DPP - Prosím poraďte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Máš podepsané prohlášení poplatníka na HPP. Proto se ti strhává daň. Slevu na dani totiž uplatňuješ u HPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Denueetta píše:
Prosím o vysvětlení. Situace je taková..Pracuji na hlavní pracovní poměr, teď před létem chodím na občasné brigády kde mám dohodu na DPP. Konec června chci končit, takže těch 300h ani nenaplním, ale k věci.
Moje první výplata z brigády činila 2940 Kč, ale z toho mi sebraly 15% daň srážková. Proč? Já si ve svém práci důkladně všechno platím. Jak tohle funguje? Samozřejmě jsem si před vůbec nějakou volbou brigády vše po zjišťovala od známých a například naše ženské u nás v práci mají též DPP a prostě do té částky 10 000 Kč měsíčně jim nic nedaní. Kde je chyba?
Taky jsem teď byla po výplatě překvapená no… A pěkně nas*ana ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denueetta píše:
Prosím o vysvětlení. Situace je taková..Pracuji na hlavní pracovní poměr, teď před létem chodím na občasné brigády kde mám dohodu na DPP. Konec června chci končit, takže těch 300h ani nenaplním, ale k věci.
Moje první výplata z brigády činila 2940 Kč, ale z toho mi sebraly 15% daň srážková. Proč? Já si ve svém práci důkladně všechno platím. Jak tohle funguje? Samozřejmě jsem si před vůbec nějakou volbou brigády vše po zjišťovala od známých a například naše ženské u nás v práci mají též DPP a prostě do té částky 10 000 Kč měsíčně jim nic nedaní. Kde je chyba?
Protože nemůžeš mít slevu na dani na dvou místech. Pokud máš podepsané růžové prohlášení u zaměstnavatele, tak už to nemůžeš mít na DPP:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denueetta Protože se daní kazdy příjem a slevu na poplatníka si můžeš uplatnit jen jednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mimis2017 píše:
Taky jsem teď byla po výplatě překvapená no… A pěkně nas*ana
To fakt nevíš, že se výdělek u nás daní??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
To fakt nevíš, že se výdělek u nás daní??
No, asi tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja Já jsem si všimla, že lidi to sice ví, ale předpokládají, že jim zaměstnavatel dá podepsat prohlášení sám od sebe, ikdyž to není jeho povinnost. Nebo je podepíší na více místech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mimis2017 píše:
Taky jsem teď byla po výplatě překvapená no… A pěkně nas*ana
Asi tak nějak. Kdyby to bejvala tušila na nějakou brigádu se vyseru.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoule.koule píše:
@P4ja Já jsem si všimla, že lidi to sice ví, ale předpokládají, že jim zaměstnavatel dá podepsat prohlášení sám od sebe, ikdyž to není jeho povinnost. Nebo je podepíší na více místech.
No, já fakt nvm. Začala jsem si to hlídat v chvíli, kdy jsem poprvé nastoupila na brigádu. Takže mně to přijde samozřejmé. Ale asi máš pravdu, lidi kolikrát ani neví, co podepisují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denueetta No když máš pocit, že je lepší mít kulový než nějakých 2600, tak jo, vy.ser se na to… A ještě můžeš být naštvaná celé okolí místo na svou neznalost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denueetta jako kdybych se vedoucí xkrat neptala jak to je, tak to beru. I někde na netu jsem se myslím dočetla, že se to nedani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denueetta píše:
Asi tak nějak. Kdyby to bejvala tušila na nějakou brigádu se vyseru..
Tak i to je řešení Třeba se najde jinej, který za ty peníze bude rád. Navíc, když mu z toho nestrhnou zdravotní a sociální. Vždyť tě nikdo nenutí pracovat navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja Lidi neví a jsou líní si to zjistit, očividně. Začala jsem brigádničit v 15, a když mi dali něco podepsat a nevěděla jsem, k čemu to slouží, zeptala jsem se. Buď v práci nebo doma. Ale člověk, co má HPP by už snad něco málo měl vědět a znát.
@Denueetta podle mě je pořád lepší něco než nic. To že jsi ty nevěděla, je něco jiného. Taky pak navíc můžeš zažádat o případné vrácení daní. Tím, že máš teď plat od dvou zaměstnavatelů stejně musíš dělat daňové prohlášení(teď teda doufám, že se to tak fakt jmenuje).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denueetta @Mimis2017 nechte si ode všech zaměstnavatelů vystavit Potvrzení o zdanitelných příjmech. Na začátku příštího roku si potom spočítejte (nebo od někoho nechte spočítat), zda se vám vyplatí podat daňové přiznání. Pokud jsou příjmy za celý rok nízké, je možné, že se vám část odvedené daně vrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit