DPP - Prosím poraďte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11791
27.5.19 20:26

@Denueetta @Mimis2017 nechte si ode všech zaměstnavatelů vystavit Potvrzení o zdanitelných příjmech. Na začátku příštího roku si potom spočítejte (nebo od někoho nechte spočítat), zda se vám vyplatí podat daňové přiznání. Pokud jsou příjmy za celý rok nízké, je možné, že se vám část odvedené daně vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.5.19 20:26
@Mimis2017 píše:
@Denueetta jako kdybych se vedoucí xkrat neptala jak to je, tak to beru. I někde na netu jsem se myslím dočetla, že se to nedani.

Ano, pokud pracuješ jen na DPP. Pokud už máš někde podepsané prohlášení poplatníka uplatňuješ slevu na dani, pak to tak nefunguje. https://www.finance.cz/…edeni-prace/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101521
27.5.19 20:27
@Mimis2017 píše:
@Denueetta jako kdybych se vedoucí xkrat neptala jak to je, tak to beru. I někde na netu jsem se myslím dočetla, že se to nedani.

Jojo, když věříš sdělením typu „Máňa povídala, že…“ Tak je to pak těžký. A jinak vedoucí těžko může vědět, jestli budeš v účtárně podepisovat prohlášení poplatníka a uplatňovat slevu nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
27.5.19 20:28

@Mimis2017 tvoje vedoucí ale asi nedělá mzdy. Já je třeba dělám, podklady pro ně, ale sama z hlavy si nepamatuju, kdo kdo má a nemá podepsáno, popřípadě jaký má plat. Prohlášení poplatníka podepisuješ ty, tvoje vedoucí to maximálně pouze předá na mzdové.
Nedaní se pouze v případě, že máš podepsané prohlášení a je to do určité výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101521
27.5.19 20:29
@smoule.koule píše:
@P4ja Lidi neví a jsou líní si to zjistit, očividně. Začala jsem brigádničit v 15, a když mi dali něco podepsat a nevěděla jsem, k čemu to slouží, zeptala jsem se. Buď v práci nebo doma. Ale člověk, co má HPP by už snad něco málo měl vědět a znát.
@Denueetta podle mě je pořád lepší něco než nic. To že jsi ty nevěděla, je něco jiného. Taky pak navíc můžeš zažádat o případné vrácení daní. Tím, že máš teď plat od dvou zaměstnavatelů stejně musíš dělat daňové prohlášení(teď teda doufám, že se to tak fakt jmenuje).

Nemusí, pokud v žádném měsíci na tu DPP nepřekročí 10000,– tak je to zdaněno srážkovou daní a nemusí to řešit (ale může).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
27.5.19 20:33

@j.a.n.i1 Ona ale píše, že má k tomu HPP. Tak by se asi mělo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20

@P4ja Taky nebudu ;-))) tohle byl zkrat před dovolenou, jedeme v červenci do Španělska a chtěla jsem si něco málo přivydělat k dobru a i z toho mála berou 15%.
:potlesk:

A pro ty kteří se navažuji, že lidi jsou líni si zjistit apod.. nezjišťovala jsem si nic, protože ženské u nás v práci mi tvrdily, že mi nic nevezmou, každý koho jsem se ptala.. nikdo z nich nemluvil o téhle situaci ani bývalá manažérka na brigádě, gól je to, že je to můj bývalý zaměstnavatel.. Děkuju za objasnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798

Já mám přivýdělek, který mi posílají na několikrát, aby to měsíčně vyšlo na méně než 10000. odvádím daň 15%. A co jako, super že nemusím zdravotní, sociální… Jsem nadšená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
27.5.19 20:34

Ahoj, to ses asi dočetla, že na DPP do 10 000 měsíčně se neodvádí sociální a zdravotní, ne daň z příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.5.19 20:35

@j.a.n.i1 Chytračka? To už vážně v dnešní době člověk nemůže vyjádřit nic? Ani mít otázky aniž by se to obešlo bez keců navíc? Dejte si pohov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
27.5.19 20:39
@Denueetta
@Denueetta píše:
@P4ja Taky nebudu ;-))) tohle byl zkrat před dovolenou, jedeme v červenci do Španělska a chtěla jsem si něco málo přivydělat k dobru a i z toho mála berou 15%. :potlesk:A pro ty kteří se navažuji, že lidi jsou líni si zjistit apod.. nezjišťovala jsem si nic, protože ženské u nás v práci mi tvrdily, že mi nic nevezmou, každý koho jsem se ptala.. nikdo z nich nemluvil o téhle situaci ani bývalá manažérka na brigádě, gól je to, že je to můj bývalý zaměstnavatel.. Děkuju za objasnění

Promin, ale pripomina mi to Slunce, seno… Ruzena v prasecaku rikala… :lol: nevim proc se ti nelibi, ze nemusis platit soc a zdrav. Tech 15% je snad jeste ok. Priste si tedy hledj brigadu, kde budes mit vetsi zaklad a nebo radeji sed doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
27.5.19 20:43

@Denueetta ano, je určitě lepší se zeptat a věřit informaci jedna paní povídala, aniž by ta paní znala tvoji situaci. To že je to tvoje bývalá zaměstnatelka neznamená, že ona ví, jestli máš nebo nemáš podepsané prohlášení tady nebo jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101521
27.5.19 20:52
@Denueetta píše:
@j.a.n.i1 Chytračka? To už vážně v dnešní době člověk nemůže vyjádřit nic? Ani mít otázky aniž by se to obešlo bez keců navíc? Dejte si pohov.

Ale může, jen holt vždy nedostane souhlasnou odpověď, jaka si chudinka a všichni kolem hnusní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101521
27.5.19 20:54
@smoule.koule píše:
@j.a.n.i1 Ona ale píše, že má k tomu HPP. Tak by se asi mělo, ne?

Ne, srážková daň je srážková právě protože se kvůli ní daňové přiznání dělat nemusí. Až kdyby se přehoupla do zálohové, tam pak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.5.19 20:56
@Denueetta píše:
@P4ja Taky nebudu ;-))) tohle byl zkrat před dovolenou, jedeme v červenci do Španělska a chtěla jsem si něco málo přivydělat k dobru a i z toho mála berou 15%. :potlesk:A pro ty kteří se navažuji, že lidi jsou líni si zjistit apod.. nezjišťovala jsem si nic, protože ženské u nás v práci mi tvrdily, že mi nic nevezmou, každý koho jsem se ptala.. nikdo z nich nemluvil o téhle situaci ani bývalá manažérka na brigádě, gól je to, že je to můj bývalý zaměstnavatel.. Děkuju za objasnění

A co?? Málo sis vydělala a sebrali ti málo. Však je to lepší než kdyby ti sebrali ještě zdravotní a sociální.. Fakt mně to nepřijde tak špatné. Mám DPP většinu času, co pracuju a nestěžuju si. Něco ještě dostanu zpátky při daňovém přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat