Kam do jižní Francie?

13010
17.5.12 10:49

Kam do jižní Francie?

Ahoj,

letos to ještě tedy nevyjde, ale příští léto bysme se chtěli podívat do jižní Francie.

Chci už teď sesbírat pár tipů kam se podívat, tipy a rady, cestu, ubytování, jaký měsíc…

Jeli bychom určitě s nějakou cestovkou.

Je tu někdo kdo byl s dětmi?

Jeli bychom 2 dospělí a 3 děti ( příští rok 5,5 roku a dvojky 2,5 roku)

Děkujuuu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
17.5.12 10:56

Nebyla jsem tedy s dětmi, ale ještě za svobodných let a můžu doporučit. Co se týče měsíce, volila bych kvůli teplotě moře spíše prázdniny nebo v září, jinak je moře ještě studené.
Co se týče ubytování, je to trošku složitější, nejlepší je asi v soukromí.. apartmánové komplexy, jako jsou třeba v itálii podél pobřeží tady jsou jen hodně zřídka a mimo ty nejznámnější centra jako Cannes, Nice a tak skoro vůbec.
Co se týče cestovky, nevím odkud jste, ale nějaké zájezdy nabízí určitě CampanaTour.
A konkrétní místo těžko radit, záleží kam až chcete jet… já mám procestované pobřeží od Marseille směrem k španělským hranicím, tzv. Lví zátoku a za mě super :palec:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
17.5.12 11:06

http://www.campana.cz/…ezi/zajezdy/

mamka kdysi byla v jedné z těch velkých rezidencí v Cannes a byla spokojená… záleží opravdu jaký typ ubytování preferujete - tyhle ale neleží přímo v Cannes, kousek od něj, ale dá se tam dojít pěšky po pláži

• Citovat
  • Upravit
13010
17.5.12 11:08

děkuju, určitě bych nechtěla hotel, spíš nějaký apartmán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
17.5.12 11:10
@madi píše:
http://www.campana.cz/…ezi/zajezdy/mamka kdysi byla v jedné z těch velkých rezidencí v Cannes a byla spokojená… záleží opravdu jaký typ ubytování preferujete - tyhle ale neleží přímo v Cannes, kousek od něj, ale dá se tam dojít pěšky po pláži

díky moc za odkaz.

Já jsem koukala na Séte nebo St.Tropaiz.
Ráda bych třeba viděla Provence - třeba nějaký výlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.5.12 11:15

Sete je krásný rybářský městečko, ale moc si nejsem jistá, jak je to tam s plážemi :think: Byla jsem tam dvakrát na výletě a žádnou jsem neviděla :lol:

Ono provence je široký pojem - ale rozhodně doporučuju Canyon Verdon, to je velký zážitek :palec:

My byli kdysi na poznávacím zájezdě, konkrétně tento - http://www.simholidays.cz/…_a_Provence/ a všechna místa kde jsme byli stála za to :palec:

Konkrétně takhle cestovka nabízí ubytování v kempu Port Grimaud, což je krásný kemp u moře, my bydleli tedy v mobilhomech, což je ubytování opravdu nic moc, my tam chodili pouze přespávat, ale byli tam myslím i chatky

• Citovat
  • Upravit
13010
17.5.12 11:21

díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.5.12 11:23

ještě tady jsem našla tipy na ubytování v tom Port Grimaud, jsou tam i apartmány. Je to maličký městečko kousíček od St-Tropez, není tolik přelidněný a je opravdu krásný, jsou tam kanály jak v benátkách :mrgreen: a myslím dobrá základna pro výlety do Provence

http://www.simholidays.cz/…/1/Pobytove/

• Citovat
  • Upravit
13010
17.5.12 11:28
@madi píše:
ještě tady jsem našla tipy na ubytování v tom Port Grimaud, jsou tam i apartmány. Je to maličký městečko kousíček od St-Tropez, není tolik přelidněný a je opravdu krásný, jsou tam kanály jak v benátkách :mrgreen: a myslím dobrá základna pro výlety do Provencehttp://www.simholidays.cz/…/1/Pobytove/

jsi hodná, díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
17.5.12 13:03

Ahoj, my byli kdysi v Le Lavandou na Cote d´Azur, dá se odtamtud dojet autem do Saint Tropez a vůbec dělat dobré výlety. Ubytování jsme si našli sami a jeli tam autem s dítětem :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
17.5.12 14:12
@madi píše:
Sete je krásný rybářský městečko, ale moc si nejsem jistá, jak je to tam s plážemi :think: Byla jsem tam dvakrát na výletě a žádnou jsem neviděla :lol:

tak koukám, že v Séte je krásná 12km pláž, která se řadí mezi nejkrásnější ve Francii :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.5.12 17:08
@GILOTEK píše:
tak koukám, že v Séte je krásná 12km pláž, která se řadí mezi nejkrásnější ve Francii :D

jj, je to možné, že je někde stranou .. my tam jeli i po moři na lodi, byly tam spíš takové útesy, ale je fakt, že jsme byli jen na jedné straně..
Sete už je ale dost daleko od té klasické provence.. já bydlela nedaleko, v Montpellier :D

jo teď na to koukám, fakt tam je, úplně na druhé straně toho kopce :lol:

• Citovat
  • Upravit
5277
17.5.12 21:48

My jsme si s manželem projeli jih Francie od Mentonu po St. Tropez a zpět…ale bez dětí. Spali jsme v autě, jedli po restauracích, buď jsme leželi na pláži, nebo jsme chodili po památkách…Francie je nádherná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
16.7.12 16:44

My jsme se odtud vrátili v úterý, spali jsme v kempech nebo v autě, jídlo měli sebou.. ale spíš se vyplatí si nakupovat tam.. je to tam levnější, alespoň tedy potraviny v supermarketech.. Kempy stojí od 20eur a hotel od 47eur, což je celkem rozdíl a zrovna ty kempy mají fakt hezky. My jsme byli v kempu v Antibes na 3noci a měl krásný bazén a kousek na pláž :-)
v kempu v Prt Grimaud jsme se také byli podívat, ale tam už je ta cena trochu jinde.. je to taková chatová osada a docela luxus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.7.12 17:53

Ahoj, byl by kemp v antibes, popř. jiný v okolí, pokud jste navštívili vhodný i pro děti (6 a 2r.)? Chystáme se do Fr. v srpnu, ale hledáme právě levnější alternativu k PortGr. Jinak podobný styl cesty, auto, vlastní vaření, kola. :)
Díky za veškeré info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario