Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Loni jsme letěli takto ráno a normálně jsme jeli ve 2h z domova se skoro roční a se skoro pětiletou, byly úplně v pohodě a o půl 11 už jsme se koupali u hotelu
letos poletíme v 1h odpo.
Ve 4 ráno máte být na letišti, vyjela bych ve 2. Do té doby se dítě může v klidu vyspat.
Za mě hotel zbytečnost. ![]()
@Anonymní píše: Více
Fakt? Tak to je super, no jasně že by to i ten náš rarach zvládl jen jsem nechtěla aby byl moc unavený,, chtěla jsem mu to trošku usnadnit 😃 vím že jeden den se dá zvládnout, zase platit 1500 za 7h 🫣 tak to udělám asi stejně
Hele děti tohle zdaleka tak neřeší jako dospělí, když bude unavený, dospí se v autě cestou na letiště, pak v letadle.. Taky bych hotel neplatila ani náhodou, kvůli cca. hodině a půl spánku navíc, nehledě na jinou postel atd. v hotelu.
Vyjela bych okolo druhé. Aspoň bude v letadle spát, co si budem povídat, je to nuda.
Hlavně jsme měli vše už v autě, doma nachystané kupičky na ustrojení, abychom byli vypraveni během chvilky, i jídlo na cestu jsme měli nějaké nachystané k snídani…se starší jsme poprvé letěli o půlnoci, tak to už jsme od odpo byli v daném městě, to jsme letěli že vzdálenějšího letiště, měla rok a třičtvrtě…teď už to směřujeme na to bližší letiště, co máme do hodiny…
hotel fakt ne, než by ti usnul v cizím prostředí, budete vstávat, to je škoda platit,
vyjeďte ve 2, o půlnoci je brzy, v noci není provoz, když budete na letišti 1.30, tak se tam zblázníte všichni tak dlouho,
takhle bych to udělala já, máme to do Brna také hoďku a půl
![]()
Já jsem poprvé taky měla obavu, dvojčatům bylo 2.5.. odlet byl myslím lehce po 4, nakonec jsme odletěli okolo sedmé. Budíček měli kluci v 11 v noci, oblékli jsme je, dali do auta. Na letišti vydrželi v pohodě. Po nástupu do letadla spali dřív, než se letadlo pohnulo. Vzbudili se cca když jsme začali klesat.
nazpět taky usnuli. O rok později jsme letěli před polednem a to bylo o něco horší. Kluci byli teda super, letěli jsme 2.5h, z toho přes hodinu turbolence. Let plný malých dětí, takže neustálý řev všude kolem. Nicméně letušky byly hrozně milé. Hlásili zavčas i klesání, aby měli děti čas dojít si na záchod. Při čekání v „řadě na záchod“ si je jedna letuška vzala do prázdné první řady a ukazovala jim z okýnka, co můžou vidět.
Ale stejně jsem pro jistotu měla v příruční tašce plíny. Sice jsou bez plen dlouho, ale takto na cestování jsem 4-6 plen brala. Pokud by nutně potřebovali jít na záchod v době turbolencí, tak by to neskončilo v kalhotech. Stejně tak když jsme letěli nazpět a už jsme skoro vystáli řadu na odbavení zavazadel, tak samozřejmě jeden nutně potřeboval na záchod… Rychle jsem mu za kufrem nasadila plenu a bylo.
A ano, chodí na záchod kdykoli někam jdeme, ale prostě zákon schválnosti. ![]()
V kolik jste dávali spát petiletou, jako normálně?
Dvouleta zvladla bez problemu i 7h let. Spala v aute, na letisti ozila, golfky si tlacila sama. V letadle usnula.
Hotel bych neresila, vyhozene penize.
Vzdy nalozime vse do auta vecer, nachystane obleceni na hromadkach, prirucni zavazadla taky sbalena. To urychli nocni odjezd.
Letos v breznu jsme meli pred odjezdem na dovolenou pripravene i obleceni do skoly, skolky a prace po priletu domu. Prijezd domu ve 2h rano, do prace klasicky vstavat v 6:30
. Byl to masakr, ale dalo se to. Zmenili nam totiz let a den dovolene navic nebyl mozny…
Nevím, kolik dítěti je, ale náš tyhle noční cesty na letiště miluje
a jak je natesenej, tak i rád v noci vstane, taky jsem se toho poprvé bála, ale děti to daly v pohodě, za mě hotel zbytečný, stejně bude muset vstávat v podstatě v noci a nebude se mu chtít.
@Bubla Bůčková jj, normálně asi o půl 8 v 8h, v autě neusnuly a v letadle jen malá spala a už nevím, jestli šla v poledne ta starší spát, ale myslím, že ne, že jela až do večera…malá v tu dobu spala ještě 2× přes den v kočárku, tak jsme měli volné ruce pro starší a podnikali i výlety po okolí, jeli lodním MHD, busem, výletním vláčkem, hráli minigolf, jezdili na autíčkách…
U nas tyhle brzke ranni lety spatne snasim jenom ja a snazim se jim vyhnout. Ale nekdy to holt jinak nejde. Kluci s tim byli nastesti vetsinou v pohode. Platit hotel je zbytecne.
Zdravím, maminky měla bych menší otázku, letíme ze synem poprvé k moří. Let v 6 ráno neděle, délka letu 2h,
dekuji 
Letíme z Brna, do Brna nám cesta od domova vyjde na hoďku a půl.
A teď- zaplatit radši hotel, že bych dojela v sobotu večer cca kolem 7 do Brna, ať se prcek vyspí když ve 4 ráno musíme být na letišti. Nebo raději vyjíždět třeba kolem 12 v noci, vyjedeme radeji dříve člověk nikdy neví jak dlouho bude cesta trvat. Nechci nic riskovat.
Je to naše první velká cesta