Dovolená u moře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
4.1.04 13:55

dovolená u moře

Všechny moc zdravím! Prosím o radu. V květnu letíme do Tunisu.Mojí Aničce bude rok, bude ještě potřebovat kočár a nevím si rady jaký typ zvolit, aby byl skladný a lehky do letadla, a zároveň se sním dalo jezdit i po písku. Dále co budem potřebovat nejvíce a co můžem klidně nechat doma.zkrátka budu vděčná za každou radu. mockrát děkuji Šárka a Aninka (7 měs)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.1.04 14:38

dovolená u moře

A co se na kočár vybodnout a natrénovat nošení v šátku a letět jen s přibaleným šátkem? Na písku by se hodil i jako podložka a roční dítě na nošení není ještě tak těžké. Ty komplikace s kočárem na letišti, v letadle a na cestách by mi za to nestály. Ahoj J.

• Citovat
  • Upravit
242
4.1.04 16:47

dovolená u moře

Ahoj Šárko,

příští týden v sobotu se chystám na dovolenou k moři, tak je to pro mě aktuální téma. Sebou budu mít golfák, buď půjčený, nebo nějaký koupíme, prý je ještě čas :-) Máme sice pohodlný sporťák s velkými koly, který by byl do písku super, ale je fakt, že na skladnost golfáku nemá, proto beru golfky. Se šátkem je to dobrý tip (my používáme baby vak), ale myslím si, že kočár je potřeba třeba na to, když budeme u bazénu a Tina si bude chtít odpočinout. Usne v golfáku a já se budu moct slunit :-D Baby vak využiju při přesunech na letišti nebo v letadle. Tina se v něm taky vždycky uklidní, když ji něco trápí.

Jinak většinu kufru zabírají věci pro malou, hlavně plíny. Nic speciálního sebou asi nevezeme. (léky, kosmetiku, ještě plně kojím, ale radši i umělé mléko, cestovní rychlovarnou konvici, ručníky neberu vůbec, zaberou moc místa-v hotelu mají, síťku proti mouchám a jiné havěti, baterku, pár kolíčků na prádlo)

Já mám jen pár šatiček a plavky, víc se mi toho do kufru nevleze :-)

Měj se hezky a dobře zabal!

Ahoj Veru a Tina (6 měsíců a 5 dní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.1.04 18:57

dovolená u moře

Loni v červnu jsem byla se svojí tehdy 18 měsíční dcerou v Řecku.

Jsem fanda šátku, který jsme používali, ale bez kočárku bych na dovolenou nejela. Měli jsme se sebou skladné golfky. Doporučila bych ti, požádat na letišti, aby ti je dali do letadla a ne do prostoru pro zavazadla. My jsme to udělali a bylo to bezva. Golfky nám odebrali při nastupování a vrátili hned při odchodu z letadla, nemuseli jsme malou nosit. Hned jsme ji dali do kočárku, aby mohla spát / přiletěli jsme pozdě večer /. Nedovedu si představit, že bych ji polámaná po letu měla nosit / je to už přece kus baby /.

Navíc při výletech po ostrově mohla v pohodě sedět či ležet, když měla chuť běhala. Kočár jsme využívali i při jídle jako stoličku.

• Citovat
  • Upravit
2901
4.1.04 22:13

dovolená u moře

Ahoj!Asi tě moc nepotěším - v Tunisku jsme byli už několikrát, je to nádherná země a skvělý zážitek! Ale letět tam s takhle malým dítětem se rozhodně nedoporučuje (nejdříve tak od tří let). Je to jiný kontinent tudíž i jiná mikroflóra a i odolnější dospělý tam má často problémy s průjmy… Pokud jsi pevně rozhodnutá se s mimčem vydat za exotikou, tak přibal dostatek léků proti horečce a proti průjmu (výborná je Smecta, myslím, že je i pro děti). S živočišným uhlím si rozhodně nevystačíš!!!

A pozor - první dny věnujte aklimatizaci! Když dítě chytne ten „africký“ průjem, tak bude třeba týden jako průtokový ohřívač a bude mít vysokou horečku! A nepřeju ti zažít tu zkušenost muset někde sháhět doktora (nehledě na to, že je potřeba mít sakra velkou hotovost (dolary, eura), protože všechno platíš cash a pojišťovna ti to proplatí až po návratu !

Tak to je ode mně všechno. Nechci tě strašit, jen ti předávám vlastní zkušenosti. Každopádně - ještě jednou: na dovolenou v Tunisu nezapomeneš!

Zdraví Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
5.1.04 17:03

dovolená u moře

Ahojky,

my jsme už s Adámkem (nyní 13 měsíců) byli 2 x u moře (9 a 12 měsíců věku Adámka), Tunisko a Egypt a vždy to bylo v pohodě. Jídlo jsem mu vezla s sebou (obídky, kaše, mléko) a vodu pouze kupovala, ale to jsem dělala i pro sebe :-) Ovoce jsem kupovala běžně - banány, hrušky aj. Rozhodně doporučuji nějaký kočár a pokud, tak golfky jsou super. Dá se s nimi zajet až k letadlu. Trošku nepohodlná je jízda z písku, ale těch pár dní se snese, nafukovací kolečka jsou přece jen lepší. Z golfek doporučuji Inglesina, protože se dají složit jednou rukou, což je nevýslovná pohoda.

Příjemné cestování a pobyt u moře

přeje Veronika a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.1.04 23:31

dovolená u moře

Ahoj!

Byli jsme vloni na podzim s naším desetiměsíčním chlapečkem letecky na Lefkádě v Řecku. Bylo to naprosto v pohodě, měli jsme s sebou kočárek golfáč-skládací (Chicco Ponnee) a na nošení na výlety po plážích atd. krosničku na záda. S kočárkem nebyly při odbavování žádné problémy, měli jsme ho s sebou až k letadlu a pak ho zase rovnou při výstupu z letadla přistavili. Taky jsme mohli nastoupit jako první atd., letušky byly moc milé a ochotné, prostě cesta proběhla daleko jednodušeji než jsme předpokládala.

Hezkou dovolenou přeje Kačka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.1.04 18:45

dovolená u moře

Ahojky, kočárky berou do letadel jako „příruční zavazadlo“, t.z., že v něm můžeš mít mimíska i při čekání (odbavení..) až do poslední chvíle a odevzdáš jej až při nástupu do letadla (kde normálně nastupují všichni cestující) - kromě golfáčů tak berou i různé kombinace, stačí složit. Užijte si sluníčka

Lili

• Citovat
  • Upravit
10048
4.10.12 07:56

Ahoj holky, nechtěla jsem dělat přímo novou diskuzi, tak jsem to zařadila sem :)
Chtěla bych se zeptat na tipy kam za teplem na přelomu roku??? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
4.10.12 08:30

Tak hodne záleží jakou az cestu cestu podniknout. Kolik chcete investovat. Podle metriku jste bezdetni, takže podle děti vybírat nemusíte. Jinak z bližších destinaci Kanárské ostrovy, Kaptverdy, Egypt a ještě SAE. Pak uz jsou vyloženě exotické destinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.11.12 14:19

Dovolená u more

Asi bych se holky bála jet s tak malýma detma do Egypta a podobne. Jezdili sme autem do Chorvatska a Itálie, i kvúli temu že jsme v prípade nemoci mohli sednout do auta jet domú. Naštestí to nebylo nikdy třeba. Mnoho štestí. Viera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.11.12 14:26

dovolena

Ješte si mužete zbalit sebou co chcete.Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
17.2.18 18:49

Dovolená 2018

Dobrý večer, prosím o radu, s manželem máme dilema kam v červnu na dovolenou, loni jsme byli v Marsa Alam, moře, pláž, rybičky, korály, to bylo nádherne. Chtěla bych něčí, kde bude aspoň z poloviny takový podmořský život jako v Marse. Manžel do Egypta nechce že jsme už byli že chce jinam, ale kam to mi neřekne. Prosím teda o radu kam. Něco cca do 15-17000 na osobu s all. Děkuji moc za rady, případně odkazy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.2.18 18:59
@Mejminka píše:
Dobrý večer, prosím o radu, s manželem máme dilema kam v červnu na dovolenou, loni jsme byli v Marsa Alam, moře, pláž, rybičky, korály, to bylo nádherne. Chtěla bych něčí, kde bude aspoň z poloviny takový podmořský život jako v Marse. Manžel do Egypta nechce že jsme už byli že chce jinam, ale kam to mi neřekne. Prosím teda o radu kam. Něco cca do 15-17000 na osobu s all. Děkuji moc za rady, případně odkazy :)

za 15000 na osobu nikde neseženete něco, jako je v Marse Alam. V podstatě ani nikde jinde v Egyptě v letoviscích není to, co je v Marse Alam.
V jakém hotelu jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
17.2.18 19:03

@terinka4444 https://hotel.invia.cz/…riental-bay/?…
V tadytom a spokojenost. Ale nechci na stejné místo a chci někam kde je něco kolem, nějaký obchůdek, restaurace, nepredrazene výlety atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix