plínu. Nechávali jsme takhle syna třeba na gauči, rozbaleného vždy na chvíli z plínky (než se začal plazit a utíkat). Skoro vždy čural po rozbalení, takže pak se jenom látkovka vyměnila, vyprala a ta nepromokavá PUL podložka stačila vyprat jednou za čas.
Jednorázových jsem si koupila jeden balík a spotřebovala jsem jich asi jenom 5 a to už máme druhý mimi :D hodili se nám akorát k doktorům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.24 15:24

Měla jsem z DM drogerie, cenově super a dávala jsem i na prebalovak. Když byla nehoda, jen se to zbalilo a vyhodilo, nemusela jsem utírat tu měkkou podložku nebo prát potah na ní.
Koupila jsem nějaké mega výhodné balení.
Pak používáme na cestách a u lékařů.

• Citovat
  • Upravit
3046
1.10.24 15:48

Na přebalováku jsem měla takovou tu originální podložku, asi 5-cm vysoký molitan se zvýšenými okraji, co pasoval přesně na pult. Bylo to studené, omyvatelný igelitový obal. Na tom jsem měla čistou jednorázovou přebalovací podložku, vydržela i několik dní, než ji miminko třeba počůralo. Ty podložky jsem tahala vždy k lékaři, na návštěvy, do herniček atd, prostě kde bylo potřeba dítě přebalit a chtěla jsem čisté a bezpečné podmínky. Pak jsem ty podložky třeba dávala i do postýlky, pod prostěradlo, když dítě třeba bylo nemocné a hrozilo zvracení, průjem.. aby to neodnesla hned matrace z postýlky. Za mě geniální vynález.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
1.10.24 15:48

Mám nafukovací z IKEA a na tom ručník. Ty jednorázový nepoužívám vůbec.

• Citovat
  • Upravit
3011
1.10.24 15:58

Já je u prvního používala hodně, prostě mi to vyhovovalo..
U druhého snad všehovšudy jeden balík a pak občas pratelnou.
Na přebalováku jde jen o to, aby mimino neleželo na tom studeném, jestli tam dáš jen plenu, podložku, nebo ručník je jedno : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
1.10.24 16:21

Jsou výhoda. Když je opravdu nějaká havárka tak se to všechno útes si ty podložky a s plenou vyhodí. Dávala jsem je na podložku. Ta je sice Omyvatelná ale přišlo mi, že studí. Taky na návštěvu k lékaři mi přijde fajn. Lepší to vyhodit než někde v tašce tahat po tento plenu třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí