Odchod i s klientelou…
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
U Tebe je riziko, že jak je vyškolíš, situace se bude opakovat.
V podstatě u všech profesí, které jdou dělat na IČO (kadeřnice, masáže, nehty, obchody, hospody, řemeslníci atd.) to dopadá tak, že když je zaměstnanec chytrý a pracovitý, chce se časem osamostatnit.
Hlavně pokud je chytřejší než jeho zaměstnavatel, tam to je pravidlem. ![]()
@unuděná píše: Více
No, na cca 14 dnů ji napíše víceméně každý, když někdo dobře simuluje… Jo a taky pak může přijít na den do práce a zkusit jiného doktora, pak to všechno zakvaká zakladatelka. ![]()
To je sice možné, ale není to právní argument pro soudní vymáhání čehokoliv.
Konkurencni dolozka je usmevna. Vis, ze ona si pak najde praci, kde bude mit mene penez mimo obor a ty ji budes ten rok doplacet do toho co mela u tebe ![]()
- Upravit
Ale tys ty peníze nevrážela do té holky, ale do sebe. Čím větší klientelu měla, tím víc peněz jsi měla ty. Takže reálně to byla investice do tebe.
No musím říct, že mi při čtení cukají koutky. Pracovala jsi někdy jako zaměstnanec a dávala výpověď? Protože mi tohle přijde až směšné a připomíná jednoho workoholika šéfa.
No aspoň máš lekci do budoucna.
„Zarizovala jsem ji vse od prac. mista a vsech potrebnych veci pres material, rezervacni system a proste vse, ze nemusela nic resit, prisla, oddelala praci a sla domu s cistou hlavou“ To je jedna z výhod zaměstnanců - pracovní místo většinou obstarává zaměstnavatel/vedoucí.
„Cely rok jsem ji budovala svymi penezi za reklamy (desetitisice) a svym casem a silami (prace na soc. siti, vycerpavajici odepisovani, chozeni s letaky… )“ A důvod? Chtěla to? Stála o to? Tos dělala pro svůj salon, ne pro ni.
„Delala hroznou chudinku, jak ma zdrav. problemy, ze nemuze jit uz ani jeden den atd. a ja se s ni teda nakonec domluvila, ze dobre. Jenze pak z ni vylezlo, ze pujde jinam pracovat a bere si nektere lidi!!!“ Víš, většina lidí, když odchází nechce říkat šéfovi proč a kam jdou. Je to pro ně neunosné zůstat, i když nic neřeknou. A bere lidi? Jak? Jako rukojmí? Že jí někdo slíbí, že přijde za ní o ulici vedle, neznamená, že opravdu přijde.
- Upravit
@j.a.n.i1 píše: Více
Pokud je to pracovní smlouva podle zákoníku práce, dohoda o pracovní činnosti podle zákoníku práce nebo nějaká závislá činnost, například manažerská funkce. Říká se tomu zlatý padák. Prostě konkurenční doložka musí být v těchto případech kompenzována, jinak je neplatná.
Ale pozor, viděl jsem judikaturu ke konkurenční doložce k jinému typu smlouvy, myslím, že se jednalo o obchodního zástupce na IČ. Měl konkurenční doložku bez kompenzace, nedodržel ji a soud prohrál. Divil jsem se tomu (obchodní zástupci jsou v mých očích větší chudáci, než manažeři a nemají zas takový přístup k exkluzivním informacím), ale je to tak.
@eumedon píše: Více
Zlatý padák neni konkurenčni doložka, ale nestandardni odstupne, treba rocni, nebo dvourocni mzda.
Ale nabidnout mi konkurencni dolozku jako zamestnanci, beru hned a naplanuji si rok pohody ![]()
- Upravit
@ritterqa píše: Více
No, „reálně investice do tebe“… Asi tak, jako když investuješ do věci, která ti neříká pane, třeba do pronajaté. Seješ, ale sklízet může někdo jiný.
@unuděná my se snazili skoro rok… k cemu by tam ten zastup byl, kdyz by nemel klientky. Myslela jsem, ze 9 mesicu staci na to aby me nekdo postupne zastoupil.
- Upravit
@j.a.n.i1 Tak to jsem nevedela… na to jsem se tady prave ptala. Tak to mam chut se na to vykaslat, protoze zase do nekoho vkladat rok usili skolenim a shanenim klientek atd. aby pak zase odesel… tady se asi byznys vybudovat neda.
- Upravit
Já myslím, že dá. Ale musíš zaměstnancům nabídnout takové podmínky, že se jim nevyplatí odejít dělat sami na sebe. A to dohoda prostě není, nemají z ní žádné benefity, dovolenou, neschopenky, pojištění atd. ![]()
I kdyby si našla lépe placenou, tak pro platnost té doložky ji musí platit minimálně půlku výdělku.
Dá se, ale nemůžeš to stavět na lidech, které máš na dohodu, kteří mohou kdykoliv odkráčet.
A počítat s tím, že budeš pořád chodit do práce a dělat si spoustu věcí sama, jako bonus tam můžeš mít někoho dalšího, ale ten pokud se mu nevyplatí tam být, bude za chvíli pryč.
Já tady znám majitele tetovacího a piercing. salonu, který s tím začínal po revoluci a ten si do prostor dávno bere někoho mimo svůj obor, třeba nehtařku atd.
Protože když zkoušel před dávnými lety si vyškolit někoho k sobě, tak ten pravidelně po čase odešel dělat na sebe.
S jedním, který si otevřel svůj salon kousíček od něho, byl hodně ve sporu, ale nenadělal nic.
Jsou tam pořád, dva tetovací salony skoro vedle sebe, tak to prostě je… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat