Odchod i s klientelou…
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
@JancaS84 klasickou dohodu, bez zadnych pojisteni proti tomuto…
Jeste jsem ji rikala pred par tydny, ze misto sebe budu brat novou holku a ze ji budu muset vymyslet nejakou konkurencni dolozku, ze cizim lidem neverim aby neodesly s klientelou. A ze jsem rada, ze ji muzu verit. Jeste jsem se ji takhle sverovala, brala ji jako pravou kamaradku. A ona uz za zady stradala velky plany..
- Upravit
No bohužel byznys a přátelství moc dohromady nejde. Asi se dalo čekat, že když odejde, půjdou její klientky s ní - to je přeci pochopitelné
Načasovala si to teda pěkně blbě, to je pravda. Tak alespoň ty tvoje zákaznice můžeš svěřit nějaké nové šikovné holčině, ne? Spousta žen ráda chodí pořád na stejné místo, i kdyby se personál obměnil. Podporu a shánění nové klientely můžeš zvládnout asi i z domova během RD. Obávám se, že proti tomuto se bojovat moc nedá ![]()
@unuděná to nevim, ja kdyz odchazela z jednoho salonu a platila domluva nepretahovat klientky, tak jsem pri odchodu proste holkam rekla, ze at se nezlobi, ale ze uz ke mne dal chodit nemuzou….
- Upravit
@Anonymní píše: Více
To jsi sice hodná, ale co není psáno, není povinné
Obávám se, že toto je běžná praxe v mnoha odvětvích, zvlášť tam, kde si vytvoříš na klientelu nějakou vazbu.
Práce a přátelství by se nemělo kombinovat. Bohužel se u tebe naučila co se dalo a teď půjde vlastní cestou. Upřímně já zase chápu, že s ní půjdou i klientky - já být s ní spokojená jako klientka tak taky půjdu raději s ní, než kdybych si zvykala na někoho nového ![]()
Přijde mi normální, že pokud s ní jsou lidé spokojení, tak že půjdou za ní. Taky jsem nevyměnila svojí kadeřnici za jinou když začala dělat jinde. Prostě k ní chodím jinam.
A že chce dělat jinde je taky její právo, sice jsi ji zaučila atd, ale nikde není psáno, že pak musí zůstat u tebe. Myslím, že hodně kadeřnic, kosmetiček a dalších holek v tady těch oborech se někde zaučí a pak jdou dál.
@Pajjjina píše: Více
Ale pak nemá tvrdit, že zůstane. To je docela podraz. Samozřejmě na odchod právo má a klientky se mají právo rozhodnout.
@Anonymní píše: Více
Vrazila jsi do ní svůj čas i peníze, zaučila jí, nechala jí aby si to rozjela. S tím že jednou odejde jsi měla bohužel počítat, a klientky které s ní jsou asi spokojené, když k ní budou chodit i dál, přejdou k ní. To je asi docela běžné. Nějak nechápu, proč by ti měla platit za klientky? Jak si za ně ty platila?
Teď jsi těhotná, tak jim je jasný, že na ně nebudeš mít čas. Takhle to prostě chodí. Příště si už snad dáš pozor, a budeš se věnovat svému podnikání.
@Havlova píše: Více
Podraz to je, a dost velký. Ale co s tím nadělá? Já nechápu, proč do ní vrážela tolik energie, peněz atd.
@arinecka píše: Více
Pasovala se do role majitelky a managerky a zapomněla, že by měla svou klientelu budovat pro sebe no. Je to naprd, ale taky myslím, že se s tím nic nenadělá.
Je to sice nepříjemné, ale mě to přijde vyčůrané i od tebe. Není tvůj zaměstnanec, takže si může jít, kam chce.
Holt si myslela, že je to opravdu kamarádka a že to potáhnou spolu. Příště už to zcela jistě neudělá.
No proč, protože bude inkasovat procenta a to jí zajistí příjem. Žádná panenka Maria to taky není.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobry den,
stala se mi takova, pro me doslova katastrofalni vec…
Mam kosmeticky salon zamereny na prodluzovani ras. Rasy sama delam uz 11 let, delala jsem ruzne pod nekym a pred rokem jsem se rozhodla, ze si udelam sve krasne mistecko. Klientek uz jsem mela strasne moc a take jsem chtela zvolnit, proto jsem zaucila kamaradku, dodelala si kosmeticky kurz a nastoupila pode me na dohodu. Zarizovala jsem ji vse od prac. mista a vsech potrebnych veci pres material, rezervacni system a proste vse, ze nemusela nic resit, prisla, oddelala praci a sla domu s cistou hlavou. Za to mi odvadela procenta. Cely rok jsem ji budovala svymi penezi za reklamy (desetitisice) a svym casem a silami (prace na soc. siti, vycerpavajici odepisovani, chozeni s letaky… ) klientelu, aby ji mela opravdu full a mohla odejit ze sve prace. Klientky, ktere jsem nepobrala ja ji nestacily na full time. Za rok si udelala uplne plnou klientelu, teda spis ja ji ji udelala, ona neprivedla ani jednu klientku. Ja ji pred mesicem oznamila, ze jsem tehotna. Ptala jsem se ji, jak to vidi nadale, zda se na ni mohu 100%ne spolehnout, a ze kdyby chtela odejit, tak at mi rekne aspon mesic predem, ze ted potrebuji byt proste v klidu. Dusovala se, ze ano, ze zustava spokojena a vse je v poradku. Zaroven jsme se domluvily, ze ji predam i cast svych odpolednich dlouholetych klientek, protoze jsem chtela uz pomalicku koncit, nedavam to skrz zada a nebyva mi tam dobre.
holky, napada Vas, jak tohle resit? Treba pravne, jako usly zisk, nebo neco podobneho? VIM, ze ty lidi nejsou veci, VIM, ze nejsou muj majetek, ale tohle prece nemuze… dokonce jsem ji nabidla, ze ty lidi muze odkoupit, ze ja za ne “taky platila” a na to se mi vysmala, ze jsem psychopat. Ja tady rok neco budovala, co jsem myslela, ze funguje, odkud muzu v klidu odejit starat se o miminko a ona toto udela, uplne bez predchoziho naznaku!!! Najednou jsem bez prijmu a bez lidi… nenapada Vas nekoho, co s tim? Zkousela jsem nektere lidi kontaktovat, ale napsali mi, ze ja stejne pujdu na materskou a ze k nikomu novemu u me nechteji…
Vse bylo domluvene.
Holky, predstavte si, ze me nechala odjet ve ctvrtek na dovolenou, aby mi v pondeli jen napsala, ze z duvodu, ze tu praci nezvlada ihned od druheho dne konci a ja si mam s lidmi udelat co chci. Myslela jsem, ze tady na dovolene me tehotnou svihne. Jenze to neni to nejhorsi. Delala hroznou chudinku, jak ma zdrav. problemy, ze nemuze jit uz ani jeden den atd. a ja se s ni teda nakonec domluvila, ze dobre. Jenze pak z ni vylezlo, ze pujde jinam pracovat a bere si nektere lidi!!! To jsem ji rekla, ze to v zadnym pripade, ze jim ma rict, ze konci uplne, protoze ja ty klientky platila svymi penezi a casem a nemuze prece ze dne na den odejit a vzit mi podstatnou cast prijmu. Byla uplne jak silena. Nakonec se postupne dozvidam, ze si lidi bere temer vsechny a jeste me asi i pomlouva. Vzdy jsem se k ni chovala skvele a snazila se, aby se ji pracovalo dobre a ona me takto vyuzila v me nejzranitelnejsi chvili