DPP a 10 000 kč?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.10.22 15:37

DPP a 10 000 kč ?

Dobrý den,
mám podepsáno několik DPP, každá u jiného zaměstnavatele.
Ale, nevím jak je to s výdělkem do 10 000 kč a neumím nic zjistit.
Mohu si vydělat u každého zaměstnavatele do 10 000 kč za měsíc (tedy např. mít na výplatu 20 tisíc, 10 u toho a 10 u toho)?
A nebo se to bere celkově? Tedy např. za měsíc říjen budu pracovat na DPP u dvou firem a u každého si mohu vydělat např. 5 tisíc, celkově tedy 10 tisíc?
Podle mě druhá možnost, ale nevím. Protože kdybych si mohla vydělat u každého zaměstnavatele 10 tisíc a neplatit sociální a odvody, tak bych odrbala stát a to dobré není…
A jak je to s podepsáním prohlášení růžového papíru? Mám podepsán jeden u bývalého zaměstnavatele a po x měsících jsem podepsala druhý na brigádě…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
18.10.22 15:42

10 tis na každou smlouvu. Prohlášení můžeš mít podepsaný jen u jednoho kde uplatnujes slevu. Tím, že odrbavas stát odrbavas i sama sebe, protože se ti to nepočítá do důchodu, nemáš narok na dovolenou, nemocneskou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 15:47
@JancaS84 píše:
10 tis na každou smlouvu. Prohlášení můžeš mít podepsaný jen u jednoho kde uplatnujes slevu. Tím, že odrbavas stát odrbavas i sama sebe, protože se ti to nepočítá do důchodu, nemáš narok na dovolenou, nemocneskou atd.

Já vím a radost z toho nemám, ale bohužel.
Práci hledám, tohle beru jako dočasné řešení než si něco najdu a ať nemusím sedět na úp, úplně bez koruny

• Citovat
  • Upravit
22352
18.10.22 15:57

Ruzak muzes mit podepsany jen u jednoho zamestnavatele na dany mesic. Cili treba leden-brezen u jednoho a brezen-zari u druheho a zari-prosinec u tretiho. Nikdy u 2 zamestnavatelu najednou. DPP muzes mit kolik chces. Do 10tisic se neodvadi zdravotni a socialni. Dan se plati. Tam, kde mas ruzak tam budes mit slevu na dani, takze dan nemusis platit. Pak si udelas sam danove priznani. Minimalne zdravotni pojisteni nekdo platit musi. Jestli nejsi pojistenec statu nebo zamestny jinde na HPP, tak si musis zdravotni pojisteni platit sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
18.10.22 18:46
@Anonymní píše:
Já vím a radost z toho nemám, ale bohužel.
Práci hledám, tohle beru jako dočasné řešení než si něco najdu a ať nemusím sedět na úp, úplně bez koruny

Jestli jsi na UP tak přivýdělek na DPP mít nemůžeš a už vůbec ne takovou částku. Pokud o tom nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
18.10.22 20:21
@JancaS84 píše:
Jestli jsi na UP tak přivýdělek na DPP mít nemůžeš a už vůbec ne takovou částku. Pokud o tom nevíš.

Tak píše, ať nemusí sedět na UP, takže já to chápu tak, že tam není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
19.10.22 16:44

Devcata, a jak to je u DPC s prijmem cca 15 tisic? S podepsanim danoveho priznani.
Jde mi ciste o zdravotni pojisteni. Srazi a odvadi ho zamestnavatel, nebo se zamestnanec registruje jako OBZP a plati si zdravotni pojisteni sam? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
19.10.22 17:03
@cecetka píše:
Devcata, a jak to je u DPC s prijmem cca 15 tisic? S podepsanim danoveho priznani.
Jde mi ciste o zdravotni pojisteni. Srazi a odvadi ho zamestnavatel, nebo se zamestnanec registruje jako OBZP a plati si zdravotni pojisteni sam? :nevim:

Sráží ho zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
19.10.22 18:42
@JancaS84 píše:
Sráží ho zaměstnavatel.

Dekuji. Na ZP nam totiz dali info, ze je potreba jako OBZP si ho platit sam. A me nesedi ta OBZP, kdyz prijem bude zdaneny :nevim:
Pockame na vyplatni listek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
19.10.22 18:58
@cecetka píše:
Dekuji. Na ZP nam totiz dali info, ze je potreba jako OBZP si ho platit sam. A me nesedi ta OBZP, kdyz prijem bude zdaneny :nevim:
Pockame na vyplatni listek.

Pleteš dvě věci dohormady. Daně jsou daně a odvody jsou odvody. Daně se platí vždy, odvody dle typu smlouvy a měsíční castky. Zdravotní by měl strhnout zaměstnavatel u DPP nad 10 tis a pokud bude menší částka než je povinné zdravotní tak ten rozdíl jeste strhne ze mzdy zaměstnance. Pokud má tedy jen tento výdělek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
19.10.22 20:03
@JancaS84 píše:
Pleteš dvě věci dohormady. Daně jsou daně a odvody jsou odvody. Daně se platí vždy, odvody dle typu smlouvy a měsíční castky. Zdravotní by měl strhnout zaměstnavatel u DPP nad 10 tis a pokud bude menší částka než je povinné zdravotní tak ten rozdíl jeste strhne ze mzdy zaměstnance. Pokud má tedy jen tento výdělek.

Nepletu. Stale pisu o zdravotnim pojisteni.
Nechapu, proc by se mel evidovat jako BOZP? A proc ZP chce, aby si pojisteni platil sam?
Prijem bude cca 15 tisic, a ano, je to jedinny zamestnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
19.10.22 21:20

@cecetka a proč to s pojišťovnou řešíte? Zaměstnanec má DPČ, příjem 15tis., přihlásím ho, odvedu ZP z minima. Zaměstnanec nemusí s ZP nic řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat