Dovolená v DPN

Anonymní
24.5.24 19:26

Dovolená v DPN

Všechny vás zdravím, měla bych dotaz, jestli už tuto situaci někdo řešil a případně jak, byla bych moc vděčná za rady.

Jsem v DPN z důvodu vyhoření z práce (kam už se vracet nechci ale necítím se psychicky na to si momentálně hledat novou, takže jsem doma) a ráda bych změnila na chvíli prostředí, věřím, že by mi to moc pomohlo vyrazit někam za sluníčkem.
A můj dotaz tedy zní, je možné, aby lékař či správa, která to musí odsouhlasit schválila takovou možnost?

Předem děkuji za všechny reakce a všem, co jsou v podobné situaci jako já, posílám moc síly! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9060
24.5.24 19:29

Dej výpověď a můžeš si jezdit na dovolenou kam chceš a kdy chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.24 19:34

@Serpentini Děkuji za názor, ale je vzhledem k situaci naprosto zcestný.

• Citovat
  • Upravit
823
24.5.24 19:38

Jakoze si v neschopnosti poletís na dovcu k mori? 😂 😂 :palec: :palec: :palec:
To bys asi musela mít nějakou jinou diagnozu a i tak dost pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9192
24.5.24 19:39
@Anonymní píše: Více

Ahoj, nevím jistě, ale mám pocit, že lékař může změnit místo pobytu na neschopence, ale pokud chceš na dovolenou někam k moři třeba na týden, tak se obávám, že možná nepůjde. Ale je to otázka na lékaře, my to tady asi nerozlouskneme.

Ale myslím, že je možnost si třeba zažádat o lázně, nebo třeba nějaký psychoterapeutický pobyt na otevřeném oddělení někde, kde to de facto máš i jako lázně (například Sadská - detašované pracoviště PN Kosmonosy) a tím bys změnila prostředí a dala se třeba více do kupy.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8564
24.5.24 19:40

To určitě ne. Buď budeš na PN nebo budeš dovolenkovat, vyber si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21636
24.5.24 19:40

Pokud máš nějakou psychiatrickou diagnózu, tak by možná změna pobytu k moři mohla u revizního lékaře projít. Ale nebude to snadné a úspěšnost moc vysokou pravděpodobnost nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18232
24.5.24 19:54

Z webu cssz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9060
24.5.24 20:06

Zcestné je tvoje uvažování. Pokud se nechci vracet do práce a chci si jezdit na dovolené, tak je naopak výpověď zcela logickým krokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
24.5.24 20:13

Na neomezené vycházky nemáš šanci a touto žádostí bych revizáka vůbec neprovokovala. Na změnu pobytu do zahraničí rovněž ne (platí výše napsané). Teoreticky lze změnit místo pobytu po ČR, ale i zde platí vycházky (a už se mi stalo, že si to předali z Ostravy do Brna a kontrola v Brně proběhla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16358
24.5.24 20:47

Jako vtip dobrý, jinak fakt špatné uvažování. Z logiky věci, když jsi schopná někde cestovat, můžeš ukončit i PN a jít pracovat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
24.5.24 21:18

Doktor ti může změnit místo pobytu, ale samozřejmě i tam musíš dodržovat vycházky. Na zahraničí zapomeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HannaStt
24.5.24 21:18

„@Dahlia0409“ Je vidět, že jste nikdy nebyla v podobné situaci, že dokážete předpokládat, že člověk, který je vyhořelý zvládne změnit na pár dní prostředí, takže to automaticky znamená, že je schopen plně se zařadit do pracovního procesu, jste velice šťastný člověk.

• Citovat
  • Upravit
16358
24.5.24 21:23
@HannaStt píše: Více

Ne, ale když mám PN, tak nevymýšlím. Taky to má svoje pravidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HannaStt
24.5.24 21:26

@Dahlia0409 Já nevím, v jaké situaci se paní nachází, ale jsem na tom dost podobně a naprosto jí, chápu, nesoudila bych.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty