Zápisy na VŠ a vaše zkušenosti

Anonymní
23.6.22 16:06

Dotaz ohledně státní vysoké školy

Dobrý den,
Podala jsem si přihlášku na jednu státní vysokou školu (UNOB) a veřejnou (UTB).
Nejraději bych šla na UNOB, jenže před zápisem musím ještě projít KZP (kurz základní přípravy) ve Vyškově, který se uskuteční v srpnu. V případě, že jím neprojdu (např kvůli zranění), nemohu se na školu zapsat (29.9).
Zápis na UTB mám již 18.7.
Chtěla bych se jít zapsat na UTB a v případě úspěchu na KZP, studium na UTB zrušit a jít k zápisu na UNOB. Vím, že obecně je to u vysokých škol možné a dělá se to tak.
Já si akorát nejsem jistá tím, zda je to možné, když se jedná o státní školu. Taktéž bych se s nástupem na KZP stala již vojákem z povolání se zkušební dobou na 3 měsíce.
Potřebovala bych poradit, protože nechci mít žádné problémy.
Předem děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4878
23.6.22 16:10

Zavolej na UTB a zeptej se, jestli mají nějaký náhradní termín zápisu. Takhle to řešil předloni můj bratr, kdy se mu termín zápisu na (jiné státní) VŠ kryl s termínem zaplacené dovolené. Šel na dodatečný zápis až v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.6.22 16:18

Normálně se UTB zapiš a když nastoupíš na vojenskou školu, tak na UTB ukončíš studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.22 16:18
@vedma007 píše:
Zavolej na UTB a zeptej se, jestli mají nějaký náhradní termín zápisu. Takhle to řešil předloni můj bratr, kdy se mu termín zápisu na (jiné státní) VŠ kryl s termínem zaplacené dovolené. Šel na dodatečný zápis až v září.

Již jsem tak udělala 2×. Žádala jsem o zářijový termín, ale řekli mi, že 18.7. je ten úplně poslední. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
23.6.22 16:23

A teda přes léto pořádně trénuj fyzičku, zejména na výdrž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
23.6.22 16:26

Poznamka…Ubytovací stipendium se dava pouze na prví VŠ…tam, kde máš první zápis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.6.22 16:29
@jejjej píše:
Poznamka…Ubytovací stipendium se dava pouze na prví VŠ…tam, kde máš první zápis.

Ubytování na unizerzitě obrany je zdarma, takže doufám, že by to i tak zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze