Odchod i s klientelou…
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
Jenže ona není žádný tvůj zaměstnanec, chápeme?
Je to riziko, se kterým je třeba počítat. Běžně se děje třeba v advokacii. A to tam jsou i lukrativní klienti a hodnotné zakázky.
- Upravit
Ty reklamy a letáky byly na jméno tvého salonu, nebo na jméno té zaměstnankyně?
Jestli na jméno tvé zaměstnankyně, tak to byla tvá dobrota, že někomu jinému platíš jméno a nemáš si nač stěžovat.
Jestli na jméno tvého salónu, tak to byla reklama na tvůj salón, ne na ni a nemáš jí co vyčítat. Pokud byl celý byznys postaven na šikovnosti té zaměstnankyně, tak holt zaměstnavatel, jehož byznys je postaven na šikovnosti určitého zaměstnance se o takového zaměstnance musí jinak starat, než mu dát DPČ. A když mu dá jen DPČ, tak ať se pak nediví.
Pokud se týče kvalifikace a praxe, tak to je běžná věc, že zaměstnanci někde získají kvalifikaci, praxi, a tu si pak napíšou do životopisu a jdou jinam, případně se udělají pro sebe, pokud jsou to řemeslníci. Zaměstnavatelé, kteří jim tu kvalifikaci a praxi umožnili, na nich nevymůžou při odchodu nic, ledaže by si je (například před poskytnutím placeného školení) zavázali odpracováním určité doby přinejmenším - ale pak nedává smysl mít je na DPČ.
No sorry, ale 100tis.za reklamu na menší salon (tomu, že to byla reklama na kamarádku fakt nevěřim) a k tomu 30tis.za kurýra mi přijde jako finanční negramotnost. A že ta kamarádka odváděla 50% zakladatelce - bez dovolené a jakýchkoliv jiných zaměstnaneckých výhod? No tak to se nedivím, že zdrhla. A aby si ta kamarádka kupovala zákazníky
? Když mi někam do přijatelné vzdálenosti odchází dobrý doktor, jdu s ním. Nejsem žádným majetkem jeho původní organizace. A že by mi jako měl říct, že mě nepřijme? Tak to snad ne.
No mně teda přijde, že jste se snažily obě s tou druhou vydupat navzájem.
@e-Surfařka co Vam prijde na 50% tak strasneho, kdyz 30-40% z toho byly naklady a dalsich tech 10-20% mam jako zamestnavatel za praci na salonu jako takovem? Takze majitel napriklad Lidlu, ktery ma miliardove obraty a dava svym zamestnancum maximalne 40tis. tak je to neco spatneho? Zda se Vam pro ni 400 na hodinu v cistem jako malo? Tak at si ty vyhody z toho plati sama. To se na me nezlobte. A ano, vic nez 100tis., protoze kazdej mesic jsem platila 10tis. na IG a FB reklamach, plus grafika na letaky a roznos byl par tisic mesicne za kuryra, takze za tech par mesicu co u me delala to tahle castka byla. A domluva byla jasna - vypovedni doba a nebrat klientky po skonceni. To nedodrzela. Vubec nechapu, jak se ji muzete zastavat. Ona me tady ve vsem necha tehotnou a na dovolene kde nic nezmuzu a ze dne na den mi vezme cast prijmu a neco, co jsem rok budovala?
- Upravit
@e-Surfařka Ja si ve svem salonu muzu nastavit mzdu jakou chci. Nevim, s kym jsem chtela jako vydupat, pokud se ji 400 na hodinu zdalo malo za to, ze nemusela absolutne nic resit, tak nemela u me ani zacinat, mam o tu praci dalsich 50 zajemcu, kteri jsou z podminek uplne nadseni. Myslite si, ze ty hodiny denne co tomu salonu venuji po vecerech a vikendech na soc. sitich, reseni i jejich klientek, nakupovani veci do salonu, uklidy a tohle vsechno je jako zadarmo? Myslite si, ze z ni snad nejak tezim? Tak to jste na omylu, zadnej zlatej dul to teda neni.
- Upravit
Pokud by chtela na HPP, mohla, mela by teda cca 250 na hodinu v cistem, coz si i tak myslim, ze ma dneska malokdo, ale to nechtela ze? ![]()
- Upravit
No a co jsi ji nabidla, aby neodesla? Neni pro tebe ted lepsi ji zaplatit vice a neprijit o ni?
A ty klientky teď planuješ přitáhnout zpět provazem nebo řetězem? A to že jsi těhotná, za to ona přece taky nemůže.
Prosím tě, chápeš vůbec základy pracovního práva? Ona není tvůj zaměstnanec, to je ten hlavní rozdíl. Tak ji zaměstnej, odváděj za ní pojištění, vyplácej mzdu, nemocenskou, apod. a pak se můžeš rozčilovat, že něco nedodržela. Všichni víme, proč to neděláš. Ty ji vezmeš 50% výdělku na svoje promo a pasivní příjem a ještě se tváříš, že to děláš pro ní ![]()
@terien Kdyz tomu nerozumite, proc to komentujete? Vy si myslite, ze najem, veci do salonu jako hygienicke veci a material je jako zadarmo? Rikam Vam jasne, ze pouzivame tak drahy a kvalitni material, ze sotva 30-40% z tech jejich 50% sezere tohle. Jakoze bych ji mela treba tohle dotovat ne? Jste se uz uplne zblaznily. Je mi jasne, ze by se Vam tohle libilo. A ano, tech zbylych 10-20% je pro me za moji praci, kterou delam pro ni a pro salon. Myslite si, ze to delam zdarma? Proc bych ji tam pak mela mit, kdybych z ni nemela ani tech blbych 10tis. mesicne, to si rovnou muzu pronajmout krcalek za 3tis. a delat si to tam sama a s nikym se neotravovat.
- Upravit
@terien ona zamestnat nechtela, pane boze. Jestli si myslite, ze materil stoji 50 Kc a najem u nas v salonu 5tis. tak na nejake vesnici nebo malem meste bohuzel nezijeme.
- Upravit
Hele nic, nechápeš, nevadí. Sama ti ukázala, že to u tebe tak fantastické není, takže v tom krcálku možná nakonec stejně skončíš. Za těchto podmínek ti tam nikdo dlouhodobě dělat nebude.
Samozřejmě, že si můžeš mzdu nastavit jak chceš. Ale pokud neni ona vázaná smlouvou na HPP a nemá tudíž výpovědní dobu, může si zas ona odejít kdy chce - což je mimochodem daný přímo zákonem a je to podstata dohod, že dohodář může odejít kdykoliv bez udání důvodu. Já neříkam, že ten odchod udělala správně (ta forma na dovolený). Ale je to plně v souladu se zákonem, je to hlavní benefit dohod. A když od ní jsi takhle rozhořčená jejim jednánim, ty ses k ní taky stavěla nad rámec svých povinností? Proplácelas jí dovolenou (začatek nemocenské), i když na ni neměla nárok? Jestli ne, proč jsi čekala, že ona bude dodržovat výpovědní lhůtu i když ji nemá - nad rámec?
Nelíbí se mi jednání ani jedný z vás. Už to, jak překrucuješ, že jsi reklamu dělala pro ni atd. Ne, nedělalas ji pro ni, ale pro svůj salon. A pokud ty provozní věci okolo dělat nechceš, tu nejlepší radu jsi tu už dostala - pronajmi salon komplet někomu do promájmu. Ale to nechceš, protože si myslíš, že když budou dělat pro tebe, vyždímeš z toho víc. Naopak já narozdíl od tebe mam o tom podnikání aspoň nějaký povědomí. A to, co ona udělala, je naprosto běžný chování dohodářů, se kterými k sobě máte minimim povinností. Pro ně je ten rychlý odchod hlavním benefitem, tak ho samozřejmě využívaj. A využije ho samozřejmě i další. Proč by taky ne, když si nesou i nevýhody dohod? Naopak tady na stránkách jsem nemohla uvěřit tomu, když jsem viděla rady, ať zaměstnanec s výpovědní lhůtou do práce už prostě nedorazí, když našel něco jinýho, nakonec co s tim zaměstnavatel zmůže. A nemělo tenhle názor úplně málo lidí. To je sprostota a podraz, ne to, že ona postupuje podle podmínek dohody.
A můj příspěvek jsi asi nepochopila, já si právě naopak vůbec nemyslim, ze to je zlatej důl (a podnikání celkově). A už vůbec ne tak, jak to ty praktikuješ. Podle mne budeš za chvíli řešit to samé s dalšíma holkama. Takže dobře, že jich máš takovou frontu
Protože jestli si myslíš, že ti 2-3 holky zajistěj příjem pro tebe 100tis., zatímco ty budeš doma s miminem, tak na sebe asi za chvíli zase narazíte s realitou.
Takže fakt nechápu, proč ze sebe děláš samaritánku. Ne, neděláš ty organizační věci pro kamarádku. Děláš je pro svůj salon. A děláš je proto, že nejsi ochotná se smířit s manším příjmem za pronájem. Tak pak to holt dělat musíš. To je snad logický, ne? Pokud jsi to dělat nechtěla, nikdo tě k tomu přece nenutí. Ale MD/RD ti určitě nezajistí příjem 100tis./měsíc. Pronájem salonu taky ne. Akorát pak nechápu, proč si stěžuješ a hážeš na kamarádku, kolik času jsi strávila reklamou pro svůj podnik.
Zakladatelko, obetuj par tisíc a zajdi za právníkem. Minimálně ty náklady na reklamu apod by mohly byt vymahatelne. Ale poraď se opravdu s právníkem - a to i do budoucna.
- Upravit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat