Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, doporučíte mi někdo nějaký hotel na některém z ostrovů Řecka případně na Mallorce. Požadavky jsou hotel s bazénem, poblíž (nejlépe) hned u písečné pláže, strava all inclusive, aby tam moc nefoukalo, pozvolný vstup do moře, prostě hotel vhodný pro malé děti. Děkuji moc za doporučení
U nás čerstvá zkušenost, ale trošku z jiné země - sev. Kypr a Kaya Artemis
Jestli uvažujete o Mallorce, tak rozhodně nedoporučuju letovisko Santa Ponsa, je tam smradlave moře. Na pohled sice čiste, ale některé dny to z vody smrdělo jak kanál ![]()
@PETRASED000 píše:
Ahoj, doporučíte mi někdo nějaký hotel na některém z ostrovů Řecka případně na Mallorce. Požadavky jsou hotel s bazénem, poblíž (nejlépe) hned u písečné pláže, strava all inclusive, aby tam moc nefoukalo, pozvolný vstup do moře, prostě hotel vhodný pro malé děti. Děkuji moc za doporučení
My se nedávno vrátili z Lefkady, a dosud by mě nenapadlo, že mě ještě může jakákoli dovolená u moře uchvátit. Ostrované jsou naprostí, totální pohodáři, auta tam ani na hlavní, největší spojovací silnici ostrova nejezdí víc než šedesát, spíš se tam jezdí průměrně tak třicítkou, nekrade se tam, pohodička, bezpečno, dobře vaří, jsou přátelští k Čechům, protože jsme tam k nim historicky hodně jezdili, čili i někteří umí trochu česky, některé restaurace mají menu v češtině.. A já si nepamatuji, kde jinde jsem viděla tak křišťálově čisté, nádherné, tyrkysovo modré moře.. Pláže jsou tam většinou kamenité, ale mají i písečné, na jižním cípu jsou spíš takové maličké místní s hospodou hned deset kroků od břehu moře, prostě pohodička, servis, vše pod nosem..
Akorát jsme tedy nebyli v all inclusive, ale naopak v apartmánu s vlastní stravou, protože ceny v ochodech tam mají příjemně nízké, navečeřet se v restauracích lze už cca od pěti euro a my jsme ty peníze, co bychom připlatili za hotel, dali radši do pronájmu auta a s prcky drandili po ostrově, takže jsme střídali moře s horami a jinými zážitky..
A jinak, kdybych chtěla mít veškerý servis, ochotné místní, pláž hned za hotelem a kvalitní úroveň zdravotnictví (pro případ..), tak razím s prťaty do Turecka, ovšem výhradně s nějakou německou cestovkou - to proto, že Němci tam mají „své“ hotely, kde mají Turky naprosto a dokonale vycepované, takže to tam šlape k evropské spokojenosti po všech stránkách..
@Sluka píše:
My se nedávno vrátili z Lefkady, a dosud by mě nenapadlo, že mě ještě může jakákoli dovolená u moře uchvátit. Ostrované jsou naprostí, totální pohodáři, auta tam ani na hlavní, největší spojovací silnici ostrova nejezdí víc než šedesát, spíš se tam jezdí průměrně tak třicítkou, nekrade se tam, pohodička, bezpečno, dobře vaří, jsou přátelští k Čechům, protože jsme tam k nim historicky hodně jezdili, čili i někteří umí trochu česky, některé restaurace mají menu v češtině.. A já si nepamatuji, kde jinde jsem viděla tak křišťálově čisté, nádherné, tyrkysovo modré moře.. Pláže jsou tam většinou kamenité, ale mají i písečné, na jižním cípu jsou spíš takové maličké místní s hospodou hned deset kroků od břehu moře, prostě pohodička, servis, vše pod nosem..
Akorát jsme tedy nebyli v all inclusive, ale naopak v apartmánu s vlastní stravou, protože ceny v ochodech tam mají příjemně nízké, navečeřet se v restauracích lze už cca od pěti euro a my jsme ty peníze, co bychom připlatili za hotel, dali radši do pronájmu auta a s prcky drandili po ostrově, takže jsme střídali moře s horami a jinými zážitky..
A jak jsou staré děti? Řešili jste nějak autosedačky?
@msonulka píše:
A jak jsou staré děti? Řešili jste nějak autosedačky?
No právě.. Syn tři roky, dcera dva roky.. Sedačky nekompromisně letěly s námi (na dovolené vždy sháním po bazarech něco, co mi nebude líto, když se zničí, protože doma jezdíme v BeSafe, a ty letištními personálu a jiným individuím nesvěřím), což byla zásadní chyba..
Už na letišti se na nás tak nějak podivně dívali, proč s sebou táhneme sedačky.. V autopůjčovně (doporučuji Alexe ve Vassiliki) se na nás dívali už úplně blbě (asi tak, jako kdybych přijela na výlov kaprů v Dior lodičkách) s tím, že autosedačky by nám klidně půjčili vlastní, ale že nejsou potřeba (to bylo něco pro moje uši), což dorazili dodatkem, že mají podsedáky (takové ty klouzavé placičky, co mi přijdou ještě nebezpečnější než zcela bez, navíc jsou pro zhruba náctileté..).. No jo, jenomže to jsem ještě vůůůbec netušila, jak to na ostrově chodí, a že ty sedačky jsou zrovna tady fakt úplně mimo.. Takže, abych to zkrátila, veřejně se přiznávám k tomu, že na Lefkadě mé malé děti jezdily nejen, že bez sedaček, ale ještě taky často mně na klíně na předním sedadle, a tak různě podobně. Lefkada je fakt bezpečná a v pohodě, tam piráti silnic (za ty dva týdny jsme potkali možná tři, víc ne) jezdí sedmndesátkou a najdou se pouze na hlavních tazích, protože jinde ani takhle rychle jezdit nemohou (serpentiny, kozy, báby, kněží, odstavená auta, a prakticky kdokoli, kdo se zrovna rozhodl procházet se kdekoli po silnici).
Ahoj chtěla bych se zeptat chtěly bychom jet na levnou dovolenou k moři myslíte že se vejdeme do 10tisic chceme jet autobusem a co vše se musí zařídit? Nikdy sme v zahraničí nebyly ale teď moc chceme díky za odpověď
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat chtěly bychom jet na levnou dovolenou k moři myslíte že se vejdeme do 10tisic chceme jet autobusem a co vše se musí zařídit? Nikdy sme v zahraničí nebyly ale teď moc chceme díky za odpověď
Záleží kolik vás je a kam. Jestli víc jak 2 tak moři asi leda k Baltu pod stan jestli to nemyslíš na osobu
Zrovna ted moc chcete? Nechapu. Radeji udelat hezkou dovolenou v Cechach nez chudou dovolenou v zahranici. I kdyz tevh 10 000 je málo i na Cechy.
@pikola byly bychom my 2 dospělé a 2 děti dávala sem si požadavek na net ale v Chorvatsku a autobusem to vychází 17tisic