Dotaz pro pejskaře - výchova psa

3745
25.10.22 16:06

Dotaz pro pejskare - výchova psa

Ahoj, měla bych dotaz pro ty, co se více vyznaji ve výchově psů.
S přítelem máme mladého bullmastifa a já jsem ta mírnější, která mu dává péči a lásku a přítel je ten přísnější a důslednejsi.
Přítel si všiml, že když je s ním sám a má ho třeba na volno, tak mu jde u nohy a poslouchá na slovo. Když se objevím já, tak ho už poslouchá méně, de facto si pak dělá, co chce, a když na něj přítel zvýší hlas, tak se utíká schovat za mě.
A teď můj dotaz : když se za mě schovává, tak to dela proto, že má ve mně důvěru, že ho ochranim- když ho ale budu chránit, tak tím budu nabouravat autoritu od přítele, když ne, tak nabouram naši vzájemnou důvěru- jak postupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
653
25.10.22 16:29

Autoritu si tedy pritel ziskal tim, ze na psa krici a tresta ho? Proto ma pes potrebu se pred nim schovavat? Vychovat psa se da i jinak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
25.10.22 16:36
@claarca píše:
Autoritu si tedy pritel ziskal tim, ze na psa krici a tresta ho? Proto ma pes potrebu se pred nim schovavat? Vychovat psa se da i jinak :roll:

Ano, já jsem mu říkala, že je to tvrdohlave plemeno, a že potřebuje jiný přístup než třeba pracovní plemena.. On se před ním běžně neschovava, naopak ho vítá, mazlí.. ale když ho neposlechne a ví, že by měl, tak se pak běží schovat za mě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
25.10.22 16:44
@Beckyttine5 píše:
Ano, já jsem mu říkala, že je to tvrdohlave plemeno, a že potřebuje jiný přístup než třeba pracovní plemena.. On se před ním běžně neschovava, naopak ho vítá, mazlí.. ale když ho neposlechne a ví, že by měl, tak se pak běží schovat za mě..

Ať už jde o jakékoliv plemeno, tak všechna potřebují výchovu stylem “odměna za správné chování/dobře udělaný povel,…”Křičet na psa a bít ho nemá smysl, pak jak píšete, má z pána strach, nedejbože pak začne být také agresivní.
Partner by měl určitě zvolit jinou metodu výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.10.22 17:22

Tak řeže toho psa, nebo ne?
Přísnost a důslednost je fajn, to nemusí znamenat, že se k psovi chová špatně.
Upřímně, potkat chlápka s bulmastifem, budu raději, když ten pes ho bude poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
25.10.22 17:46
@Pipet píše:
Tak řeže toho psa, nebo ne?
Přísnost a důslednost je fajn, to nemusí znamenat, že se k psovi chová špatně.
Upřímně, potkat chlápka s bulmastifem, budu raději, když ten pes ho bude poslouchat.

Ne, víceméně ho nebije, spíše po něm zakrici a dívá se na něj ošklivě..
On ale není agresivní, je to takový gaucak, miluje všechny lidi i děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.10.22 18:13

Mazejte na cvičák oba dva a naučte se pracovat se psem. Zejména když chcete chovat velké psy.

Netušíte co děláte a jste na nejlepší cestě to zvíře zničit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
25.10.22 18:27
@Ou píše:
Mazejte na cvičák oba dva a naučte se pracovat se psem. Zejména když chcete chovat velké psy.Netušíte co děláte a jste na nejlepší cestě to zvíře zničit.

Přítel s ním chodil na cvičák první rok a umí všechno. Je to náš druhý bullmastif a je to stejný mazlíček jako byl náš první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.10.22 22:21

Bulmastif potřebuje klidný, vyrovnaný a důsledný přístup. Mít vedle sebe páníčka - osobnost. Nesnese žádnou hrubost, dril. Není vhodný na běžný cvičák, není to např. něm. ovčák. Je to rodinný pes a oddaný přítel. Raději vyhledejte odbornou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.10.22 22:51
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, měla bych dotaz pro ty, co se více vyznaji ve výchově psů.
S přítelem máme mladého bullmastifa a já jsem ta mírnější, která mu dává péči a lásku a přítel je ten přísnější a důslednejsi.
Přítel si všiml, že když je s ním sám a má ho třeba na volno, tak mu jde u nohy a poslouchá na slovo. Když se objevím já, tak ho už poslouchá méně, de facto si pak dělá, co chce, a když na něj přítel zvýší hlas, tak se utíká schovat za mě.
A teď můj dotaz : když se za mě schovává, tak to dela proto, že má ve mně důvěru, že ho ochranim- když ho ale budu chránit, tak tím budu nabouravat autoritu od přítele, když ne, tak nabouram naši vzájemnou důvěru- jak postupovat?

Prostě to jenom zkouší. Pokud tedy přítel není nějak zbytečně přísný, což by bylo blbě, protože tohle plemeno je citlivý a potřebuje klidný a vyrovnaný přístup, tak pokud to tak není, tak pes dělá jenom divadla. Naši psi tohle zkoušeli taky, na mamku, když jsme ještě byli u našich, protože z mamky si nikdy nic nedělali ani předchozí pes, absolutní anarchie a jak byla mamka s námi na procházce, tak to dalo dost práce, aby poslechli, měli tendenci si dělat co chtějí a muselo se jim všechno opakovat, jinak reaguji hned. Oni psi nejsou blbí a umí to zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
26.10.22 01:40
@Matt 02 píše:
Prostě to jenom zkouší. Pokud tedy přítel není nějak zbytečně přísný, což by bylo blbě, protože tohle plemeno je citlivý a potřebuje klidný a vyrovnaný přístup, tak pokud to tak není, tak pes dělá jenom divadla. Naši psi tohle zkoušeli taky, na mamku, když jsme ještě byli u našich, protože z mamky si nikdy nic nedělali ani předchozí pes, absolutní anarchie a jak byla mamka s námi na procházce, tak to dalo dost práce, aby poslechli, měli tendenci si dělat co chtějí a muselo se jim všechno opakovat, jinak reaguji hned. Oni psi nejsou blbí a umí to zkoušet.

Přítel, když prijde z práce, tak se s ním hned mazlí, vítají se a obecně po něm nic nevyžaduje.. Když je s ním sám, tak šlape, jak hodinky- přijde na zavolání a splní všechny povely hned. Když jsme doma oba a přítel mu třeba řekne, ať si sedne, nebo mu dá pac, tak se podívá na mě (ten pes), a když se mu chce, tak to udělá, a když ne, tak ne - to pak přítel zvýší hlas, opakuje povel a to už je mi jasné, že to bude marné… a když to přítel nevzdá a vyžaduje to po něm dal, tak on uteče za mnou a schovává se.. Ale tohle není denně, přítel mu dá nějaký povel sotva párkrát za měsíc.. On ty povely dobře zná, ale ne vždy se mu chce je plnit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
26.10.22 06:33

Podle me z tebe citi tu slabost… kdyz se za tebe schova a vi ze ten povel nemusi od pritele udelat, tak vyhral ne.? razne bych psa poslala od sebe pryc, at si s pritelem udela onen povel a pak bych za odmenu pomazlila… dej mu najevo, ze kdyz se prijde schovat, tak svuj problem nevyresi. vse plati za predpokladu, ze se schovava pred povelem a ne pred agresovnim mlaticim clovekem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.10.22 07:49
@Beckyttine5 píše:
Přítel, když prijde z práce, tak se s ním hned mazlí, vítají se a obecně po něm nic nevyžaduje.. Když je s ním sám, tak šlape, jak hodinky- přijde na zavolání a splní všechny povely hned. Když jsme doma oba a přítel mu třeba řekne, ať si sedne, nebo mu dá pac, tak se podívá na mě (ten pes), a když se mu chce, tak to udělá, a když ne, tak ne - to pak přítel zvýší hlas, opakuje povel a to už je mi jasné, že to bude marné… a když to přítel nevzdá a vyžaduje to po něm dal, tak on uteče za mnou a schovává se.. Ale tohle není denně, přítel mu dá nějaký povel sotva párkrát za měsíc.. On ty povely dobře zná, ale ne vždy se mu chce je plnit..

No a proto si právě myslím, že to dělá schválně, protože se mu nechce splnit povel a v té chvíli by to chtělo, důsledně trvat na tom, aby ten povel splnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
26.10.22 07:54

Tak jde se nejspíš schovat, protože je to pro něj únik z povelu, do kterého se mu zrovna nechce. Pro výcvik psa nemusíš být nijak extra ostrá, prostě si víc zjisti o tom, jak se pes cvičí, a buď důsledná. Určitě psa nelituj po tom, co se k Tobě přišel schovat. Bulmastif je velký pes, je dost zásadní, aby měl velmi dobré přivolání a poslušnost celkově, pokud s ním chodíte na volno. U nás na sídlišti jsou dva a oba už v nedávné době zaútočili na jiné psy, jeden z nich konkrétně na naše. Naštěstí trvale chodí s halti ohlávkou, takže nemohl kousat. Ten druhý útok skončil těžkým pokousáním jackrussela :/Osobně teda moc nemusím, když si tahle plemena pořizují lidi, co se psy neumí pořádně zacházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
26.10.22 09:37
@Freeandwild píše:
Tak jde se nejspíš schovat, protože je to pro něj únik z povelu, do kterého se mu zrovna nechce. Pro výcvik psa nemusíš být nijak extra ostrá, prostě si víc zjisti o tom, jak se pes cvičí, a buď důsledná. Určitě psa nelituj po tom, co se k Tobě přišel schovat. Bulmastif je velký pes, je dost zásadní, aby měl velmi dobré přivolání a poslušnost celkově, pokud s ním chodíte na volno. U nás na sídlišti jsou dva a oba už v nedávné době zaútočili na jiné psy, jeden z nich konkrétně na naše. Naštěstí trvale chodí s halti ohlávkou, takže nemohl kousat. Ten druhý útok skončil těžkým pokousáním jackrussela :/Osobně teda moc nemusím, když si tahle plemena pořizují lidi, co se psy neumí pořádně zacházet.

To chápu, ale s tímto problémy nemáme- jednak náš pes neutoci, a navic když vidím někde jiného pejska, tak ho vždy připnu na vodítko a pouštím jen po domluvě s majitelem druhého pejska, když je třeba spolu chceme nechat vybehat či si pohrát..
Taky se mi už stalo, že jsme se potkali na procházce se dvěma fenkami bernskeho salasnickeho psa, fenky si s ním chtěly hrát, tak jsem ho pustila a odstoupila od nich, a tím, že byly dvě a většího vzrůstu, tak z nich měl respekt a schovával se za mě a pár minut mu trvalo, než se osmelil a šel si s nimi hrát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný