Odchod i s klientelou…

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
40391
5.9.24 12:18
@Anonymní píše: Více

U Tebe je riziko, že jak je vyškolíš, situace se bude opakovat.

V podstatě u všech profesí, které jdou dělat na IČO (kadeřnice, masáže, nehty, obchody, hospody, řemeslníci atd.) to dopadá tak, že když je zaměstnanec chytrý a pracovitý, chce se časem osamostatnit.

Hlavně pokud je chytřejší než jeho zaměstnavatel, tam to je pravidlem. :)

• načítám...
101536
5.9.24 12:21
@unuděná píše: Více

No, na cca 14 dnů ji napíše víceméně každý, když někdo dobře simuluje… Jo a taky pak může přijít na den do práce a zkusit jiného doktora, pak to všechno zakvaká zakladatelka. :nevim:

• načítám...
19784
5.9.24 12:22

To je sice možné, ale není to právní argument pro soudní vymáhání čehokoliv.

• načítám...
Anonymní
5.9.24 12:23

Konkurencni dolozka je usmevna. Vis, ze ona si pak najde praci, kde bude mit mene penez mimo obor a ty ji budes ten rok doplacet do toho co mela u tebe :mrgreen:

• Upravit
428
5.9.24 12:26

Ale tys ty peníze nevrážela do té holky, ale do sebe. Čím větší klientelu měla, tím víc peněz jsi měla ty. Takže reálně to byla investice do tebe.

• načítám...
BananovaSusenka
5.9.24 12:28

No musím říct, že mi při čtení cukají koutky. Pracovala jsi někdy jako zaměstnanec a dávala výpověď? Protože mi tohle přijde až směšné a připomíná jednoho workoholika šéfa. :mrgreen: No aspoň máš lekci do budoucna.

„Zarizovala jsem ji vse od prac. mista a vsech potrebnych veci pres material, rezervacni system a proste vse, ze nemusela nic resit, prisla, oddelala praci a sla domu s cistou hlavou“ To je jedna z výhod zaměstnanců - pracovní místo většinou obstarává zaměstnavatel/vedoucí.

„Cely rok jsem ji budovala svymi penezi za reklamy (desetitisice) a svym casem a silami (prace na soc. siti, vycerpavajici odepisovani, chozeni s letaky… )“ A důvod? Chtěla to? Stála o to? Tos dělala pro svůj salon, ne pro ni.

„Delala hroznou chudinku, jak ma zdrav. problemy, ze nemuze jit uz ani jeden den atd. a ja se s ni teda nakonec domluvila, ze dobre. Jenze pak z ni vylezlo, ze pujde jinam pracovat a bere si nektere lidi!!!“ Víš, většina lidí, když odchází nechce říkat šéfovi proč a kam jdou. Je to pro ně neunosné zůstat, i když nic neřeknou. A bere lidi? Jak? Jako rukojmí? Že jí někdo slíbí, že přijde za ní o ulici vedle, neznamená, že opravdu přijde.

• Upravit
19784
5.9.24 12:29
@j.a.n.i1 píše: Více

Pokud je to pracovní smlouva podle zákoníku práce, dohoda o pracovní činnosti podle zákoníku práce nebo nějaká závislá činnost, například manažerská funkce. Říká se tomu zlatý padák. Prostě konkurenční doložka musí být v těchto případech kompenzována, jinak je neplatná.

Ale pozor, viděl jsem judikaturu ke konkurenční doložce k jinému typu smlouvy, myslím, že se jednalo o obchodního zástupce na IČ. Měl konkurenční doložku bez kompenzace, nedodržel ji a soud prohrál. Divil jsem se tomu (obchodní zástupci jsou v mých očích větší chudáci, než manažeři a nemají zas takový přístup k exkluzivním informacím), ale je to tak.

• načítám...
Anonymní
5.9.24 12:32
@eumedon píše: Více

Zlatý padák neni konkurenčni doložka, ale nestandardni odstupne, treba rocni, nebo dvourocni mzda.

Ale nabidnout mi konkurencni dolozku jako zamestnanci, beru hned a naplanuji si rok pohody :mrgreen:

• Upravit
19784
5.9.24 12:33
@ritterqa píše: Více

No, „reálně investice do tebe“… Asi tak, jako když investuješ do věci, která ti neříká pane, třeba do pronajaté. Seješ, ale sklízet může někdo jiný.

• načítám...
Anonymní
5.9.24 12:33

@unuděná my se snazili skoro rok… k cemu by tam ten zastup byl, kdyz by nemel klientky. Myslela jsem, ze 9 mesicu staci na to aby me nekdo postupne zastoupil.

• Upravit
104
5.9.24 12:36

.

• načítám...
Anonymní
5.9.24 12:37

@j.a.n.i1 Tak to jsem nevedela… na to jsem se tady prave ptala. Tak to mam chut se na to vykaslat, protoze zase do nekoho vkladat rok usili skolenim a shanenim klientek atd. aby pak zase odesel… tady se asi byznys vybudovat neda.

• Upravit
53190
5.9.24 12:41

Já myslím, že dá. Ale musíš zaměstnancům nabídnout takové podmínky, že se jim nevyplatí odejít dělat sami na sebe. A to dohoda prostě není, nemají z ní žádné benefity, dovolenou, neschopenky, pojištění atd. :nevim:

• načítám...
101536
5.9.24 12:49

I kdyby si našla lépe placenou, tak pro platnost té doložky ji musí platit minimálně půlku výdělku.

• načítám...
40391
5.9.24 13:37

Dá se, ale nemůžeš to stavět na lidech, které máš na dohodu, kteří mohou kdykoliv odkráčet.

A počítat s tím, že budeš pořád chodit do práce a dělat si spoustu věcí sama, jako bonus tam můžeš mít někoho dalšího, ale ten pokud se mu nevyplatí tam být, bude za chvíli pryč.

Já tady znám majitele tetovacího a piercing. salonu, který s tím začínal po revoluci a ten si do prostor dávno bere někoho mimo svůj obor, třeba nehtařku atd.
Protože když zkoušel před dávnými lety si vyškolit někoho k sobě, tak ten pravidelně po čase odešel dělat na sebe.

S jedním, který si otevřel svůj salon kousíček od něho, byl hodně ve sporu, ale nenadělal nic.
Jsou tam pořád, dva tetovací salony skoro vedle sebe, tak to prostě je… :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat