Dovolená v Egyptě 2013

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
216
29.5.13 09:03

Dovolená v Egyptě 2013

Dobrý den maminky, zajímalo by mě vy co jste byli nedávno v Egyptě s dětmi. Je tam bezpečno, pokud se pohybujeme v hotelu, co průjmy, je tam někde kolem soukromá nemocnice, na co všechno si dávat pozor? Ještě jsem v Egyptě nikdy nebyli, chystáme se tam tento rok poprvé. Mynulý rok jsme byli v Turecku a dcera (6let) odležela dva dny na kapačkách, chytla tam nějakou virózu, pořád zvracela, naštěstí nemocnice byla super a slovenský doktor ale po této zkušenosti se do Egypta docela bojím jet, hlavně kvůli těm břišním potížím. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
29.5.13 09:43

Tak to moc nechápu, proč teda letos Egypt? 8o S dětma bych raději jela třeba do Řecka.. Už kvůli lidem - i přes krizi jsou Řekové milí. Nechci aby to vyznělo blbě, ale v Turecku i v Tunisu jsem se cítila dobře jen v hotelu. Ale vylezeš ven a no nic moc. To raději Řecko, tam můžeš chodit kam chceš, všude tě pohostí.. Na děti jsou milí - zmrzlinky a tak. No to sice Turci taky, ale stejně.. V Řecku jsem se prostě cítíla lépe, daleko vítanější a víc v bezpečí. Je to prostě tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
29.5.13 09:58

Tak já nevím, ale když už jste měli jednou problémy a dcera si to neužila, tak proč jet znova do podobného? Já bych raději volila Řecko, Itálii, Španělsko, Bulharsko, všude je krásně a člověk se nemusí bát někam hodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
29.5.13 11:18

No ono třeba Řecko je ale cenově jinde než Egypt za stejný služby. My jsme se vrátili z Egypta teď 23.5. byli jsme tam s dětma 4 roky a 1,5 roku. Absolutně bez problémů, byli jsme v oblasti Marsa Alam, delegátka říkala že už si snad konečně uvědomili, že turisty v zemi potřebují. Dokonce jsme si od delegátky koupli prášky na ty jejich střevní potíže ale nakonec jsme je ani nepotřebovali, ale říkala jsem si pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
29.5.13 11:30

Ano, přesně proto chceme jet do Egypta. Je hezké že Řecko je bezpečnější a dá se chodit i ven z hotelu ale 20 000 za osobu??? Tak to jste mě trochu uklidnila, známy co byl v Egyptě už dvakrát tak říkal to stejné, že se dají koupit ty léky na průjmy ve zdejší lékárně. Jinak v Turecku to bylo jinak bez problému, krásná krajina a v pohodě jsme se mohli procházet ven z hotelu na místní tržnice i dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
29.5.13 11:31

@Laya No dcerky mají 3 a 6 a ty prášky by jsme si taky určitě koupili. A přes kterou cestovku jste letěli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
29.5.13 11:35

Nejlepe do apartmanu a varit si sami, do hotelu bych nesla ani nahodou, tot jsou rady me kamaradky, ktera tam jezdi uz ctyri roky s rodinou, jen proto, ze musi, v hotelu pry meli prujem celou dobu, ted uz jezdi jen do apartmanu s kuchynkou a jsou v pohode, osobne dobrovolne bych tam deti netahala

• Citovat
  • Upravit
216
29.5.13 11:38

@rachel55 To bychom si tu dovolenou moc neužili, kdybych měla každý den pořád vyvyařovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
29.5.13 11:43
@sisip píše:
@rachel55 To bychom si tu dovolenou moc neužili, kdybych měla každý den pořád vyvyařovat :)

aha, no tak to uz je vec nazoru, ja bych si ji uzila lepe, kdybych vedela, ze moje deti ji to, po cem jim nebude spatne, jinak nevim proc ve vedrech na dovolene vyvarovat, to snad staci zeleninove salaty, testovinove, nejake oblozene chleby a podobne ne? tomu nerikam vyvarovani

• Citovat
  • Upravit
216
29.5.13 11:49

Tak nevim jak u vad ale memu chlapovx by nestacili salaty a chleby oblozene :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
29.5.13 11:57

Letěli jsme s Fischerem na last minute. My byli v Egyptě podruhé a nikdy jsme ta neměli střevní potíže a to můj syn oblízne a sní kde co, no možá i proto má celkem vyvinutou imunitu :mrgreen: Upřímně do apartmánu do Egypta bych teda nejela. S vodou tam musí být problém i tak asi ne? My si teda dávali pozor co jíme, vynechávám zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
29.5.13 12:04

@sisip no popravdev takovych vedrech stacilo, ale to je jedno, kazdopadne ja dostala rady co se tyka Egypta do hotelu zkratka za zadnou cenu ne, ptala jsem se ji, zda se to treba nelisi pokud by jsme vzali nejaky lepsi hotel, navic urceny pro britskou klientelu, protoze ona i my zijeme v UK, rekla mi, ze ne, jedine varit si sami, tyhle zkusenosti ma nabrane i od slovenske lekarky, ktera tam nekolik let zije a ke ktere tam jezdi, ale muzete to vyzkouset, treba budete mit lepsi zkusenosti nez ona

• Citovat
  • Upravit
216
29.5.13 12:15

@Laya Takze jste nejedli co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
29.5.13 12:21

Ale jo jedli, jen zeleni a ovoce který se nedá oloupat, to je podle mě největší problém a pak voda, takže ne led do pití a nikdy jsme žádný problém neměli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
29.5.13 12:24

Ono asi záleží, jaký má kdo nároky, to se pozná i z recenzí, my byli v Egyptě dvakrát a pak jsme to proložili Tunisem a pak ještě Djerbou, ale Egypt zvítězil na první čáře a Evropu mám projetou - co se týká dovolených u moře skoro celou. Je pravda, že faraonova nemoc nás neminula, letos se chystáme poprvé i se synem (6let), ale hned v lékárně koupíme Antinal - snad se to tak jmenuje a budeme připravení, protože ten zabírá opravdu do pár hodin. Vždy jsme si vybírali 5hvězd. hotely a problém nikdy s ničím nebyl, letos máme hotel i s aquaparkem, ale nic levného to není, dítě je sice zdarma, ale dospěli tu dvacku platí. Nejezdíme ale každý rok, tak se to dá. A tam se utratí minimum, vše je all inclusive a nemusíme se starat o pití atd, max. jeden výlet lodí kvůli synovi, ale tam to bude dostačující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí