Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Atisia Tak já třeba používala látkové pleny, takže jedna navíc jako podložka seezi nimi ztratí… Má cesty jsem měla tu práci podložku s PUL.
Já jsem měla z IKEA ten gumový přebalovak a na to čtyři froté potahy. Když se počůral, zaspinil, vypral se. Stejně jsem prala furt něco.
Balík stojí 50kc a i kvůli tomu potřebuješ diskuzi
kdyžtak je použiješ, až bude dítě bez plen tak pod prostěradlo…přebalovací pult jsem u obou dědí využila tak maximálně do pul roku, pak už z toho děti skákali dolů a přebaluju, kde chci…většinou ve stoje dítěte, nechtějí ležet od dob, co se samy točily na břicho před 3.měsícem
Jednorazove jsem temer nepouzila. K doktorovi a na cesty jsem si nechala usit pratelne a ty byly fakt perfektni. Doma na prebalovaku jsem mela tu plastovou molitanovou podlozku a na ni jsem davala muselinove pleny. Puvodne jsem taky chtela potah, ale hned prvni dny jsem pochopila, ze je to blbost, protoze se ta plena měnila nekolikrat denne…
Prvních pár měsíců jsme měli docela spotřebu, protože jsme museli přebalovat často kvůli opruzeninám a dcera POKAŽDÉ čůrala, takže ty čtyři pratelné zlikvidovala během dvou tří hodin, a pak jsme jeli na jednorázových než se vypralo holt ![]()
Taky jsme hodně jezdili po doktorech a tam jich taky pár padlo.
Já koupila jeden balík těch jednorázových a vydržel mi na celé přebalovací období dvojčat
jo jsou fajn na cesty, ale ani tam jsem je nevyhazovala po jednom použití, to mi přijde dost neekologické. Prostě jsem ji po použití normálně složila do přebal. tašky a vyhodila, až když se ušpinila.
Doma na přebalováku jsem měla klasickou “pogumovanou” na kterou jsem dávala bavlněnou plenku, aby to nestudilo.
Podložky jsem používala na sedačku, když byl syn bez plenky před koupáním (cca do 5m) a na cestování.
Na prebalovak mám staré rucniky, které vyperu
Já měla jednorázové a kde jsem přebalovala, tam jsem ji prostě dala. Gauč, postel, na zemi,… Nic víc jsem ani neměla ![]()