Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jela bych raději na hory. Než to pak odmarodit
Sousedi jsou dospělí a byly ve fakt luxusním resortu, nebudu jmenovat a přijeli opálení a třetí den byli oba doma s antibiotikama.
Pokud je dítko zvyklé cestovat a ty smířená s různými nemocemi, které na místě můžou nastat, tak bych jela v podstatě kamkoliv - s dobrým pojištěním. Musíš ale počítat s tím, že pokud takto reaguje, tak třeba celou dovolenou může proležet a ty s ním.
Jinak v zimě bych možná volila nějakou vyložené exotiku, právě kvůli teplotám, já zvažovala Kapverdy. Na Gran Canaria jsem byla s dětmi jeden rok v září a bylo tam docela větrno, v zimě bych tam nejela. Pro cestování a poznávání ostrova třeba dobré, pro koupání možná chladno. Stejně tak Tunisko - v květnu tam naše děti chodili sice v plavkách, ale bylo dost chladno a místní v šustákových soupravách
fotili české děti v moři.
Jestli není lepší ji v zimě do takových destinací netahat a zůstat někde poblíž..
nemusí být na takové extrémní změny stavěná
Myslim, ze 8let uz neni zadnej prdousek
,ted je asi obdobi treba na Dominikanskou republiku, nebo Isla Margaritu…Maledivy jsou asi jeste o dost drazsi a dal-tam jsem nikdy jeste nebyla, ale mam to spis spojene s romantikou pro dva
.a nebala vych se, adpon si zkratite zimu
.porad se v cestovce.ja rada vybiram na www.ltur.de ale je to v nj-tam uvidis, co se ted nejvic aktualne lita z Nemecka(a Nemci maji more v zime radi
).paradne si to uzijte
! sousedka poleti na Kapverdy koncem led a, dostali to od Jeziska, ale pry to tam neni moc jiste s pocasim
ja bych brala tu Dominikanskou ![]()
Příspěvek upraven 04.01.15 v 15:15
Gran Canaria v zime nemusi nyt vubec terno. V unoru jsem tam zazila dost hnusne pocasi. V breznu na Tenerife zase vichr jsko nikde jinde. Jedte do Alp.
Taky záleží, co od takové dovolené očekáváš - byli jsme v prosinci v Egyptě a na koupání to teda nebylo. Gran Canaria to bude podobné. Vyloženě zima nebyla, ale celý den foukal studený vítr.
Mám vyzkoušenou též Dominikánskou republiku taky v prosinci a to bylo super a jela bych hned. Během následující zimy jsme pak nebyli vůbec nemocní (a to já jsem celkem náchylná na různé virózky) - krásně jsme se vyhřáli, odpočali a hlavně celých 14 dní celé dny futrovali čerstvé ovoce a 100% ovocné šťávy z různého exotického ovoce. Služby byly taky výborné, prostě krom dlouhé cesty tam nebylo vůbec žádné negativum. Jak už tady zaznělo, 8leté už není žádné mimino (a já bych jela klidně i s miminem).
@Anonymní píše:
Ahoj…ráda bych znala Váš názor…kam by jste letěli na dovolenou s 8letým dítětem? Podotýkám, že od mala reaguje na destinace různě…v Itálii na Sardinii něco střevního dokonce s teplotama…Řecko angína…v Chorvatku v pohodě, Španělsko též…dali by jste s tak to starým dítětem třeba Maledivy nebo raději Gran Canaria? díky za názory…pardon za anonym…
tak pochybuju, že touhle dobou bude v těchto destinacích na koupání v moři.
Bratr se vrací z Kambodži, bylo tam 35st. a plno turistů.
V zimě se na Kanárech v moři nevykoupeš. Takže jedině za exotikou, nebála bych se toho, jenom to chce na delší dobu kvůli aklimatizaci. My pojedeme určitě příští rok než půjde malá do školy, pak se na tři týdny už asi neutrhneme.
Mame holky m3nsi, nedokazu si predstavit tak dlouhy let s nima. Bliz (egypt, tunis, kanary) je bud zima mebo blba politicka situace. Takze mi se jezdime vyhrat do termalu do madarska a nemeni, a bych
@spiky01 píše:
Mame holky m3nsi, nedokazu si predstavit tak dlouhy let s nima. Bliz (egypt, tunis, kanary) je bud zima mebo blba politicka situace. Takze mi se jezdime vyhrat do termalu do madarska a nemeni, a bych
prosím tě, kam jezdíte?
Celoročně je hezky na Kapverdách. Let 7 hodin. letěli jsme s dvouletou dcerkou a bylo to super.
Ahoj…ráda bych znala Váš názor…kam by jste letěli na dovolenou s 8letým dítětem? Podotýkám, že od mala reaguje na destinace různě…v Itálii na Sardinii něco střevního dokonce s teplotama…Řecko angína…v Chorvatku v pohodě, Španělsko též…dali by jste s tak to starým dítětem třeba Maledivy nebo raději Gran Canaria? díky za názory…pardon za anonym…