Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já osobně pojištuji celou rodinu vždy u zdravotní pojištovny , u které jsme , protože to vyjde nejlevněji. Taky přes net.
Vyšla nám na poslední chvíly dovča v Chorvatsku prosím nevíte některá co se nesmí s sebou vozit
![]()
to by mě taky zajímalo a kolik můžem mít třeba alko a jídla z čech?:D
Našla jsem jen toto.
Nové limity nahrazují dosavadní limit 1 kg živočišných výrobků a jsou stanoveny diferencovaně pro různé skupiny výrobků následovně:
I. - Maso, mléko, masné výrobky, mléčné výrobky (zahrnuje např. salámy, klobásy, paštiky, máslo, sádlo, mouku a výrobky z mouky, těstoviny, vařené i nevařené) v množství 10 kg na cestující osobu.
II. - Sušené mléko pro kojence, kojeneckou stravu a potraviny pro zvláštní potřeby stravování (např. bezlepkové) v množství 10 kg na osobu, která takové potraviny konzumuje.
III. - Med, živé ústřice, slávky a hlemýždi v množství 10 kg na cestující osobu.
IV. - Ryby (čerstvé, sušené, uzené, vařené), krevety, langusty, neživé ústřice a slávky v množství 20 kg na cestující osobu.
V. - Potrava pro zvířata (zejména psy a kočky, ale i další „domácí mazlíčky“) v množství 10 kg pro spolucestující zvíře. Podmínkou je, že tyto výrobky určené pro krmení zvířat jsou převáženy v originálních a uzavřených baleních.
Pro převoz vajec neplatí žádné kvantitativní limity, kritériem zůstává osobní spotřeba cestující osoby.
Ahoj, ženy, tak přesto, že jsem tuto diskuzi založila, musím - bohužel
- oznámit, že dovolenou nejedeme. Porouchalo se auto a oprava stála tak půlku dovolené
Ale přesto děkuji za info
budou se mi hodit třeba na příští rok ![]()
Ahojky,
doufám, že mohu navázat na diskuzi, vím, že o chorvatsku tady bylo napsáno skoro vše, ale neporadil by někdo se severem Istrie, tj. ten cíp ostrova hned vedle Slovinska, místa na sever od Umagu?? jedeme do Slovinska a chceme se juknout i v Chorv. ale aby to nebylo moc daleko. Jde mi hlavně o pláž, oblázky nevadí ale nechceme šutry nebo skály (děti). nevěděl by někdo o nějakém šikovném místečku, jiné podmínky vcelku nemáme. ![]()
Díky moc. Yvona ![]()
Ahoj,
vím, že už jsem s Chorvatskem otravná
, ale doporučil by někdo místo vhodné na dovolenou s menšími dětmi (koupání, pláže
?), pokud možno na severu CH.? Ubytování v privatu nebo kemp, lépe menší městečko, odjezd příští týden.
Díky moc Y.
Ráda vám dám pár typů na hezkou dovolenou v Chorvatsku. S rodiči jsem tam jezdila skoro každý rok na jachtu a proto mám chorvatsko celkem projeté spiše propluté od Puly až po Dubrovník. Co mám děti, tak jsem tam byla i s nimi a to i na pevnině. Naposledy v Chorvatsku jsem byla před 4 lety a letos se tam znovu chystáme i s našim nejmenším synem 1rok. Já jsem člověk, který rád miluje cestování a k moři jezdím hlavně proto, že je krásné a vyhledávám jen moře průzračně čisté to je pro mě priorita co se dovolené u moře týká. Proto mi vyhovují i ostrovy v Řecku a mentalita ŘekŮ je pro mě ještě bližší než Chorvaté, ale spátky k Chorvatsku.
Takže krásné místo, trošku i divočina a průzračné moře je ostrov Lošinj není to daleko je to myslím si, že jedno z nejkrásnějších míst Chorvatska krásné pláže tůně nádherná příroda, skály. (není vhodný pro moc malé děti)
Ostrov Murter je blízko písek ve vodě úžasné moře Murter krásné město s uličkama. Nejlépe ubytovat se ve městě k moři do těch úžasných zátok dojíždět autem, není to problém.
Ostrov Brač město Bol pro děti moc hezké místo písek, jenže dost daleko moc lidí.
Jinak já s dětmi prefereji celou Makarskou rivieru. (Brela, Tučepi)
Tučepi ubytování seženete hned u moře hezké město s hospudkami a nočním životem, kousek je Makarská. Pozvolný vstup do moře oblázky.
My teda po dlouhém přemýšlení jedeme do Brely, hlavně kvůli ročnímu synovi. Jsou tam krásné pisčito oblázkové pláže průzračná a krásně zbarvená voda. Je to klidné čisté městečko, ale není tam nuda.
Jezdíme vždy na začátku července a ubytování zařizujeme sami na místě, buď přes agenturu nebo po většinu sami. Letos jsme vybrali Brelu chtěli, jsme ať jsme všichni spokojeni má 9letá dcera (ať se nenudí)já s manželem (krásné moře) a náš roční syn. Kdyby jsme jeli s manžeůlem sami nebo popř. kluk by měl už aspoň 4-5let jela bych na Lošinj.
To je moje myslím si, že zcela vyčarpavající poznatky ohledně Chorvatska, určitě řada z vás bude mít jiné názory a typy, jen jsem chtěla někomu třeba poradit a zdělit můj pohled.
Všem přeji krásnou a pohodovou dovolenou.
A co se týká toho jestli váháte jet dolů. Určitě pro děti je lepší jet dolů na Makarskou rivieru. A cesty bych se nebála vede tam dálnice my jezdíme v noci děti spí bez problémů jsem z Moravy cesta nám trvá, tak 11 hodin. Samozdřejmě jsou i místa kolem Zadaru a Vodice atd. vhodné pro děti, ale to moře podle mého názoru je horší, ale já jsem celkem náročná a jak jsem psala pro mě opravdu krásné moře je priorita, nějak to tak prostě mám
, ale každý jsme jiný, hlavně ať jsi každý vybere to co mu osobně nejvíce vyhovuje.
a cití se na dovči dobře od toho tam jezdíme neeee ![]()
Ahoj,
moc díky za příspěvek
. Zrovna Lošinj je v nejužším výběru, takže za nás, myslím, rozhodnuto ![]()
Takže všem hezké léto a vydařenou dovču
Yvona.
Budete si hledat ubytko až na místě? Jaké se tam pohybují ceny a 2 roční dítě je již pro tuto oblast vhodné? Jak dlouho se jede trajektem a za kolik? Děkuji
@majky33 píše:
Budete si hledat ubytko až na místě? Jaké se tam pohybují ceny a 2 roční dítě je již pro tuto oblast vhodné? Jak dlouho se jede trajektem a za kolik? Děkuji
Nevím jestli tě zajímá Lošinj, ale ubytování se tam dá sehnat na místě taky záleží, kdy jedete v (srpnu je tam plno italů) nebo přímo ve městě Malý Lošinj jsou agentury a ty vás ubytujou nebála bych se toho ubytování určitě seženete a když ne tam celý astrov cres je velký a krásný. Nevím jak teď, ale myslím si, že ceny za apartmán se pohybujou nejdráž za 50 eur v sezóně, ale určitě se dá sehnat i levněji, tak 15 eur za jednoho. Ale z 2 letým synem nevím já právě mám 1 ročního a tak raději jedeme asi do Brely, nechceme na pláže dojíždět, ale stejně ještě není definitivně rozhodnuto.
Jinak musíte na ostrov Krk přes most nalodit se Valbiska (Krk) - Merag (Cres) plavba trvá asi 20 min. a stojí to kolem 500kč. Krk se dá přejet tak za 1,30 hod. a na Lošinu potom jste taky tak za 1,30hod. Jsou tam i kempy prostudujte si místa na netu, ale věřte nebudete litovat je tam moc hezky, takové jako v Řecku.
Ty jo, děkuji za info @renule 13, tak to jsem enčekala, že je to ještě přes 3 hodky od pevniny, to by mě asi děti sežraly, toš už je na nás daleko.
No taky si myslím, že pro malé děti to není úplně ideální místo.