DPP při RD - formou provizí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.7.13 23:37

DPP při RD - formou provizí

Prosím potřebuji poradit, mám nabídnutou smlouvu na DPP na tři měsíce s příslibem, že poté přejdu na HPP, ale momentálně jsem na RD, avšak byla by to pružná pracovní doba a výplata formou provizí takže by eventuálně mohla býti dosti různá, třeba 0Kč, třeba 15.000Kč, mě zajímá, mám někam tu smlouvu nosit? mám si platit zdravotní pojištění, daně?? a ke kolikátému to musím mít zaplacené? popř. mohu uplatnit slevu na dítě a na sebe(poplatníka)??? sem v tomto oboru úplně mimo mísu, poraďte prosím… :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
8.7.13 00:02

Nikam to nosit nemusíš, nic si platit nemusíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
8.7.13 00:03

Ahoj, tak na DPP můžeš klidně pracovat. Vydělat si můžeš kolik chceš a měla bys podle mě dostávat normálně výplatní pásku a daňě za tebe bude platit zaměstnavatel. To že je to formou provizí v tomhle asi nehraje roli, kdyžtak mě někdo opravte, ale mrkni do zákoníku práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
8.7.13 00:11

Nikam to hlásit nemusíš, o vše se postará Tvůj zaměstnavatel. Vliv na rodičák to nebude mít žádný.
Pokud budeš mít za měsíc výdělek do 10 000 Kč, platí se jen daň z příjmu 15 %. Pokud budeš mít za měsíc víc než 10 000 Kč, platí se i sociální a zdravotní pojištění. To všechno počítá a platí zaměstnavatel. Chceš-li si to spočítat, existuje mnoho kalkulaček na webu.
Pokud neuplatňuješ slevu na dítě u jiného zaměstnavatele (předpokládám, že ne), ani ji neuplatňuje otec dítěte, podepíše prohlášení (růžový papír) a zaměstanavatel Ti slevu na dítě z daní odečte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat