Kolik stojí právník? Nechtějí mi dát odstupné

169
29.9.12 21:06

Kolik stojí právník?

Ahoj holky, prosim o rady :,(
mam se vratit po rodicovske do prace a vypada to ze me nechteji a delaji vse proto, aby nemuseli dat odstupny.
Nejdriv, ze me nemusi drzet misto, kdyz jsem si o nej 5let nerekla (materska me presla jedna do druhy)
Pak ze me misto daj, ale nocni smenu.
Pak ze budu tahat zbozi tezsi nez 50kg, a ze kdyz to nezvednu tak me za to muzou propustit..
Jeste, ze neprojdu vstupni lekarskou prohlidkou atd.
Me uz vysiluje se s nima dohadovat, a tak by me zajimalo kolik stoji asi tak pravnik, a jak to vubec s pravniky chodi?
myslim, ze na pravnika by dali a prestali vyhrozovat.Snad by to az k soudu nedoslo :nevim:
Plati se za radu, nebo az za jednani s druhou stranou? A kolik si berou? jsou placeni od hodiny?
Ma vyplata je minimum, tak aby to vubec stalo za to :,( :,(
Kdo mate jakoukoliv zkusenost s pravnikem tak piste. Diiik.
Jo, a je lepsi Judr nebo Mgr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
135
29.9.12 21:21

Jestli je Judr. nebo Mgr. nezáleží. Mgr. se vyznačuje tím, že ještě neabsolvoval rigorózní řízení, na jeho znalostech to nic nemění. Já když byla u právníka pro radu, tak chtěl 1000kč za hodinu, pak záleží na tom, jak dlouho s tebou danou situaci bude řešit. Tzn., když tam budeš třeba půl hodiny, tak zaplatíš 500kč. Já to takhle měla bez DPH, protože jsem nechtěla doklad. Za radu taky musíš zaplatit a odvíjí se časově. Pokud chceš přímo aby za tebe jednal s druhou stranou, tak tam by záleželo na tom, co by vše dělal a určitě by se s tebou na nějaké částce domluvil, dopředu by ti řekl, kolik si za to žádá.

Příspěvek upraven 29.09.12 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
29.9.12 21:21

Ahoj, tohle Ti asi nikdo z nás přesně neřekne-rozdíl v regionu, zkušenosti,,, budeš muset zvednout telefon a poptat se- hlavně hledej někoho kdo se zabývá prac. právem.
Na informaci kolik stojí hodinová konzultace máš právo a jsou zvyklí.
My jsme platili za 1hodinu konzultace s JUDr. a sepsání 2 smluv na koupi baráku 4.tis- střední čechy.
Rozdíl mezi Mgr a JUDr.-netuším.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
29.9.12 21:22

Zkusenosti nemam.
ale co to nejdrive zkusit v nejake internetove poradne? nebo by mely existovat i poradny zdarma. tchyne v nejake nedavno byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.9.12 21:24

Ahoj, odpovím Ti pouze na poslední otázku. Mezi Mgr a JUDr žádný rozdíl není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
29.9.12 21:28

Ahoj, je mi líto v jaké ses ocitla situaci. Asi bych se také poradila - na tom jestli je Mgr. nebo JUDr. až tolik nezáleží - rozdíl je jen v tom, že má rigorózní zkoušky, ale advokát má advokátní ať je Mgr. nebo JUDr. Najdi si na tomto seznamu http://vyhledavac.cak.cz/…/search.aspx Pokud budeš chtít bezplatnou právní poradu, zkus se obrátit na Českou advokátní komoru tady http://www.cak.cz/…s/detail.php?… Já bych se nebála i kdyby se platilo - pokud se pro některého z nich rozhodneš, klidně si zavolej, myslím, že na sekretariátu Ti budou ochotní sdělit cenu za jednorázovou poradu. Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
29.9.12 21:39

Vsem moc dik za rychle odpovedi :potlesk: :potlesk:
Na bezplatne pravni jsem se radila (internet a pote i prac. urad), vsude potvrdili me domnenky vyctene z pracovniho zakoniku. Jenze kdyz u zamestnavatele s tim operuji sama, tak me proste rika, ze nemam pravdu a ze tvrdim kraviny :twisted: no a bez pravniku je to tvrzeni proti tvrzeni.
To se mam v den nastupu dostavit do prace a cekat az me zazaluje, nebo jak by musel postupovat aby se me zbavil???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
29.9.12 21:44

Tak mi jsme bohuzel taky museli vyhledat pravnika, ta jedna chtela za pouhe 2 setkani, par telefonatu a vyzadani si dokumentu na soude 12 tisic :pocitac: Po teto zkusenosti jsme vyhledali jineho a u nej jsme platili 3 tis, a to jsme meli vic schuzek a opravdu nam moc pomohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
29.9.12 21:48

Náše právnička bere 2000,–/hod.,500,– za sepsání vyjádření. Jednou jsme byli 6 hodin u soudu, tam nám pak účtovala nějakou slevičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
29.9.12 21:56

@zolina Osobně bych možná opravdu nastoupila do zaměstnání a vyčkala co teprve zaměstnavatel udělá. Žalobu on osobně podle mne podávat nebude, proč by tak činil, když jsou s tím spojeny další výdaje. Právníka bych asi vyhledala v okamžiku, kdy by zaměstnavatel přikročil k výše uvedeným krokům - např. převedení na noční práci, nadměrná zátěž. Ale je pravda, že dopředu bys s právníkem mohla probrat, co by Ti mohlo hrozit a co opravdu zaměstnavatel udělat nesmí (což ale možná víš z té bezpl. poradny). Pokud by Ti z těch důvodů, které jsi uvedla dali výpověď, mohla bys naopak Ty podle mne zaměstnavatele žalovat o neplatnost rozvázání prac. poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
29.9.12 22:29

Mezi JUDr. a Mgr. pro tebe žádný rozdíl není :-), a není problém zeptat se dopředu, kolik si právník za radu a případné sepsání čehokoliv, co potřebuješ, vezme. Tipuji, že u většiny právníků to v tvém případě není moc, je to pro ně jednoduché a celkem jasné :-), protože místo ti držet musí. Do práce ale v daný den rozhodně nastup, to je důležité. A myslím, že pokud tu napíšeš konkrétní město, z kterého jsi, tak ti někdo šikovného a levného právníka poradí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
29.9.12 22:43

Vsem dik :palec:
urcite pravniky obvolam, jenze se zamestnavatelem jsem si domluvila schuzku v pondeli v pul devaty, a moc toho do ty doby nestihnu.
Chtela jsem jen orientacne vedet cenu, abych nemela v pondeli dvojitej sok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
29.9.12 22:57
@zolina píše:
Ahoj holky, prosim o rady :,(
mam se vratit po rodicovske do prace a vypada to ze me nechteji a delaji vse proto, aby nemuseli dat odstupny.
Nejdriv, ze me nemusi drzet misto, kdyz jsem si o nej 5let nerekla (materska me presla jedna do druhy)
Pak ze me misto daj, ale nocni smenu.
Pak ze budu tahat zbozi tezsi nez 50kg, a ze kdyz to nezvednu tak me za to muzou propustit..
Jeste, ze neprojdu vstupni lekarskou prohlidkou atd.
Me uz vysiluje se s nima dohadovat, a tak by me zajimalo kolik stoji asi tak pravnik, a jak to vubec s pravniky chodi?
myslim, ze na pravnika by dali a prestali vyhrozovat.Snad by to az k soudu nedoslo :nevim:
Plati se za radu, nebo az za jednani s druhou stranou? A kolik si berou? jsou placeni od hodiny?
Ma vyplata je minimum, tak aby to vubec stalo za to :,( :,(
Kdo mate jakoukoliv zkusenost s pravnikem tak piste. Diiik.
Jo, a je lepsi Judr nebo Mgr?

Já také řešila situaci v práci, sice jinou, ale já si zašla na úřad práce - tam mají pravníka a ten mi bezplatně poradil :-)
Zaměstnavateli jsem napsala, že jsem se radila s právníkem a hned se mnou začal mluvit jinak a všechno hned šlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat