Dovolená vs mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dovolená vs mateřská
Zdravím,
Byla bych ráda, kdyby jste mi někdo poradil… Jsem na mateřské, mám 3měsíční dcerku. V práci mi zbývá ještě asi 14 dní dovolené… Na personálním, než jsem odešla, mi poradili, ať si vždy vyberu dovolenou na nějaký svátek, např na vánoce (teď vyšli blbě na víkend a to samé Silvestr), že mi to vyjde peněžně mnohem lépe…
Nevíte někdo zhruba o kolik lépe finančně to bude? Cca - nemyslím přesně, to nemůžete vědět ![]()
Jde mi o to, že je s tím docela papírování, posílat pokaždé do zaměstnání papír o přerušení mateřské, vést si mini evidenci, kolik dní dovolené mi ještě zbývá atd… Jestli se to vůbec vyplatí nebo jestli si to vybrat najednou…
Nesetkal jste se s tím někdo?
samozřejmě když tak se zeptám u nás na personálním…
Díky moc!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vždycky jsem čerpala dovolenou naráz mezi mateřskou a rodicakem. O tomto způsobu jsem teda ještě neslyšela a divím se, že se s tím chce nějaké personalistce/mzdovce dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakci… No právě, taky mi to přijde divné a ještě že by mi to radili
asi to také vyberu najednou, bude to nejlepší cesta…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechápu co tím chtěli u tebe v práci docílit, každopádně je naprosto normální si vybírat dovolenou vcelku po skončení mateřské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LilyJane píše:
Nechápu co tím chtěli u tebe v práci docílit, každopádně je naprosto normální si vybírat dovolenou vcelku po skončení mateřské.
Já to taky nechápu
a ještě divnější mi přijde, že to tak nikdo nedělal evidentně ![]()
Jako na personálním mi řekli: „neměl bych vám to říkat, ale když to uděláte takhle, tak je to pro vás mnohem výhodnější“
Začínám pochybovat jestli je to vůbec legální postup ![]()
Každopádně díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O způsobu přerušení mateřské jsem ještě neslyšela, možná to bylo myšleno tak, že zaměstnavatel nepřevádí dovolenou do dalšího roku nebo to krátí? Nicméně i kdyby to bylo možné, není už trochu pozdě žádat o tu dovolenou mezi svátky? O čerpání řádné dovolené mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou jsem žádala s předstihem. Klidně se ještě informuj konkrétní osoby, jak to bylo myšleno. Jinak bych se tedy tak dva měsíce nebo aspoň měsíc před koncem mateřské poptala účetního, na kolik dní dovolené máš nárok. O tolik dní si zažádáš v návaznosti na mateřskou a na to naváže začátek rodičovské dovolené. Teoreticky bys tu dovolenou mohla čerpat až po skončení rodičovské, ale tam se ty dny určitě krátí, tj. méně zaplacených volných dnů a tak by to bylo oproti doporučovanému postupu méně výhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O tom preruseni materske a cerpani dovolene jsem nikdy neslysela… Ja si veskerou nevycerpanou dovolenou vybrala pred nastupem na MD, prevadet jsem mohla, ale financne to pro me bylo lepsi ted, protoze se nahrada mzdy za dovolenou pocitala z mesicu, kdy byly odmeny. Mezi MD a RD si vyberu dovolenou, na kterou mi pristi rok vznikne narok, personalka a ucetni s tim pocitaji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
O způsobu přerušení mateřské jsem ještě neslyšela, možná to bylo myšleno tak, že zaměstnavatel nepřevádí dovolenou do dalšího roku nebo to krátí? Nicméně i kdyby to bylo možné, není už trochu pozdě žádat o tu dovolenou mezi svátky? O čerpání řádné dovolené mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou jsem žádala s předstihem. Klidně se ještě informuj konkrétní osoby, jak to bylo myšleno. Jinak bych se tedy tak dva měsíce nebo aspoň měsíc před koncem mateřské poptala účetního, na kolik dní dovolené máš nárok. O tolik dní si zažádáš v návaznosti na mateřskou a na to naváže začátek rodičovské dovolené. Teoreticky bys tu dovolenou mohla čerpat až po skončení rodičovské, ale tam se ty dny určitě krátí, tj. méně zaplacených volných dnů a tak by to bylo oproti doporučovanému postupu méně výhodné.
Ano pozdě to je, ale nechám si jí proplatit až mezi mateřskou a rodičovskou… Díky za tip, udělám to raději s předstihem ![]()
Jsem už přesvědčená, že takhle to bude nejlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cucajz píše:
Zdravím,
Byla bych ráda, kdyby jste mi někdo poradil… Jsem na mateřské, mám 3měsíční dcerku. V práci mi zbývá ještě asi 14 dní dovolené… Na personálním, než jsem odešla, mi poradili, ať si vždy vyberu dovolenou na nějaký svátek, např na vánoce (teď vyšli blbě na víkend a to samé Silvestr), že mi to vyjde peněžně mnohem lépe…
Nevíte někdo zhruba o kolik lépe finančně to bude? Cca - nemyslím přesně, to nemůžete vědět
Jde mi o to, že je s tím docela papírování, posílat pokaždé do zaměstnání papír o přerušení mateřské, vést si mini evidenci, kolik dní dovolené mi ještě zbývá atd… Jestli se to vůbec vyplatí nebo jestli si to vybrat najednou…
Nesetkal jste se s tím někdo?samozřejmě když tak se zeptám u nás na personálním…
Díky moc!!
Nevyjde to lepe. Nemá to na to žádný vliv. Dovolená se počítá z průměru z posledního čtvrtletí. A přerušením mateřské o ty dny přijdeš si myslím. Takže úplně nesmysl celý tento nápad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Nevyjde to lepe. Nemá to na to žádný vliv. Dovolená se počítá z průměru z posledního čtvrtletí. A přerušením mateřské o ty dny přijdeš si myslím. Takže úplně nesmysl celý tento nápad.
Moc díky za tvůj názor, když tady čtu diskuze, tak mi přijde, že se v těchto věcech vyznáš, na to že jsi chlap ![]()
Ještě že jsem to tak neudělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Presne tak, je to pitomost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit