Dotaz pro očního optika - v nových brýlích vidím hůř

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.3.14 21:44
@suik píše:
Já nejsem optik, tak neporadím, ale přijde mi že na nové brýle si člověk musí zvyknout. já jsem ted pár let chodila s docela poškrábenejma brejlema, nedávno jsem si pořídila konečně nové a byla jsem z toho celkem rozhozená. Tvar obrouček byl podobný, dioptrie stejné, jen čistá skla :mrgreen:ale možná jsou užší, než by jsi potřebovala :nevim:

No já si právě myslím, že na to by mě zkušená optička měla upozornit, když si zkouším brýle, tak nevidím přes skla i pod nimi stejně, nemůžu poznat rozdíl. Skla jsou nepatrně užší, ale připadá mi, že se s nimi dá dívat jen dopředu a stejně mimoděk vidím velký kus dole rozmazaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.14 21:53
@Jasou píše:
Jsem optik. Dá se dost těžko radit takhle na dálku. Určitě to bude částečně ovlivněno novými brýlemi. Hlavně pokud teď máte menší očnice. Ale co mě ještě napadá, může být špatný sklon skel. Pokud si dáte stranice vodorovně s podlahou, tak by skla neměla jít kolmo k podlaze, ale měli by být lehce nakloněné.

Já je tady teď nemám, byla jsem z toho tak rozhozená, že jsem je po zaplacení-bohužel vzala na ulici a hned se s nimi vrátila, protože jsem málem spadla ze schodů, které jsem neviděla a pak šok, když jsem před sebou viděla jen dvě třetiny dlažebních kostek, ten rozdíl 4 dioptrie je fakt hrozný. Ten sklon by seděl, jsou dost rovné na očícˇh. Ještě se chci zeptat, nechala jsem si dát skla s nějakou vychytávkou, která se týká vypouklosti skel, která je právě té oblosti zbaví. Když jsem můj problém dnes probírala s paní optičkou od konkurence, řekla mi, že zaměřování středu probíhá jinak, že zákazník stojí a optik sedí, když kreslí ty tečky fixem na brýle, že se to u těch rovnějších dělá jinak. Optička mi ty tečky normálně kreslila v sedě, já i ona, mohl by to být ten problém? Jsem z toho hrozně znechucená, brýle mám jako druhé oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
3.3.14 22:06
@lindakocanska píše:
Já je tady teď nemám, byla jsem z toho tak rozhozená, že jsem je po zaplacení-bohužel vzala na ulici a hned se s nimi vrátila, protože jsem málem spadla ze schodů, které jsem neviděla a pak šok, když jsem před sebou viděla jen dvě třetiny dlažebních kostek, ten rozdíl 4 dioptrie je fakt hrozný. Ten sklon by seděl, jsou dost rovné na očícˇh. Ještě se chci zeptat, nechala jsem si dát skla s nějakou vychytávkou, která se týká vypouklosti skel, která je právě té oblosti zbaví. Když jsem můj problém dnes probírala s paní optičkou od konkurence, řekla mi, že zaměřování středu probíhá jinak, že zákazník stojí a optik sedí, když kreslí ty tečky fixem na brýle, že se to u těch rovnějších dělá jinak. Optička mi ty tečky normálně kreslila v sedě, já i ona, mohl by to být ten problém? Jsem z toho hrozně znechucená, brýle mám jako druhé oči.

Já jsem vždy kreslila středy ve stejné pozici jako zákazník. Počítám, že máte asi ztenčená skla asférická. Určitě by bylo dobré centraci středů zkontrolovat.Ale opravdu ten sklon může hrát velkou roli. Pokud je máte kolmo, tak koukáte pod ně při sklonu očí. Když je správně srovnají, tak vám ten spodek skel víc nakloní k hlavě a vy přes ten spodek víc uvidíte. Doufám, že to neni zmatený, ale chápete mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.14 22:11
@Jasou píše:
Já jsem vždy kreslila středy ve stejné pozici jako zákazník. Počítám, že máte asi ztenčená skla asférická. Určitě by bylo dobré centraci středů zkontrolovat.Ale opravdu ten sklon může hrát velkou roli. Pokud je máte kolmo, tak koukáte pod ně při sklonu očí. Když je správně srovnají, tak vám ten spodek skel víc nakloní k hlavě a vy přes ten spodek víc uvidíte. Doufám, že to neni zmatený, ale chápete mě.

Jo, je to přesně tak, ztenčená asferická, nemohla jsem si vzpomenout, ale proč mi je optička nesklopila rovnou? pořád mě nabádala, ať si zvyknu :( Děkuji VŠEM za odpovědi, napíšu, jak jsem pochodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
4.3.14 12:24
@lindakocanska píše:
Ahoj. Dnes jsem si byla vyzvednout nové brýle, mám 4.25 dioptrií na dálku. Se dvěma optičkami jsme vybraly rámeček, připlatila jsem za tenčení a ještě úpravu, která skla-plasty nějak víc narovnává, má to vypadat lépe a má to být pohodlnější. Skla jsou trochu užší než ta původní. A teď, co mě trápí:
Když jsem si je nasadila, zjistila jsem, že vidím směrem dolů asi o třetinu méně než s původními brýlemi, dejme tomu o metr méně, prostě abych viděla věci, syna, schody na zemi, musím úplně sklonit hlavu, bradu ke krku, předtím jsem jen sklopila oči. Vidím pod brýlemi, takž e nevidím. Optička tvrdí, že je to zvykem, že hloubka brýlí-skel je stejná, ale mně to vadí i při periferním vidění dolů, že vidím horní třetinu zorného pole s korekcí 4 dioptrií a na spodní části jsem slepá. Jsem z toho dost rozhozená, při zkoušení brýlí jsem to nemohla zjistit, protože jsem oba pohledy měla samozřejmě slepé. Pozná to optička, neměla mě upozornit? Jsem z toho docela vedle, brýle byly drahé a já přes ně nevidím. Brýle jsou bezrámkové vrtané. Děkuji předem za vaše rady.

Zdravím, jsem taky optik. Určitě bych nechala zkontrolovat ten „náklon“, jak už tu někdo zmínil - v tom bude nejspíše ten problém, a pak bych si tak týden zkoušela zvykat. Je pravda, že na asférický čočky si člověk musí navyknout. Já sama mám v jedněch brýlích klasické, v ostatních asférické a vůbec je nemůžu střídat, protože bych sebou někde sekla. Než si na ně aspoň trochu zvyknu, trvá mi to minimálně dva dny, abych se cítila jistá a mohla v nich i řídit, tak aspoň týden. Jinak co se týká toho zakreslování - správně by optik i zákazník měli mít oči ve stejné výšce a tečky se zakreslují, když máte obroučku kolmo k zemi - lehce zakloněnou hlavu. Někdo to ale dělá klasicky (jako u Vás) a pak se střed posune dolu o dva milimetry - výsledek bývá přibližně stejný a co jsem měla možnost poznat - dělá to tak asi většina optiků. Zkuste s nimi týden chodit (ale nesmíte je střídat s těmi starými, to si potom budete zvykat špatně) a když to nepomůže, zkuste jinou optiku, aby Vám zkontrolovali centraci. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
7.10.14 13:05

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda jdou upravit nosniky u plastovych bryli? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.12.14 06:25

Ahoj holky, kamaradka mi nabidla prodej kontaktnich cocek, ptz je uz nevyuzije. Mam –2 ; 8,5; 14,2. Kamaradka ma taky –2, ale rozdil v tech „ohniskach“ je o desetinu. Myslite, ze by to vadilo? Ja mam cocky chvili, tak tomu moc nerozumim, co ty cisla znamenaji =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí