Dovolená na Maltě

Anonymní
21.4.17 10:40

Dovolená na Maltě

Má někdo zkušenosti s dovolenou na Maltě? Zajímají mě praktické informace, jak je to tam s jídlem, dopravou, zda se běžně platí pl. kartou nebo je nutná hotovost, na co si dát pozor, co si odtamtud přivést atd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1650
21.4.17 11:37

Na Maltě se všude platilo kartou, mluví se anglicky, je tam levná, rychlá doprava po celém ostrově busem, voda z vodovodu pitná, jídlo jak fastfood, tak kvalitní středomořské restaurace. Na Maltě je na malém prostoru všechno - pláže (které tedy jsou podle mě jinde hezčí), historie - architektura - muzea - kavárny - nákupy, příroda, možnost bezpečné pěší turistiky i dopravy až na místo. Pro mě jedna z nejlepších dovolených, určitě doporučuji. Nevím ale, jak se vyvinula situace s migranty - už tehdy je místní vnímali jako problém, ale my jsme to nijak nepocítili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
21.4.17 14:30

@Laurren pridavam se k @Lu1234 taky se mi na Malte desne libilo. Jeli jsme na tyden, uvizli kvuli snehove bouri nad evropou, tak jsme si „nedobrovolne“ prodlouzili pobyt o tri dny :mrgreen:

jsme hodne „sightseeingovy“ typy, takze jsme za tech 10 dni videli uplne vsechno, krom hypogea, co bylo na svatky zavreny (byli jsme pres vanoce). rozhodne ale bylo cely tyden co delat.

z praktickyho hlediska funguje vsechno velmi podobne jak u nas (pitna voda, verejna doprava, ceny, platby kartou atd) - zadna zasadni prekvapeni.

co jsem si privezla ja byla jedna mince od kazdy denominace - dvoueuro, jednoeuro a vsechny ty maly susne s tema jejich obrazkama. ty vetsi maji kriz, padesatnik myslim erb a dvacetnik a mensi naky ten jejich prehistoricky chram - jenze rodina netusila ze si to schovavam schvalne (sbiram je) a nekde mi to utratili za zmrzlinu :zed: takze kdybys jela a dovezla mi je, dost bych se revansovala!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
28.4.17 12:26

@Lu1234 @LKL Díky vám oběma. Ještě doplňující dotaz - jak to tam vypadá s veřejnými WC? Jsou běžně k dispozici a v jakém stavu a platí se? Jedeme s dcerou a ta se bojí nedostatku, případně nevábných toalet. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
28.4.17 22:51

@Laurren nemela jsem z toho zadne specialni zazitky - chodili jsme v hotelech / restauracich / pamatkach. na klasickem verejnem wc jsem nebyla uz leta, nejen na malte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí