Jaký máte čistý plat v Praze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Fakt máš VŠ? A stejně nechápeš, že nezáleží na vzdělání ale na oboru? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše: Více
A tak tohle chapu. Ja si pri zmene mista taky rikala, kolik chci v cistem (pro sebe), a pak si spocitala kolik priblizne mam chtit v hrubem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše: Více
To uvádí akorát subjekty hledající zaměstnance, aby číslo vypadalo větší. Čistá hodnota je logicky smerodatnejsi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Kolik bys chtěla? Máš nadprůměrný plat a počítám že ne moc pracovních zkušeností. Buď ráda
Asi máš kamarády právníky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lorre píše: Více
Není. Je tomu přesně naopak. Porovnává se vždy hrubá mzda, protože čistá může být různá
A teď k otázce. Z hlediska parametru VŠ + Praha + platová sféra jste pod mediánem.
Z hlediska pohlaví a věku + Praha + platová sféra jste nad mediánem. Tedy celkové to je +- medián. To jste se mohla rovnou podívat na statistická data a nemusíte se ptát na diskuzním serveru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
38 tisíc čistého je v Praze průměrný plat, záleží na oboru a zkušenostech. V některých odvětvích to může být standard, v jiných podprůměrné. Každopádně je důležité, jak se ty sama cítíš s ohledem na své náklady a životní styl.
- Citovat
- Upravit
Je mi 31, nemám VŠ, mám cca 65 čistého, ale ve 27 jsem měla tak podobně jako ty, takže bych se určitě nebála, tvoje mzda velmi pravděpodobně poroste a k tvému věku jsou to hezké peníze.
- Citovat
- Upravit
To je přece úplná blbost. Pro srovnání je použitelná jenom hrubá mzda, naopak čistá nevypovídá vůbec o ničem. Na nabízené pozici s hrubou mzdou x tis. bude mít člověk bez dětí (nebo rodič, co si je neuplatňuje) x - odvody = y. Člověk, co si uplatňuje 1 dítě bude mít cca y + 1250 (sleva na děti), člověk, co si uplatňuje 2 děti cca y + 3000, člověk, co si uplatňuje 3 děti cca y+5400, atd. Takže pokud ti někdo řekne, že má 40 tis. čistého, může být na pozici s průměrným pražským platem nad 50tis., nebo to taky může být rodič šesti dětí se sotva 34tis. hrubýho. Takže hrubá se fakt neuvádí proto, aby to vypadalo víc, ale kvůli tomu, aby bylo možný srovnávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, opsáno nejspíš z příručky „Jak se stát finančním analfabetem snadno a rychle“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jaký máte čistý plat v Praze? Já mám 38 čistého. Dloouho jsem si myslela, že to je docela dost, ale pak jsme se o tom bavili v mojí bublině a dozvěděla jsem se, že zas tak moc to vlastně není. Mám VŠ a je mi 27.
PS. Anonym z důvodu osobních informací, které nemusí moje rodina a přátele na emiminu znát.