Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký večer, máte zkušenosti s cestováním s miminkem od půl roku?? Malé je 6 měsíců, za týden pojedeme do Chorvatska. Pojedeme přes den autem, od rána 4h…do 20h. máme být na místě:o) Na noc nepojedeme už kvůli řízení a bezpečnosti…malá cesty snáší docela dobře, ale takhle dlouho ještě necestovala:o) v lékárně mi paní doporučila na cestu sirup Sedalia homeopatikum??? Myslíte že to funguje?? Nebo existuje něco jiného na zklidnění?? Děkuji za vaše typy. ![]()
Příspěvek upraven 26.06.12 v 23:27
K těm homeopatikům neporadím, Sedalii nepoužívám. Ale já za sebe bych takovou dálku jet nemohla. S našim malým bych to prostě nedala. Nevydržel by mi v autě. Zatím jsme cestovali max. 4 hodiny po ČR a byla to hrůza. Vždy se snažím jezdit delší cesty přes jeho spaní. Takže pokud to jde, jeďte na noc, ať vám to malá prospí.
Já bych to zkusila bez homeopatik jestli je teda v autě v pohodě. My se vrátili z Chorvatska minulý týden. Cesta tam - ve 4 ráno jsme vyráželi a jeli 12 hodin. Malá (19m) spala jen 2 hodinky, ale myslím, že cestu snášela líp než já
. Každopádně jsem taky pro jet přes noc - jednu noc na hotelu jsme kvůli tomu dokonce oželeli a zpátky jsme vyrazili v 10 večer a byla to parádička. Spala nám v poho celou cestu
. Tak přeji, ať se Vám dovča vydaří. My měli krásně ![]()
Za tyden taky jedem, mala 8 mes. jsem zvedava. rozhodne bych jela v noci, bude spinkat. v noci je o dost mensi provoz rakte u bezpecnejsi cesta.
No zkušenost mám a Sedalii bych třeba vzala s sebou, ale preventivně bych asi nic do nikoho necpala
jinak taktéž doporučuji jet přes noc, jeli jsme takhle loni s půlroční a bylo to super! celou cestu prospala
já teda byla celou noc vzhůru s mužem a hlídala ho, ale myslím, že paradoxně je ta cesta v noci snad i bezpečnější
silnice prakticky prázdné ![]()
Nic bych nedávala, častěji dělala zastávky. Pokud se nedělá dítěti v autě špatně, proč do něj něco cpát. Byli jsme se synem v Chorvatsku, když mu nebyl ani rok a v srpnu jedeme s dětmi(4 roky a 9 měsíců) také. Určitě z toho budeš mít větší nervy, než dítě ![]()
Ja bych ji nic necpala…kdyztak vem s sebou…ale maly decka vetsinou snasi cestovani dobre..i kdyz jsou vyjimky..ale pises ze jezdite casto tak to zvladne ![]()
Pozor na klimu v aute… Mit v prirucni tasce pripravene bodycka na prevleceni, kdyz se ti zpoti. Davat casto pit, hlavne pri zapnute klimatizaci.
Moc děkuji za všechny rady a názory. Bohužel nás jede víc, a jedeme všichni spolu autama za sebou..jedeme na toto místo prvně tak i kvůli poruše auta nebo cokoliv chceme jet podle druhých..myslím že to zvládneme, holt budeme častěji zastavovat v nejhorším případě. Kojím, takže to bude aspon jednodušší:o)
Pani doktorka říkala že Jadran je dost slaný tak by se v něm mimča neměla tolik koupat? jasně že ji tam nebudu držet celý den, ale myslím že to snad neuškodí? po koupání ji osprchuji a bude… ![]()
@cicinek
no hlavně uvidíš, jak se bude ve vodě líbit
my byli loni hned první červencový týden, byli jsme tedy v Zadaru, takže severněji asi než jedete vy a voda byla vcelku studená a hlavně poprvé malou ošplíchla vlna, tak se jí pak už nechtělo ![]()
My frčíme do Zadaru také a ze Zadaru trajektem na Dugi otok:o) doufám že bude krásně!!!
@cicinek
jéé, Dugi otok závidím! my byli jen v Zadaru a ostrovy jsme nechali na někdy jindy, ale prý jsou krásné
jinak teda Zadar je taky super, doporučuju si tam udělat minimálně výlet ![]()
Jinak počasí myslím bude fajn
my měli teda celý týden teplo, jen jeden den pršelo, ale to bylo spíš takové příjemné sprchnutí ![]()
Ahojky, potřebuji nutně poradit…na Vánoce se chystáme do Německa ( Stralsund ) až k Baltskému moři, cesta bez zastávek trvá cca 6 hodin. Synovi bude přesně půl roku. Máme autosedačku Aero Zero (vajíčko )od Cam Cortina X3 Tris Special Air 2012 do 13 kil. Myslíte, že může tak dlouhou v téhle autosedačce být? a jak často a na jak dlouho dělat přestávky? potřebuji vaše zkušenosti, moc děkuji ![]()
My teda byli nejdál v Ostravě (4 hodiny), dcera byla i v horší sedačce
a zastávku jsme dělali jednu. Vyplatilo se nám jet na noc: odjezd v sedm večer, ona to za chvíli zaťukla, u Mekáče při přestávce spucla v sedačce v devět kus přesnídávky a pak chrněla až domů. Myslím, že když uděláte to samý se dvěma zastávkama, tak bude mimino v pohodě
Jen holt přijedete po půlnoci…