Práce nabídka/nenabidka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.10.22 14:28

Práce nabídka/nenabidka

Ahoj holky, oslovila mě nedávno bývalá šéfová s tím, že mají volnou pozici, jestli se tam nechci vrátit, odešla jsem v dobrém, takže nebyl problém. Podotýkám, že jsem zaměstnaná jinde a aktivně novou práci nehledám. V podstatě pohovor vylíčila jako formalitu, že je to moje místo jisté. No a teď k věci, volala k nám na vedení personalistika kvůli referencím, pohovor bude tento týden a já teď nevím, jak z toho ven. Všichni u nás to ví a já nové místo jisté jak tvrdila nemám a všichni na mě koukají jako na podrazacku. Ví někdo co mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16081
18.10.22 14:35

A oni od tebe mají souhlas s vyžádáním referencí ještě před pohovorem? Protože jestli ne, je jednání té personalistky hodně neprofesionální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 14:36

@zrcadlo mě se nikdo na nic neptal, ale čas už asi nevrátím

• Citovat
  • Upravit
10651
18.10.22 14:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky, oslovila mě nedávno bývalá šéfová s tím, že mají volnou pozici, jestli se tam nechci vrátit, odešla jsem v dobrém, takže nebyl problém. Podotýkám, že jsem zaměstnaná jinde a aktivně novou práci nehledám. V podstatě pohovor vylíčila jako formalitu, že je to moje místo jisté. No a teď k věci, volala k nám na vedení personalistika kvůli referencím, pohovor bude tento týden a já teď nevím, jak z toho ven. Všichni u nás to ví a já nové místo jisté jak tvrdila nemám a všichni na mě koukají jako na podrazacku. Ví někdo co mám dělat?

Zašla bych za svým současným šéfem, že řekla bych to přesně, jak to píšeš tady. S tím, že rozhodně neplánujes odejít a že nevíš co je to napadlo takhle volat. Rozumný šéf to pochopí, de*il ne. Víc neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 14:50

@janickaIII to mě taky napadlo a momentálně jiné řešení nevidím… Jen jsem si říkala že by tady mohlo zaznít něco co mě nenapadlo

• Citovat
  • Upravit
68896
18.10.22 15:03

Jako že personalistka z práce, kde jsi předtím dlouhodobě pracovala, zavolala do tvé současné práce, aby si na tebe zajistila reference kvůli místu, které tobě osobně nabídli? A jinak je ta ženská OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16081
18.10.22 15:04
@Anonymní píše:
@zrcadlo mě se nikdo na nic neptal, ale čas už asi nevrátím

Tak já bych zavolala bývalé šéfové, že tě jednání personalisty dostalo do velmi nepříjemné situace a nechápeš ho. Pokud se k ní vracet chceš, no tak na pohovor jdi, současnému šéfovi řekni, že jsi aktivně nic nevyhledávala, ale byla jsi oslovena a souhlasila jsi s tím, že si nabídku vyslechneš, zatím nic dalšího. No a pak uvidíš.
Ale já bych si to hodně rozmýšlela, odešla jsi z nějakého důvodu, já v tomhle nejsem zastánce vstupování do stejné řeky.
Pokud měnit práci nechceš, tak bych odpískala už ten pohovor a i z tou zpětnou vazbou, že bylo silně neprofesionální vyžádavat si bez tvého souhlasu reference a odkrýt tak tvou účast ve výběrovém řízení. Minimálně by si měli nasypat popel na hlavu. A šéfovi bych řekla, že ti volala bývalá nadřízená a mluvila s tebou o otevřené pozici, tys reagovala neutrálně ve smyslu „to je zajímavá pozice“ a bez tvého souhlasu mu volali, aniž bys tam absolvovala byť první kolo pohovoru, a že měnit práci nehodláš. Sedne si to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
18.10.22 15:30

Rozmysli se - pravděpodobně s tebou počítají v bývalé práci (personalistka o tom nemusí vědět, to rozhoduje vedení), takže když teď to teď sehraješ v současné práci na to, žes to nebrala vážně, rozhodně naštveš lidi v bývalé práci (z toho, co píšeš, vyplývá, žes jim na to kývla), takže „odešla jsem v dobrém“ bude totálně passé. Zvaž, jak moc to vadí, možná ti to může být šumák.

Furt ale nechápu, jak to teda bylo… Chtěla jsi jít pryč, nebo ne? Kdybys nechtěla, tak tě asi nechává chladnou, jestli to máš, nebo nemáš jisté… :think: To trochu vypadá, žes to hrála na obě strany - kdyby to bylo jisté, přejdeš - ale jinak jsi ráda tam, kde jsi. To je trochu riskantní situace - ale nekritizuju, taky se mi stalo, že jsem kývla na víc nabídek a čekala, co se vyvrbí, trošku licitovala. Jen to chce pevné nervy, no, a počítat s tím, že budou nepříjemnosti. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 15:34

@Tomie ano hraji to na obě strany, samozřejmě mě zaujalo výrazné navýšení mzdy a ano kývla jsem že tam půjdu ale dozvidam se okolnosti s kterými jsem nepočítala

• Citovat
  • Upravit
2379
18.10.22 15:41
@Anonymní píše:
@Tomie ano hraji to na obě strany, samozřejmě mě zaujalo výrazné navýšení mzdy a ano kývla jsem že tam půjdu ale dozvidam se okolnosti s kterými jsem nepočítala

Tak bych necouvala - prostě jdeš na pohovor a uvidíš, co ti nabídnou - pak to můžeš řešit s vedením u vás, jestli chtějí dát protinabídku. V té současné práci už jsi po zkušebce, předpokládám, tak ti stejnak nic nehrozí. Hlavně se neomlouvat, přeci nikde není zakázáno chodit na pohovory. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15747
18.10.22 15:42
@Anonymní píše:
Ahoj holky, oslovila mě nedávno bývalá šéfová s tím, že mají volnou pozici, jestli se tam nechci vrátit, odešla jsem v dobrém, takže nebyl problém. Podotýkám, že jsem zaměstnaná jinde a aktivně novou práci nehledám. V podstatě pohovor vylíčila jako formalitu, že je to moje místo jisté. No a teď k věci, volala k nám na vedení personalistika kvůli referencím, pohovor bude tento týden a já teď nevím, jak z toho ven. Všichni u nás to ví a já nové místo jisté jak tvrdila nemám a všichni na mě koukají jako na podrazacku. Ví někdo co mám dělat?

Tak tam bych se nevracel ani omylem, svému vedení vysvětli, že jde o iniciativu bývalého zaměstnavatele a že s takovým odpadkem nemáš nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
18.10.22 15:49
@Anonymní píše:

Jaké? něco závažného? Teda kromě toho telefonátu ohledně referencí.
Ono už moc nezmůžeš, kostky jsou vrženy, jdi na pohovor a prostě uvidíš, jestli zůstaneš nebo odejdeš. To, že na tebe někdo kouká úkosem, musíš prostě vydržet, a kdoví, třeba ti to přinese navýšení mzdy na stávajícím místě…

Já se zeptám, jak to vlastně chodí s těmi referencemi?
Já si zvolím, komu může potenciální zaměstnavatel volat, předám mu kontakty? Tam je ale riziko, že se domluvím s někým, kdo mě vychválí do nebes, aby mi pomohl, nebo dokonce to vůbec nemusí být můj šéf, spolupracovník, ale jen nějaký kámoš,

nebo si potenciální zaměstnavatel volá o reference komu uzná za vhodné? Tam je zas riziko, že to dopadne jak u zakladatelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
18.10.22 16:54

V srpnu mi končila smlouva ve školce. Nikdo mi nic nového nenabídl. Začala jsem odepisovat na inzeráty a šla na jeden pohovor. Brzy rano. Když jsem přišla do práce, už se vědělo, ze volala do naši školky reditelka té, kde jsem byla na pohovoru. Taky super situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 17:29

@Karamba2020 tak předpokládám že dle LinkedIn

• Citovat
  • Upravit
1428
18.10.22 17:32

No blbá situace, ale když je to rozjetý tak už bych necouvla

• načítám...