DPČ a DPP u jednoho zaměstnavatele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.9.12 17:51

DPČ a DPP u jednoho zaměstnavatele

Ahoj,
nevíte prosím někdo, zda můžu mít u jednoho zaměstnavatele DPČ (na 4 hodiny denně)na dobu neurčitou a zároveň DPP (na 2 hodiny denně na dobu určitou, tak aby to vyšlo na těch 300 h za rok)? Jak by to bylo s daňovým prohlášením a slevami na dítě a poplatníka? Prohlášení o dani bych asi mohla podepsat jen jednou ne? A slevu uplatnit také jen jednou? Takže prohlášení bych podepsala na tu DPČ a tam si také uplatňovala slevy a u té DPP už nic? Jinak DPČ by byla na 8tis měsíčně a DPP na 4 tis. Bylo mi to takto nabídnuto, samozřejmě proto, aby zaměstnavatel ušetřil na odvodech, ale já k tomu nemohu nic kloudného dohledat a vůbec nevím, jestli se mi to takhle vyplatí.
Píšu raději anonymně, nemusí každý kdo mně tady zná vědět v jak zoufalé situaci ohledně práce už jsem, že uvažuji přijmout něco takového. Doufám, že někdo poradí nebo mně někam nasměruje. Díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
724
30.9.12 19:01

Ahoj,
je zcela běžné, že nejdříve máš DPP a pak až skončí, tak máš DPČ. Každopádně DPP ti nejde na důchod, neplatí se z něj zdravotní, do daňového přiznání se neřeší. (teda záleží na tom, jestli na DPP nevyděláš více jak asi 10000 měsíčně. Jinak náležitosti DPP a DPČ jsou dány v zákoníku práce. Přijde mi souběh na stejnou činnost divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
1.10.12 08:48

Dohody by asi musely být uzavřeny každá na jinou činnost, víc jsem k tomu nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat