Dovolená a možnost onemocnění

199
3.7.12 11:53

Dovolená a možnost onemocnění

Ahoj, prosím o radu jak byste se zachovaly vy. Ve čtvrtek máme odlétat na dovolenou do Řecka, je to jen eurovíkend, takže v neděli jsem zase doma. Problém je ten, že dcera (1 rok) onemocněla angínou. Už máme atb. snad brzy zaberou. Dcera s námi neletí, bude jí hlídat babička. Ale já ted řeším syna, co když to od dcery chytne a projeví se mu to na dovolené. Já mám schované jedny atb. které mi zbyly po zánětu dutin. Jenže nevím, jestli ho mohou i 5 leté děti, je to Fromilid 500 a ani nevím, jestli jsou na angínu vhodné. Takže mám dilema, jestli pro jistotu nikam neletět, což je mi upřímně zase líto. Nebo odletět a když tam syn onemocní zkusit mu dát ty atb.? Cestovní pojištění samozřejmě máme, ale jedeme do nějaké malinké vesničky, nevím, jak tam případně lékaře schánět. Moc díky za rady. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
3.7.12 11:58

A co zkusit zavolat doktorce a poptat se ji?? Tak malemu diteti bych atb bez konzultace s dr fakt nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.7.12 11:58

Ja bych mu urcite atb bez lekarskeho vysetreni rozhodne nedavala :think:

mozna bych se ridila tim, jak casto je nemocny a jestli se od segry rychle nakazi, pokud ne, tak bych to neresila a jela. Nejedete na dlouho, jen bych se na to pripravila. S sebou bych vzala jen leky na bolest v krku, a podobne (+ penize na pripadneho doktora). Na lekare bych se jukla do googlu a taky by vam pojistovna mela sdelit, ktery je v okoli a ktery ma s nimi spolupracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
3.7.12 11:59

A co si skočit za MuDrou a poradit se s ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
3.7.12 12:01

No já za ní byla, řekla mi, že to chytit nemusí a tím to zhaslo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mysanda26
3.7.12 12:13

No dávat atb bez receptu je ošemetný ale pro všechny případy… Syn právě angínu prodělal a měl fromilid 250 v tabletách (je mu 7 váží 25kg) po 12ti hodinách. Na příbalovém letáku psali, že se musí polykat vcelku, ale doktorka říkala ať mu to klidně přepůlím, kdyby to nezvládl upolykat. Tak v případě nouze největší mu dát půlku.

• Citovat
  • Upravit
mysanda26
3.7.12 12:17

Jo a angína není tak nakažlivá jako třeba chřipajzna a inkubační doba je většinou 4 dny. Kdy začala dcerka brát atb? Někde jsem četla že do 24 hodnin už by neměla být infekční.

• Citovat
  • Upravit
199
3.7.12 12:26

No začala je brát dnes, já jsem syna hned vyexpedovala ke svým rodičům. Ale včera přes den dceři ještě vůbec nic nebylo a pili několikrát ze stejného hrnku, tak to vidím bledě :( Ale doufám, že už je třeba nějaký odolnější ze školky. No musím čekat, jak se to do čtvrtka vyvine. Moje noční můra je, že odletíme a on tam lehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
3.7.12 12:26

No dávat ATB bez indikace lékařem… radši nic nebudu říkat.
Vzhledem k tomu, že o tom evidentně vážně uvažuješ, tak jen doufám, že angínu bezpečně poznáš. Jinak Fromilid na angínu lze podat, pokud dítě není alergické na makrolidy(Klacid..), ale kolik - záleží na věku a hmotnosti…500mg je pro 5ti leté moc.
Hlavně nezapomeň na teploměr a léky od horečky, mimojiné…

• Citovat
  • Upravit
7095
3.7.12 13:34

Snad jen pro uklidnění…mám dítě se sníženou imunitou, které chytne snad fakt vše, co proletí kolem, a druhé, které na tom není o moc líp. Ale když jsem měla angínu, nechytil ji ode mě nikdo (a to jsem ji asi týden přecházela, netušila, že ji mám a s dětmi spala v posteli atd.)…Dr. mi tehdy říkala, že 24 hodin po braní atb už by ode mě angínu nikdo chytit neměl.

Takže přeju, ať je to u Vás stejné a dovču si užijete ve zdraví :srdce:

Ta atb bych s sebou vzala pro nejhorší případ, kdy už bych si byla angínou dost jistá a taky na netu nastudovala, jak vypadá krk při angíně, jde to poznat docela dobře…abys pak zbytečně nenasadila při běžném nachlazení (před pár dny jsme se z dovči vrátili a nachlazení jsme tam byli všichni, manžel bolest v krku, takže tak).
A s atb případně pozor na sluníčko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario