Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj zdravím všechny. Je tu někdo kdo letěl s takhle malým prckem do Turecka červenci mu budou dva letíme v květnu(infant)
Potřebovala bych hlavně vědět co mu vzít sebou jestli mám nakupovat konzervičky dětské, vodu sebou mlíko atd…
Také jak to bylo na letišti třeba s kočárkem je v klidu jedině na něm a nerada bych ho po letišti honila budu si ho moct nechat až k letadlu?
A další zkušenosti…
Děkuju
Příspěvek upraven 05.04.14 v 10:01
Kočárek az k letadlu, po přistání ti ho hned u letadla zas dají. aspoň tak jsem to 3× mela já.
Malý mi jedl od roka vše, takže jsem vezla jen mléko, vodu jsme koupili a prevarili.ale byli jsme v Řecku, Turecko nevím.
Letěli jsme s dítkem 1,5 roku starým. Nutrilon i skleničky jsem měla s sebou pro jistotu. Skleničky jsem nakonec nepoužila, stravoval se s námi v restauraci. Vodu jsem s sebou nějakou balenou měla a pak jsme balenou kupovali tam (na to mlíko, ale i na pití). Stejně ale „chodil na bar“ a „pouroučel si“ jablečný džus s brčkem (pro upřesnění, byli jsme v 5* hotelu all inclusive, který byl fakt pěkný, čistý, tak jsem se ani moc nebála) Relativně nic mu nebylo, snad jen ke konci pobytu měl 2 dny takovou trošku „rychlejší“ stolici, ale za nemoc bych to neoznačila. V kočárku ho můžeš mít až do nástupu do letadla a já ho tak i měla, neměla bych nervy někde ho honit.
Co jsem nevychytala: na zpáteční cestě letadlem jsem nemohla najít dudel (a to jsem měla do rezervy 2), před startem byl unavený a chtělo se mu spát, což bez dudlu nebyl zvyklý. Takže řev na celé letadlo.
Masakr. Při startu však vytuhl (to udělala ta změna tlaku) a půlku cesty mi prospal na klíně (jsme měla strach ho ze sebe šoupnout na volné sedadlo vedle, aby se nevzbudil).
Edit: teď když čtu příspěvek nade mnou, tak my jsme měli pidi varnou konvičku s sebou taky a maličkou termosku. Takže vodu jsem si taky převařovala a na noc dávala do termosky, abych měla to mlíko v noci rychleji…
@Mystaro ;oslovení lidičky mě sice irituje, ale odpovím. Kočárek až do letadla, při vstupu si jej personál přebere a uloží, při výstupu je opět k dispozici. Turecko je na dětské výživy podobně zásobené v obchodech jako u nás, není žádný problém, rozhodně bych s sebou netahala. Navíc - dvouleté dítě je ještě na výživách?
Záleží, co tam máte za stravu…My lítáme do Turecka také vždy v květnu, když malé byly 2 (před 2lety) už jedla vše na hotelu - all inclusive
@lachtanek11 píše:
@Mystaro ;oslovení lidičky mě sice irituje, ale odpovím. Kočárek až do letadla, při vstupu si jej personál přebere a uloží, při výstupu je opět k dispozici. Turecko je na dětské výživy podobně zásobené v obchodech jako u nás, není žádný problém, rozhodně bych s sebou netahala. Navíc - dvouleté dítě je ještě na výživách?Záleží, co tam máte za stravu…My lítáme do Turecka také vždy v květnu, když malé byly 2 (před 2lety) už jedla vše na hotelu - all inclusive
omlouvám se za oslovení a děkuji za odpově´d. Malý je na skleničce pouze když není třeba uvařeno nebo na cestách. Ptám se z toho důvodu zda strava nějak nevadí
Jinak máme all incluzice a snad to tedy bude dobré a malý tam bude jíst zcela normálně. Vezmu sebou tedy třeba jen tak 4 a kdyby nejhůř bylo něco tam koupím.
@Mystaro měli jsme naprosto stejnou situaci, letěli jsme do Turecka na konci května a malýmu byly v červenci 2 roky. Brala jsem mlíčko a trochu balené vody na první dny, pak sme kupovali vodu i pro nás. Jídlo jsme neřešili, jedl s námi v hotelu. Dudel jsme sice přes den už nedávali, ale do letadla jsem ho vzala pro klid duše. Kočárek nám odebrali až těsně před dveřma do letadla, ale bacha, když jsme přiletěli, vystoupili jsme a kočár nikde. Lítala jsem po letišti a nakonec jsem si všimla dvou kočárků (z toho jeden náš) u zdi v takové velké hale, takže to bylo trochu psycho… Cestu tam si malý užil, pořád tam flirtoval s takovu mladou slečnou, letěli jsme přes den
cestu zpět přes noc usnul v autobuse na letiště v Turecku a probudil se až doma v posteli, takže super cestovatel
Jen při kontrolách jsme ho museli vyndavat z kočáru, obrátili ho vyloženě vzhůru nohama, asi jsme vypadali podezřele
![]()
@Lucille87 no doufám že to taky proběhne tak dobře..Dudan je malého kamarád na spaní ty budu muset schovat u každého jeden. Já se právě balá abych nemusela vodu na celou dobu.Ale co jsem te´d i četla prej je tam voda dobrá budu kupovat balenou. Jinak pro nás veškeré pití zadarmo. Konvičku sebou malou koupím. A dá se třeba tam koupit plnotučné mléko jako u nás. Malý pije ten cereální nápoj od nestlé
@Mystaro Koupíš, určitě, není to džungle, je tam opravdu podobná vybavenost jako u nás. Navíc, pokud máte All-in, tak si piš, že bude ochutnávat, výběr tam bude velký, pokud jedete 4hvězdy a výš, takže to vůbec neřeš. Štastnou cestu, už se taky mooooc těšíme. Letíme 20.5.
@lachtanek11 děkuju mooc. Hotel má 4 hvězdy tak snad to bude dobrý ![]()
Priprav se na vsechno
. Minuly rok jsme byli v Turecku a zatim nej dovolena. Dceri bylo 2 a pul. Cestu v letadle prospala, takze parada. Jen ta cesta zpet nam moc nevysla. Ve dvanact jsme opousteli pokoj a do 15:30 jsme cekali na recepci na bus na letiste. To jeste docela slo. Tam jsme dorazili v pet s tim, ze v sedm se poleti a ono prd
. Letadlo melo poruchu, tak jsme se do nej dostali az ve dve v noci a to teda udrzet dite takovou dobu jen na letisti byl masakr. No a jasne ze tam bylo vedro na padnuti a u nad 16stupnu a prselo
Takze mala oblecena u nad v mych vecech a ja v tilecku a krataskach behala po nasem letisti a schanela odvoz
Ale dovca super ![]()
@meringa já mám největší starosti asi s tím jídlem i když tohle teda no budeme to muset zmáknout. Naštěstí malje kdyžtak se prospí v kočárku a malá ta už bude mít šest.§) to bude dobrý…teda snad ![]()
@Mystaro Tak jidlo ja resila hrotila jako blazen. Mala nechtela nic nez testoviny a ovoce. Takovych nervu me to stalo a po trech dnech jsem si rekla, jez si co chces
. Dodrzovala hodne pitny rezim a hold tam prakticky zila z toho ovoce a sem tam si zobla od nas. Doma zase najela na sve oblibene maso d mrkvi, polivky, atd. Jako by se nechumelilo. Myslim, ze ji to neuskodilo
. Nechtela jsem vsem kazit dovcu rozcilovanim ![]()
@meringa na ovoce se těší ta starší když sme koukali na video z toho hotelu viděla jak se pod ním prohýbají stoly. Malej miluje jak ovoce tak zeleninu a pečivo to tam taky bude nějak to přežijeme…