Dovolená a cestování s mimčem

9
26.6.12 23:04

Dovolená a cestování s mimčem

Hezký večer, máte zkušenosti s cestováním s miminkem od půl roku?? Malé je 6 měsíců, za týden pojedeme do Chorvatska. Pojedeme přes den autem, od rána 4h…do 20h. máme být na místě:o) Na noc nepojedeme už kvůli řízení a bezpečnosti…malá cesty snáší docela dobře, ale takhle dlouho ještě necestovala:o) v lékárně mi paní doporučila na cestu sirup Sedalia homeopatikum??? Myslíte že to funguje?? Nebo existuje něco jiného na zklidnění?? Děkuji za vaše typy. :)

Příspěvek upraven 26.06.12 v 23:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LL
1057
26.6.12 23:15

K těm homeopatikům neporadím, Sedalii nepoužívám. Ale já za sebe bych takovou dálku jet nemohla. S našim malým bych to prostě nedala. Nevydržel by mi v autě. Zatím jsme cestovali max. 4 hodiny po ČR a byla to hrůza. Vždy se snažím jezdit delší cesty přes jeho spaní. Takže pokud to jde, jeďte na noc, ať vám to malá prospí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
27.6.12 00:04

Já bych to zkusila bez homeopatik jestli je teda v autě v pohodě. My se vrátili z Chorvatska minulý týden. Cesta tam - ve 4 ráno jsme vyráželi a jeli 12 hodin. Malá (19m) spala jen 2 hodinky, ale myslím, že cestu snášela líp než já :mrgreen:. Každopádně jsem taky pro jet přes noc - jednu noc na hotelu jsme kvůli tomu dokonce oželeli a zpátky jsme vyrazili v 10 večer a byla to parádička. Spala nám v poho celou cestu :mrgreen:. Tak přeji, ať se Vám dovča vydaří. My měli krásně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.6.12 08:42

Za tyden taky jedem, mala 8 mes. jsem zvedava. rozhodne bych jela v noci, bude spinkat. v noci je o dost mensi provoz rakte u bezpecnejsi cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
27.6.12 08:54

No zkušenost mám a Sedalii bych třeba vzala s sebou, ale preventivně bych asi nic do nikoho necpala 8) jinak taktéž doporučuji jet přes noc, jeli jsme takhle loni s půlroční a bylo to super! celou cestu prospala ;) já teda byla celou noc vzhůru s mužem a hlídala ho, ale myslím, že paradoxně je ta cesta v noci snad i bezpečnější :lol: silnice prakticky prázdné ;)

• Citovat
  • Upravit
3361
27.6.12 09:02

Nic bych nedávala, častěji dělala zastávky. Pokud se nedělá dítěti v autě špatně, proč do něj něco cpát. Byli jsme se synem v Chorvatsku, když mu nebyl ani rok a v srpnu jedeme s dětmi(4 roky a 9 měsíců) také. Určitě z toho budeš mít větší nervy, než dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.6.12 09:05

Ja bych ji nic necpala…kdyztak vem s sebou…ale maly decka vetsinou snasi cestovani dobre..i kdyz jsou vyjimky..ale pises ze jezdite casto tak to zvladne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.6.12 09:50

Pozor na klimu v aute… Mit v prirucni tasce pripravene bodycka na prevleceni, kdyz se ti zpoti. Davat casto pit, hlavne pri zapnute klimatizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.6.12 10:57

Moc děkuji za všechny rady a názory. Bohužel nás jede víc, a jedeme všichni spolu autama za sebou..jedeme na toto místo prvně tak i kvůli poruše auta nebo cokoliv chceme jet podle druhých..myslím že to zvládneme, holt budeme častěji zastavovat v nejhorším případě. Kojím, takže to bude aspon jednodušší:o)
Pani doktorka říkala že Jadran je dost slaný tak by se v něm mimča neměla tolik koupat? jasně že ji tam nebudu držet celý den, ale myslím že to snad neuškodí? po koupání ji osprchuji a bude… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
27.6.12 19:39

@cicinek
no hlavně uvidíš, jak se bude ve vodě líbit ;) my byli loni hned první červencový týden, byli jsme tedy v Zadaru, takže severněji asi než jedete vy a voda byla vcelku studená a hlavně poprvé malou ošplíchla vlna, tak se jí pak už nechtělo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9
27.6.12 20:12

My frčíme do Zadaru také a ze Zadaru trajektem na Dugi otok:o) doufám že bude krásně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
27.6.12 20:21

@cicinek
jéé, Dugi otok závidím! my byli jen v Zadaru a ostrovy jsme nechali na někdy jindy, ale prý jsou krásné 8) jinak teda Zadar je taky super, doporučuju si tam udělat minimálně výlet 8)

• Citovat
  • Upravit
sterezie
27.6.12 20:22

Jinak počasí myslím bude fajn 8) my měli teda celý týden teplo, jen jeden den pršelo, ale to bylo spíš takové příjemné sprchnutí 8)

• Citovat
  • Upravit
719
12.10.12 19:37

Ahojky, potřebuji nutně poradit…na Vánoce se chystáme do Německa ( Stralsund ) až k Baltskému moři, cesta bez zastávek trvá cca 6 hodin. Synovi bude přesně půl roku. Máme autosedačku Aero Zero (vajíčko )od Cam Cortina X3 Tris Special Air 2012 do 13 kil. Myslíte, že může tak dlouhou v téhle autosedačce být? a jak často a na jak dlouho dělat přestávky? potřebuji vaše zkušenosti, moc děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.10.12 20:52

My teda byli nejdál v Ostravě (4 hodiny), dcera byla i v horší sedačce ;) a zastávku jsme dělali jednu. Vyplatilo se nám jet na noc: odjezd v sedm večer, ona to za chvíli zaťukla, u Mekáče při přestávce spucla v sedačce v devět kus přesnídávky a pak chrněla až domů. Myslím, že když uděláte to samý se dvěma zastávkama, tak bude mimino v pohodě :) Jen holt přijedete po půlnoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí