Odchod i s klientelou…
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
- Upravit
@e-Surfařka odepisovala jsem jine slecne, Vas jsem pochopila. Spis jsem se chtela sverit s tim, jak se ke mne zachovala..
Uz jsem delala ve vice salonech a normalne to takhle funguje, ze je tam treba 6-7 holek a odvadi procenta a majitelka salonu chodi na par lidi denne nebo vubec a ma normalne pasivni prijem. Nikdy mi to neprislo nijak divne, majitel ma s provozem salonu nejen velke starosti, ale financni a jine vylohy, ktere bezny clovek nevidi.
Nebo jako sef treba Apple si vezme vsechny prijmy, odecte vydaje a zbyle penize rozpocita vsechny rovnym dilem pro sebe a rovnym pro sve zamestnance, nebo nechapu.
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Hele nic
možná se někomu povede ti ten základ vysvětlit tak, abys to pochopila.
Jedna moje známá se nechala zaměstnat (obor psát nebudu), vše se naučila a pak s jednou kolegyni odešly a rozjely podnikání na sebe. Pak ta moje známá otěhotněla a víš co? Ta její kamarádka ji udělala to samé, co udelaly původnímu zaměstnavateli. Všechny klienty si přebrala. A není to v mém okolí jediný případ.
Bohužel se ti to může stát opakovaně, protože takhle to opravdu chodí. ![]()
Jestli fakt podnikáš, tak se na to vykašli rovnou. Protože k těm tvým výpočtům - ty jí vezmeš 50% výdělku, ze kterého jde cca 35% na náklady, cca 15% pro tebe. Cena materiálu a prostor by byla o. k., ale ty přemrštěný ceny reklamy a kurýra na tvůj salon, jako co jí je sakra do toho, že nebudeš finančně nejgramotnější a vyhodíš 30litrů za kurýra (brigády na roznos letáků vždycky byly a jsou za pár korun)? Ani trochu se nedivim, že takový věci asi nechtěla dotovat. A jí teda zbyde taky 50%, ze kterých dá kolik na odvody? Cca 20-25%? Když vidim, jak to vedeš, neplatí třeba ty odvody z celkovýho výdělku i těch 50%, co jí ty vezmeš? Protože kdyby jo, tak ona by ze svých 50% zaplatila odvody ale z kompletní částky sta procent, což je nějakých 20-25%, takže by jí ve výsledku zbylo 25-30%. Pecka, práce snů!
@Sára 1 Je to strasne… pritom ja se s ni ale chtela domluvit, prislo mi naprosto fer, aby treba mesic u me dodelala a ja si mezitim nabrala jinou slecnu a zacala ji postupne delat klientelu a nebyl by ten odchod tak nahly a bolestivy pro me… nebo se domluvit tedy na nejake jednorazove castce, jako kompenzaci za ty klientky, ktery me staly tolik casu a penez. Proste pro tohle neexistuje zadna omluva… ja uz takhle ze dvou salonu odchazela ale v zivote bych si nedovolila se takhle zachovat, protoze ikdyz jsem to tak predtim nevidela a myslela si, ze ty klientky jsou MOJE, protoze chodi za mnou, tak pozdeji jsem zjistila, ze nebyt te majitelky a jejiho dosahu reklam apod., nikdy bych nemela ani 10% z te klientely.
- Upravit
Tak když máš na tu práci dalších 50 zájemců, tak co řešíš?
Jako brát si 50,% je za mě dost za hranou. A nezlob se na mě, ale mě jako zákazníci vaše spory nezajímají. Já půjdu tam, kam budu chtít a rozhodně mi jako zákazníkovi nikdo nebude nic nařizovat.
@e-Surfařka Jo, takze 30 tisic za kuryra za 10 mesicu Vam prijde jako hodne? Nebo za reklamy? Nebyt tohohle vseho, chodi si dneska na 2 lidi denne a ne na 7. A z takovyho platu, jakej u me mela, si ty odvody 6tis. platit mohla uplne v pohode stejne jako ja nekolik let v salonech predtim.
- Upravit
@Sára 1 píše: Více
Přesně, je to úplně běžná praxe. Nevim, proč se zakladatelka tak strašne diví ![]()
Holky, taky me ted napadlo, ze si za ty rasy bereme opravdu minimum oproti konkurenci v nasem meste, nepouzivame zadne Ali materialy jako ostatni, ale opravdu kvalitni drahy material… takze Vam se zda sice 50% jako silenych, ale s nasimi cenami je to za ty naklady proste minimum. Kdybychom si braly za doplneni jako v jinych salonech, tak by mi stacilo tak 30% z castky na pokryti nakladu a neco malo pro me…
- Upravit
Jo, 30 tis.za kurýra je finanční negramotnost. A rozhodně bych to nikomu nechtěla sponzorovat. A pokud u tebe měla tak super plat, tak odvody rozhodně neměla 6 tis. Tak se prvně rozmysli, jakej plat že to u tebe teda vlastně měla. Protože odvody 6 tis. odpovídaj platu 30 tis. (v hrubym)
A to je fakt super plat
To je úplná pecka bez dovolených. Ale vzhledem k tomu, že čekáš, že by ti pár holek mělo těma deseti procentama, co ti z nich zbyde, zajistit příjem 100tis., tak by ten plat asi měla mít o dost vyšší, ne? A tim pádem i podstatně vyšší odvody, než píšeš. Takže myslim, že než jí začneš počítat, jak se měla dobře, by to chtělo se trochu naučit počítat. Nebo aspoň využívat mzdový kalkulačky. A je dost hrozný, když někdo, kdo údajně podniká a zaměstnává, vůbec nerozumí výpočtu mzdy/odvodů. Protože jinak nazývat 30 hrubýho (což pasuje k odvodům 6tis.) super platem
To naopak vypadá, že byste musely být na hodně velký vesnici, aby se to považovalo za super vejvar
A jakou dohodu, že to máte? Nemělas ty odvody třeba odvádět ty?
Příspěvek upraven 08.09.24 v 13:43
@MiaBea Ono brání si těch 50% je hlavně na hraně zákona. A je jedno, že zakladatelka má z toho jen 10%. A aby si na zakladatelku finančák za par let nedošlápl, že dotyčná byla vlastně její zamestnankyni a bude chtít po zakladatelce doplatit socku a zdravku.
A nejsou to plané řeči, je to fakt.
Můžeš mít takhle nastavený byznys, že ti prostě vydělávají ostatní. Ale musíš počítat s tím, že se přesně tato situace může stát a mít lidí víc a mít i bokem něco nasetrene.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@terien Tak jestli nebude, tak pak nechapu, proc by vubec u me mel nekdo delat, kdyz z neho nesmim mit podle Vas vubec zadnou provizi. Nekdo rad oceni klid, ze prijde do prace, oddela si klientky a s cistou hlavou jde domu a nemusi si doma sedat kazdy den na 2-3 hodiny nad odepisovani klientkam a reseni jejich terminu, uprave fotek a budovani soc. siti, nemusi objednavat material, nemusi v salonu uklizet a kupovat tam zadne veci jako toaletak apod., nemusi byt o vecerech a vikendech na telefonu, prat textil ze salonu, delat veci na webu a v rezervacnim systemu… ja tuhle administrativu a spravu salonu jako takoveho beru jako svoji “domaci brigadu” za kterou si beru tech cca 10% na ktery tak nadavate, ze na nekom rejzuju… asi nemate vubec predstavu, co ja vsechno platim, rezervacni system za 20tisic na rok, SMSky klientkam, webovky, to jsou vsechno dalsi veci, ktery nikdo nevidi, proc bych je mela nekomu dotovat? Vzdyt pokud bych z toho cloveka nemela ani tak drobnou provizi, proc bych tam mela nekoho trpet? To radsi tam budu opravdu sama a budu mit sve pohodli, nez se s nekym delit. O placeni najmu mi teda vubec nejde.