Úřad práce - nedostudovaná VŠ

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
126
7.9.24 19:05

Úřad práce - nedostudovaná VŠ

Dobrý den,

Ještě před nástupem do rodinné firmy jsem studovala na archivnictví na Univerzitě Palackého v Olomouci. Můžu do registračního formuláře uvést i tuto skutečnost. Ke státnicím mi tenkrát chyběly 2 zkoušky. Upřímně mnohem raději bych si hledala zaměstnání zaměřené spíše tímto směrem než ekonomiku.
Sice jsem ve firmě dělala 12 let ale nikdy jsem samostatně daňové přiznání a další výstupy pro úřady nedělal, spíše chystala doklady pro daňového poradce a účetní firmu, kteří nám je ve finále zpracovali.

Bojím se toho, že mi ÚP bude nutit místo v tomto sektoru přednostně. Byl to pro mě po celých 12 roků velice těžko uchopitelný obor, stres, buzerace a nezájem ze strany daňového poradce při jakémkoliv dotazu a prosbě.

Díky moc. Nevím vůbec co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12553
7.9.24 19:28
@Alishia29 píše: Více

Tak si mela dodelat toho archivare, dve zkousky fakt neni moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
7.9.24 19:34
@lilith1 píše: Více

Jenže to prostě nešlo, mimo moji neznalost která měla určitě lví podíl (studovala jsem před tím na nátlak rodičů podnikatelskou školu místo gymplu) byl obrovský převis studentů nad dostupnou doporučenou literaturou. Takže kdo neměl povinnou četbu ke zkouškám, toho na ní u samotné zkoušky doktorandi potopili i kdyby ostatní věci z vylosované otázky uměl na jedničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.24 19:38

@Alishia29 to jsme dvě ;-) mně chyběla jedna zkouška do státnic, BP odevzdaná a prostě nešlo to, nebyl čas, finance a pak už ani vůle :oops:

• Citovat
  • Upravit
547
7.9.24 19:39

Je úplně jedno co si studovala, když si studium nedodelala… Počítá se jen nejvyšší dosažené vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
7.9.24 19:46

Na odborne pozice ne nedostudovana vs malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18568
7.9.24 19:46

@Alishia29 mas titul? Nemáš, takže jsi to nezvladla a mas SŠ s maturitou. OC by jsi chtěla uvádět :nevim: navíc tolik let po škole bez praxe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5925
7.9.24 19:52

To je úplně jedno co si studovala, když to nemáš dokončené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8379
7.9.24 19:52

Tak logicky se tam píše nejvyšší DOSAŽENÉ vzdělání - fakt nikoho nebude zajímat, že ti chyběly 2 zkoušky. Takže to tam nepiš.
Jinak pokud bys to tam napsala, tak budou chtít diplom - tem logicky nemáš, takže ti to prostě škrtnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
7.9.24 19:55
@hospodki píše: Více

No já jsem v rámci času po práci spolu napsala knížku o historii naší obce. Teďka zrovna pracují na genealogickèm rozboru obyvatelstva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
7.9.24 19:59
@Anonymní píše: Více
Já měla diplomku taky hotovou. Holt smůla ale to je život…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
7.9.24 20:06

Tak zcela jistě nebylo příčinou nedostudovani to, že jsi nesehnala povinnou literaturu… ale to je už jedno. Uvádí se nejvyšší dosažené vzdělání, to je u tebe střední s maturitou. Je jedno, kolik škol a v jakém stádiu jsi nedokoncila. Pokud jsi autorkou nějaké knihy, seriozniho článku atp, co se týká náplně práce, o kterou se uchazis, to samozřejmě uvést můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
7.9.24 20:10
@Midaku píše: Více

No psala jsem k 230 výročí založení naší obce takovou brožurku. Asi 40 stran o historii naší obce. Jsme malincí víc sehnat nešlo. No a přes ACTA Publica jsem každému sepsala kdo kdy ve kterém domku žil, kolik měli dětí atd. Ještě jsme s mamkou chodily do archivu studovat listiny svázané s historií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76123
7.9.24 20:10

odpovídám jen na jednu tvou otázku - ÚP ti nebude nutit místo v žádném sektoru přednostně, ÚP už roky místa nepřiděluje, místo si musíš najít sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76123
7.9.24 20:12

no to je hezké, ale pro hledání práce naprosto nepodstatné,
u nás sepsala velkou tlustou knihu se spoustou fotek lidí, domů, zvyků obce paní, která pracuje jako hospodářka na zvláštní škole ve městě, baví ji to celý život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat