DPČ smlouva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
10.9.24 10:25

DPČ smlouva

Zdravím, chci se jenom zeptat. Pracuju na DPČ s tím že jsem dala 10 dní dopředu vědět vedoucí, že potřebuju volno. Ta mi řekla že ne že nemá nikoho za mě. Volno jsem po ní nikdy nechtěla až teď. Může mi dát nějaký postih za to že prostě nepříjdu? Nebo můžu se nějak bránit? Děkuji :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
10.9.24 11:01

Na DPČ je výhodné právě to, že o nic žádat nemusíš a nepřijít můžeš v podstatě kdykoli. Nicméně ona pak s tebou může kdykoli ukončit smlouvu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.9.24 11:04

@unuděná a nemůže mi pak strhnout peníze z vyplaty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.9.24 11:07
@6329939 píše: Více

Vždyť dostáváš peníze za to, co odpracuješ. Jsi defacto brigádník. Když nic neodpracuješ, logicky nic nedostaneš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35435
10.9.24 11:09
@unuděná píše: Více

Ale i na dohody se vztahuje zákoník práce. Pokud má naplánovanou směnu na kterou nepřijde tak by po ní mohli chtít náhradu škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.9.24 11:11
@JancaS84 píše: Více

Otázkou je, co znamená „naplánovaná směna“. Když chce na dovolenou, tak si jednoduše nic nenaplánuje, to jí nemůže vedení nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.9.24 11:18

@JancaS84 pracuju jako uklízečka a ve smlouvě nemám napsaný daný objekt kde pracuju nebo kolik hodin mám pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8494
10.9.24 12:04

Podle §74 odst. 2 musí být rozvrh směn písemný a musíš s ním být seznámena nejdéle 3dny před začátkem směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.9.24 12:21

@Hanula1212 ten mi vedoucí nedala, tím pádem když prostě do práce nepříjdu nemůže s tím nic udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
10.9.24 12:22

No může s tebou dohodu ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.9.24 12:23

@lucad77 děkuji Vám všem za rady :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8494
10.9.24 12:32

Jak nedala? A jak víš, kdy máš směny? A kdy a kam máš přijít? Já bych si s ní promluvila. Myslím, že vždy se lze domluvit. Ale asi taky záleží na tom, jak moc o tu práci stojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.9.24 15:11

@Hanula1212 ano vím kde co a jak ale nemám to písemně ani na smlouvě napsáno. O práci stojím ale když potřebuju jeden den volno a není mi poskytnuto tak to je docela problém. Kdyby se mi něco stalo vážného tak bych asi taky musela přijít do práce protože za mě neni náhrada :D :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8494
10.9.24 15:28

@6329939 jako nevím, co chceš číst. Že je vedoucí blbá a nemá na to právo? Znovu: plánování mezd musí být minimálně 3 dny dopředu a písemně. To říká zákoník práce. To se nepíše do smlouvy. Musíte mít přece nějakou „tabulku“, kde je uvedeno, kdo kdy půjde pracovat. Nebo jak to máte zařízeno? To si jen tak říkáte per huba? Samozřejmě můžeš požádat o dovo, ale tu určuje zaměstnavatel. Já bych zašla za šéfovou, řekla bych jí, že podle zákoníku práce máš mít plán směn písemně dopředu a vzhledem k tomu že jsi ho nedostala k dispozici, nepočítala jsi, že budeš mít příští týden směnu. A že už máš nějaké plány, které tě stojí peníze. A jestli by to nešlo nějak udělat, že za sebe seženeš náhradu. Na jednu stranu se možná chytí za nos, že vám ty směny neplánuje, tak jak má, ale na druhou stranu musíš počítat s tím, že se s tebou může rozloučit. Co když opravdu za tebe nikoho nemá a pokud nebude ten objekt uklizen, tak dostane firma pokutu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.9.24 17:27

@Hanula1212 právě že nemám nic písemně napsané,,co a jak,, kde budu pracovat, jak dlouho a tak. Mám svůj objekt jen na ústní dohodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat