Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny příchozí…
Začal nový rok a to je čas tak akorát na plánování letní dovolené
Letos jsme se rozhodli pro italské Caorle… nemáte prosím někdo typ na fajné ubytování (apartmán) s dětmi v tomto místě? Děkuji za každou odpověď… E. ![]()
Jak jedete? Jezdí tam moje mamka s tetou a uvažuju, že bychom se mohli letos přidat. Nestojíte případně o „spolutravitele“ dovolené? ![]()
Městečko se mi moc líbilo, večer tam bývá celkem rušno, ale záleží na tom, kde budete ubytovaní. Jeli jsme se známýma, zajistili to u CK Kompas tour Jihlava, mají v nabídce celkem hodně ubytování, možnost jak vlastní dopravy, tak i busem. Pak tam jezdila často nějaká CK z České Lípy.
Naši taky jezdí s Kompas tour Jihlava a jsou dost spokojení, ale to hlavně proto, že je to levné a celkem dobré, žádný přepych to tam není, proto zvažuju zda to vůbec s dětma absolvovat… ale ráda bych to aspoň zkusila.
Ahojky a děkuji za příspěvky
My se určitě chystáme autem, nedokážu si představit, že bychom s našema dvěma cácorkama (v květnu budou mít 5 let) zvládli jízdu busem. Hlavně s ohledem na spolucestující, páč holky nezavřou pusu
My spíš přemýšlíme, že bychom si něco našli bez cestovky (už jsme tak byli v Chorvatsku a spokojenost). Ale mrknu i na tu Jihlavskou cestovku. „Spolustrávitelům“ dovolené se nebráníme, pokud se domluvíme. My chceme jet první červencový týden, jak tam jsou ty svátky. Přepich nehledáme, stejně jsme celý den venku a ubytování máme vážně jen na přespání. Základem je alespoň nějaká slušná kuchyňka, neboť si chceme sami „vařit“ a 4 postele
Pokud by byl bazén, nebyli bychom proti, ale není nutností. Dětské hřiště v okolí by bylo fajn
![]()
Ona i ta jízda busem se dala, z Jihlavy to bylo necelých 12 hod. s pauzama a jelo se na noc. Napiš si do té cestovky, mají pěkný letáček i s mapkou, pomůže třeba při orientaci a hlavně i při výběru ubytování. Vím, že tam byl i camp, celkem hodně využíván a hned u pláže. Jinak na některých místech u pláže byly dětské prolézačky a poblíž campu dětská vodní skluzavka. Jo a na www.caorle.com jsou i web kamery asi ze 4 míst Caorle.
Já jsem byla v Caorle se ZŠ, což už bude pár let (16?), ale to tam, předpokládám, vypadalo trochu jinak
O kempu jsme taky uvažovali, líbí se nám mobilní domky, ale když jsem se dívala na ceny, tak to výjde skoro stejně jako apartmán…
A doprava autem je pro nás výhodnější i pro to, že nejsme plážové typy a rádi jezdíme na výlety… Takže auto se bude hodit ![]()